Girona

Bounou tanca la porteria

El fitxatge de Yassine Bounou (Atlético de Madrid) s'afegeix al de René Román (Llagostera) i compensa les baixes sota els pals d'Isaac Becerra (Valladolid) i Germán Parreño (Espanyol)

L'exporter del Saragossa arriba a Montilivi com a jugador del Girona a tots els efectes, amb un contracte per dos anys ampliable a un altre

El Girona va rematar ahir la feina amb Yassine Bounou i el porter marroquí es va desvincular de l'Atlético de Madrid i va signar pel club de Montilivi per dues temporades ampliables a una altra. Delfí Geli i Quique Cárcel van anunciar el fitxatge amb una satisfacció especial. “Estem parlant d'un porter jove i amb una gran projecció”, va dir el president. “La contractació no ha estat fàcil. Hem d'agrair a Bounou, als seus representants i a l'Atlético les facilitats perquè poguéssim aconseguir un porter que tenia ofertes molt importants”, va afegir-hi el director esportiu. Tot i que Bounou és jugador del Girona a tots els efectes, el club de Montilivi i el colchonero comparteixen els drets del futbolista en el cas d'un futur traspàs.

Nova parella

Amb Bounou, i prèviament amb René, el Girona ha aconseguit cobrir el buit que han deixat Becerra i Parreño. Sobretot el primer, que en les dues últimes temporades s'havia perdut un partit i mig i que en la darrera va ser el Zamora de la categoria. “Sé els dos anys que ha fet Becerra aquí i també sé el que ha donat René al Llagostera. La competència amb ell per la titularitat serà maca. I fer oblidar Becerra, molt complicat, tot i que treballaré al màxim per ajudar el club i per continuar creixent com a porter.” Bounou tindrà un compatriota seu entrenant-lo, Omar Harrak. El tècnic de porters del Girona, que ahir no es va perdre la presentació, el coneixia bé perquè quan era a l'Espanyol el van voler fitxar, però l'Atlético de Madrid es va avançar.

Internacional

Yassine Bounou ja ha tastat la internacionalitat absoluta amb el Marroc, tot i que no ha debutat en un partit oficial. Això sí, el Saragossa l'ha perdut durant alguns períodes. I possiblement al Girona li passarà si fa o no fa el mateix. És el problema de tenir un internacional a la plantilla. “La selecció és un plus. Et fa guanyar experiència i jerarquia. A mi m'està bé.” També hi ha el risc de perdre la continuïtat, cosa que Bounou assumeix amb naturalitat. “Els clubs estan preparats per això i per això tenen més d'un jugador per a cada posició.”

En la seva etapa al Saragossa, Bounou va jugar la segona volta de la primera temporada i la primera volta del segon curs. “Els 40 partits van ser gairebé seguits. Vaig arribar l'últim dia de mercat, l'equip estava ja ben armat i em vaig haver de guanyar la titularitat. I aquest últim any, per diverses circumstàncies, vaig deixar de jugar i vaig perdre la continuïtat [va ser titular amb Popovic, però Carreras va acabar confiant en Manu Herrera].”

El nou porter del Girona va admetre que l'equip de Montilivi va ser una pedra a la sabata del Saragossa: “Tenia un equip molt potent i vam patir molt cada vegada que vam jugar contra ells. Pel que ha fet i està fent, és un club que comença a merèixer un premi més gran.” Li va costar autodefinir-se, però va destacar que és un porter “tranquil i que aguanta bé la pressió”, i també que va bé per dalt.

Porteria de nivell

“Tenim dos porters de molta qualitat i de perfils molt diferents, però tots dos en condicions de lluitar per fer oblidar Becerra”, va comentar el director esportiu, Quique Cárcel. “Fa temps que parlàvem amb Bounou i sabem la seva ambició. Ell vol jugar a primera i ha vingut a fer el pas per si ho pot aconseguir al Girona”, va afegir-hi. Tancada la porteria, el director esportiu va admetre que Oliveros farà el dia a dia amb Bounou i René, però que no està decidit si jugarà al Peralada.

