2a divisió A

ESPORTS

FUTBOL

Tres mesos d'espera

El calendari. L'històric derbi entre el Reus i el Nàstic no arribarà fins a la quinzena jornada, al Baix Camp. El primer duel entre catalans serà la visita dels roig-i-negres a Girona en la vuitena

Si hi ha uns duels especialment esperats aquesta temporada a segona A són els que han d'enfrontar el Nàstic i el Reus. Els dos rivals territorials coincidiran per primera vegada en la història en categoria professional després que el curs passat els grana quedessin a les portes de pujar a primera divisió i els roig-i-negres aconseguissin l'ascens a segona A per la porta gran. El sorteig del calendari, que va tenir lloc ahir a la seu de la RFEF, va determinar que els dos equips s'enfrontaran en la primera volta en la jornada 15, el cap de setmana del 19 i el 20 de novembre, al terreny de joc del Reus. El derbi de la segona volta es disputarà al Nou Estadi de Tarragona en la jornada 36, el cap de setmana del 29 i el 30 d'abril.

Abans que els dos equips del Camp de Tarragona es trobin per primer cop ja s'haurà disputat un duel entre catalans, el que enfrontarà el Girona i el Reus a Montilivi en la jornada 8. El Girona i el Nàstic, per la seva banda, es veuran les cares tard, en la jornada 19 al Gironès i en la 40 al Tarragonès. Pel que fa a la primera jornada, el Reus jugarà el primer partit de la seva història a segona A al camp d'un dels equips amb més renom de la categoria, el Mallorca. Serà una estrena de prestigi per a l'equip de Natxo González. El Nàstic, per la seva banda, començarà la lliga al Nou Estadi contra el Lugo, entrenat per l'extècnic grana Luis César, que la temporada passada ja va ser el primer entrenador a seure a la banqueta visitant del Nou Estadi, llavors amb l'Albacete. Finalment, el Girona arrencarà al camp d'un equip que acaba de pujar, el Sevilla Atlético.

La lliga començarà el cap de setmana del 20 i el 21 d'agost i s'acabarà el 10 i l'11 de juny. Després hi haurà la fase d'ascens entre el tercer, el quart, el cinquè i el sisè classificats. En la lliga hi ha una jornada intersetmanal, la sisena (21 de setembre), i s'aturarà dos caps de setmana per Nadal, ja que el 25 de desembre i l'1 de gener cauen en diumenge.

CAP AL FINAL

El Girona rebrà el Nàstic en la dinovena jornada i el visitarà en la quarantena
La lliga comença el 21 d'agost, té una jornada entre setmana i dues de descans per Nadal

El Reus, una copa i dues presentacions

El president del Reus, Xavier Llastarri, va rebre ahir a la seu de la RFEF, de mans d'Ángel María Villar, la copa de campió del grup tercer de segona B, coincidint amb el sorteig dels calendaris de primera i segona A. És el trofeu més important en la història del club roig-i-negre. També ahir, el Reus va fer les presentacions oficials dels dos últims fitxatges, el lateral esquerre Migue García, provinent del Racing de Santander, i el mig centre Álex Albístegui, fins ara el Lleida. Els dos futbolistes es van mostrar il·lusionats i ambiciosos per l'oportunitat de fer el salt a segona A després d'uns quants anys a segona B.

El Nàstic, pendent de Djetei i de Cláudio Pitbull

El Nàstic, com el Reus i a diferència del Girona, que encara no ha començat la pretemporada, viu una setmana intensa d'entrenaments, mentre la direcció esportiva treballa per reforçar l'equip, sobretot les posicions ofensives. A més, el club grana està pendent de l'arribada de Djetei, amb problemes de documentació a l'hora de sortir del Camerun, però que no haurien de provocar que arribés més tard de dilluns. L'equip grana també està pendent del nivell del brasiler Cláudio Pitbull –a la foto, de José Carlos León–, que s'entrena a prova amb l'equip grana. Davanter de 34 anys, ha jugat, sobretot, al seu país i a Portugal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)