Girona

Vocació de futur en la composició

El Girona està lligant totes les incorporacions amb contractes que van més enllà de la temporada 2016/17, pensant en un projecte a llarg termini

A més dels sis fitxatges anunciats fins ara pel club, hi ha nou jugadors vinculats fins al 2018, i un altre fins al 2019, a Montilivi

“L'any que vaig arribar, les cessions eren per obligació. Ara com menys n'hi hagi, millor, perquè vull fer un projecte a dos o tres anys.” El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va fer aquesta reflexió durant l'acte de presentació de l'acord de renovació d'Eloi Amagat per dues temporades. La voluntat expressada per Cárcel de construir un equip pensant no només en la temporada que començarà el 20 d'agost sinó més a llarg termini queda ben reflectida en les operacions que està tancant el club aquest estiu. Dels sis fitxatges anunciats fins ara, no n'hi ha cap que hagi arribat com a cedit ni cap que hagi firmat un contracte per una sola temporada. La meitat estan lligats per tres cursos –Ramalho, Portu i Juanpe, que no superen els 25 anys– i els altres, per dos: els porters René i Bounou (aquest últim, amb la possibilitat d'allargar el vincle un tercer any) i el davanter Fran Sandaza.

No són pròpiament apostes de futur, perquè tots sis jugadors han acumulat experiència a segona A. El club ha tingut en compte un doble vessant en els fitxatges, de rendiment immediat però també amb vista a les temporades següents, especialment en jugadors com ara Ramalho, Portu, Juanpe i Bounou, encara amb força més temporades al davant com a professionals que les que han viscut fins ara.

Setze a sis

La idea de fer un projecte a mitjà termini no s'ha activat aquest estiu, amb l'arribada de nous jugadors, sinó que ja fa temps que el club hi treballa, amb renovacions de jugadors amb pes a l'equip com ara Àlex Granell, Pere Pons i Aday Benítez en plena temporada passada. A la plantilla, de fet, són majoria els jugadors que tenen més d'una temporada de lligam (setze) respecte als que acaben la relació amb el Girona el pròxim mes de juny: Richy, Kiko Olivas, Javi Álamo, Borja García, Dejan Lekic i Rubén Alcaraz. També acaba contracte Pol Llonch, que ha estat cedit al filial del Granada per la falta de minuts la temporada passada i l'overbooking que hi havia al centre del camp.

A part de Joel Arimany, amb contracte fins al 2020 malgrat que encara ha d'acabar l'etapa de juvenil, els jugadors que tenen un lligam més llarg amb el Girona, fins al 2019, són Pedro Alcalá –fitxat l'estiu passat després de pagar un traspàs al Llagostera–, i Ramalho, Juanpe i Portu, que acaben d'aterrar. La majoria (dotze) tenen contracte fins al juny del 2018.

Les cessions, selectives

El Girona ha tancat i anunciat sis incorporacions, totes en propietat i amb més d'una temporada de contracte, però també preveu alguna arribada en forma de cessió. Serà una fórmula, però, pensada més aviat per aconseguir jugadors de molt caixet, la contractació dels quals no pugui assumir tot sol. És, de fet, el procediment que ja va seguir fa un any per poder fer arribar a Montilivi Rubén Sobrino, que tenia contracte amb la Ponferradina. El Manchester City va comprar els drets del davanter –va haver de pagar tant a la Ponferradina com al Madrid– abans de cedir-lo al Girona. L'ajuda del club anglès també va ser fonamental per mantenir Lejeune, comprat pel City –abans que l'Eibar se l'endugués– i cedit al Girona. Amb la connexió amb el club citizen cada cop més consolidada, el Girona confia aconseguir tancar gestions amb un procediment similar. De cessions més naturals, com ara les de Jairo, Clerc i Germán el curs passat, no n'hi haurà tantes, tot i que tampoc està descartat que se'n facin algunes.

A CURT TERMINI

Només hi ha sis jugadors amb un sol curs de lligam, a més de Llonch, que ha sortit cedit
Fins al 2017
Richy (*)
defensa
Kiko Olivas
defensa
Javi Álamo
carriler
Borja García
migcampista
Dejan Lekic
davanter
Rubén Alcaraz
migcampista
Pol Llonch (cedit al Granada B)
David Serrano (al Peralada)
Fins al 2018
Aday Benítez
carriler
Àlex Granell
migcampista
Pere Pons
migcampista
Eloi Amagat
migcampista
Carles Mas
defensa
Sebas Coris
carriler
Cristian Herrera
davanter
Vivi
migcampista
David Oliveros
porter
René Román
porter
Bounou (*)
porter
Sandaza
davanter
Fins al 2019
Pedro Alcalá
defensa
Jonas Ramalho
defensa
Juanpe
defensa
Portu
migcampista
Fins al 2020
Joel Arimany (juvenil)
davanter (*) Els contractes inclouen clàusula de renovació per una temporada més

COM A AJUDA

El club pensa en cessions per a les operacions fortes que no pugui tancar sol

DOBLE VESSANT

Tots els fitxatges han jugat a 2a A i el club vol combinar el rendiment immediat i el futur

Rubén Sobrino fa amb l'Alavés el salt a primera

El Girona ja tenia assumit des de feia setmanes que no podria allargar la continuïtat de Rubén Sobrino, tot i que li hauria interessat molt, després que el jugador només pogués demostrar en la recta final de la temporada el seu potencial, per culpa d'una lesió que se li va allargar molt més del compte. Amb contracte amb el Manchester City, el davanter tenia moltes ganes de fer el salt a primera divisió, i l'Alavés ha aconseguit convèncer tant el jugador com el Manchester City. El conjunt de Vitòria, que va assolir l'ascens directe a primera, va anunciar ahir l'acord de cessió amb el City per una temporada, amb opció a una altra.

La cessió, una fórmula molt explotada fins ara

El Girona supera la trentena de jugadors que han estat a Montilivi com a cedits per altres clubs des que es va instal·lar a segona A. Ara, de moment, no hi ha cap jugador cedit a Montilivi, tot i que n'acabaran arribant, com a mínim algun que sigui propietat del Manchester City. No hi ha hagut cap temporada a segona A sense jugadors cedits. La xifra mínima van ser els dos de la primera temporada, Felipe Sanchón (Aris Salònica) i Igor de Souza (Pontevedra), que van arribar en el mercat d'hivern. El rècord és molt més recent, de la temporada passada, ja amb els actuals responsables a l'entitat, però encara amb un dels límits salarials més baixos de la categoria. El club va acabar rebent vuit jugadors cedits, la meitat via Manchester City: Florian Lejeune, Rubén Sobrino, Chidiebere Nwakali i Pablo Maffeo. També hi havia Carlos Clerc, Jairo Morillas i Germán Parreño, amb contracte a l'Espanyol, i Marcelo Djalo, cedit per la Juventus, que va marxar al gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)