DOBLE OBJECTIU

Bounou té el repte de lluitar per la titularitat amb René i de fer oblidar Becerra
Yassine Bounou
Mont-real (Canadà), 5-4-91 (25 anys). Doble nacionalitat, canadenca i marroquina.
Demarcació:
porter
Alçada:
1,92 m
Pes:
78 kg
FORMACIÓ
Wydad Athletic Club (WAC) de Casablanca
TRAJECTÒRIA
09/10
WAC Casablanca (1a)
10/11
WAC Casablanca (1a)
11/12
WAC Casablanca (1a)
8 p. 7 g.
12/13
Atlético B (2a B)
24 p. 28 g.
13/14
Atlético B (2a B)
23 p. 30 g.
13/14
Atlético (1a)
0 p. 0 g.
14/15
Saragossa (2a A)
19 p. 25 g.
15/16
Saragossa (2a A)
18 p. 15 g.
INTERNACIONAL
Amb el Marroc. Va participar en el mundial sub-20 (2012) i en els Jocs Olímpics de Londres, on va ser suplent (2012). Amb la selecció absoluta del Marroc, ha estat convocat en sis partits de classificació de la copa d'Àfrica, sempre com a suplent.

QUIQUE CÁRCEL

“Ell i René són dos perfils molt diferents, però dos porters molt i molt preparats”

EL PROTAGONISTA

Estar a la selecció [del Marroc] és un plus. Et fa guanyar experiència i jerarquia. Em va bé
Yassine Bounou
PORTER DEL GIRONA
Com a jugador del Saragossa, contra el Girona vam patir molt. Era i és un equip molt potent i pel que ha fet comença a merèixer més premi
Tenia altres ofertes, però la del Girona és la que més em motivava. Aquí tinc l'oportunitat de seguir creixent i la confiança del club

En els partits contra el Girona, només Aday i Mas han batut Bounou

En les dues temporades que Yassine Bounou ha jugat amb el Saragossa (37 partits), el Girona s'ha enfrontat sis vegades al conjunt aragonès (quatre partits de lliga regular i dos més en la fase d'ascens 2014/15), però d'aquests sis Bounou se n'ha perdut la meitat. El més cridaner va ser el de l'anada del play-off a La Romareda, on el Girona es va imposar per 0-3. Tant va pesar la baixa del porter (seleccionat amb el seu país per a un partit de copa d'Àfrica contra Líbia) que el diari El Heraldo va fer un títol concloent: Saragossa 0-Marroc 3, fent al·lusió al mal que va fer als aragonesos la baixa de Bounou, que també va coincidir amb un molt mal partit del seu substitut, Whalley. De fet, el porter va jugar tres dies després a Montilivi, en aquella remuntada impossible del Saragossa, i va ser un dels destacats del seu equip. Només Aday va aconseguir batre'l en la recta final del partit (1-4).

En aquella mateixa temporada, en la lliga regular, Bounou va ser suplent de Whalley en el partit disputat a La Romareda (2-1 a favor del Saragossa) i va jugar el partit de la segona volta a Montilivi (jornada 38, 1-1), vital per als dos equips, que es van acabar trobant en la fase d'ascens. El Saragossa va fer el 0-1 i el Girona va aconseguir l'empat gairebé en l'últim sospir gràcies a un gol de Carles Mas.

Aquest curs passat, en el doble enfrontament entre el Saragossa i el Girona, Bounou va deixar la porteria immaculada a Montilivi (jornada 10, 0-0) i no va jugar el partit de la segona volta a La Romareda, on el Girona va tornar a repassar els aragonesos amb un altre 0-3 (jornada 31). El titular va ser Manu Herrera, que va encaixar els gols de Mata, Cristian Herrera i Dejan Lekic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)