Girona

Un altre vell conegut al sarró

El Girona aconsegueix la cessió de Cifu, que ha prioritzat tornar al lloc on més va brillar, un cop va assumir que no tenia lloc en el Màlaga

L'exjugador de l'Elx té tots els números de fer-se l'amo del carril dret, com ja va fer fa dos cursos

Com a la punta d'atac, amb Fran Sandaza, i a l'eix de la defensa, amb Jonas Ramalho, el Girona tornarà a tenir un vell conegut al carril dret. Miguel Ángel Garrido Cifuentes, Cifu, que va destacar fa dues temporades a Montilivi, tornarà a recórrer amunt i avall el costat dret. El club va aconseguir tancar ahir un acord amb el Màlaga, club que va fitxar durant el mercat d'hivern passat el jugador amb un contracte fins al juny del 2019 i que l'ha cedit per al curs 2016/17 a Montilivi. Cifu, que no va arribar a debutar amb el Màlaga, té ganes de recuperar protagonisme i sap que la confiança de Pablo Machín i el seu peculiar esquema de joc, amb preeminència dels carrils, són la millor combinació per recuperar-lo.

Cifuentes, que va viure la primera experiència a Girona –debutava en la Lliga de Futbol Professional– com a cedit per l'Elx, hi va tornar a final de temporada. Al conjunt del Baix Vinalopó, però, va anar perdent protagonisme. I entre la falta de continuïtat i el fet que s'hagués encallat la renovació –qui sap si totes dues coses podien estar relacionades–, les dues parts es van distanciar. El Màlaga ho va aprofitar i se'l va endur en el mercat d'hivern. A Màlaga, però, no va arribar a debutar a primera divisió, amb Javi Gracia. Amb l'arribada de Juande Ramos, Cifu no tenia lloc en el Màlaga. I veient que n'havia de sortir, i malgrat l'interès d'altres clubs –l'Almeria s'hi va posar molt seriosament i el Còrdova també havia preguntat per ell–, el jugador ha valorat que a Girona, i amb Pablo Machín, és on millor rendiment va oferir. Extrem d'origen reciclat a lateral, la posició de carriler li és ideal, per la capacitat física de recórrer tota la banda, amunt i avall. Sense la qualitat i la precisió d'altres jugadors de banda a l'hora de fer centrades, Cifu té en la capacitat atlètica la seva millor virtut, molt ben valorada per Machín. El jugador nascut a Granada però establert a Alacant de jove va acumular 3.564 minuts en el seu anterior pas per Girona, en què no va tenir competència al carril dret. Només es va perdre tres partits en tot el curs.

Cifu, el primer que arriba com a cedit aquest curs, és la setena incorporació que tanca el Girona, després de l'arribada dels porters Bounou (Atlético) i René (Llagostera), els centrals Juanpe (Granada) i Ramalho (Bilbao Athletic), el migcampista Portu (Albacete) i el davanter Sandaza (Tòquio). Més enllà de com queda compromesa la continuïtat de Javi Álamo, el fitxatge de Cifu, candidat a ser l'amo del carril dret, permet pensar que Aday Benítez tindrà més possibilitats de ser útil a la banda esquerra. Sobretot tenint en compte que el club tenia buit el carril esquerre, pendent de reforçar i amb l'alternativa de Coris.

EFECTE COL·LATERAL

Amb Cifu, Aday té més números de fer-se un lloc al carril esquerre, de moment buit
Miguel Ángel Garrido Cifuentes, ‘Cifu'
Zújar (Granada), 5-10-90 (25 anys) Lateral dret
Alçada:
1,74 m
Pes:
65 kg
FORMACIÓ:
Alacant i Torrellano
TRAJECTÒRIA
10/11
Torrellano (3a)
11/12
Oriola (2a B)
31 p., 1 g.
12/13
Elx B (3a)
13/14
Elx B(2a B)
33 p., 1 g.
14/15
Girona (2a A)
41 p.,1 g.
15/16
Elx (2a A)
17 p.,0 g.
15/16
Màlaga (1a)
0 p.,0 g.

Joel Arimany podria jugar a Màlaga com a part de l'acord

En les negociacions entre el Girona i el Màlaga, hi ha entrat també el nom de Joel Arimany, el davanter juvenil que l'estiu passat va firmar un contracte amb el club de Montilivi fins al 2020, precisament després de la insistència del club malagueny, que estava disposat a endur-se'l. El conjunt malagueny ha tornat a demanar pel jove jugador de Quart i, per bé que no hi ha res tancat i que l'anunci de la cessió de Cifu a Montilivi ja s'ha fet, és possible que els pròxims dies s'acabi d'aclarir. La intenció seria que Joel Arimany jugués a Màlaga cedit pel Girona, possiblement amb alguna opció de compra futura. Joel Arimany, que la temporada passada va arribar a debutar amb el primer equip, viurà l'últim any de juvenil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)