2a divisió A

A Montilivi no perden el temps

A diferència de l'estiu passat, en què va arrencar el mercat amb el fre posat, els gironins ja han confirmat vuit noves incorporacions, però encara tenen feina per fer abans de l'inici de curs

La gran majoria dels vint-i-dos equips de la categoria de plata ja han tornat a la feina amb l'inici de la pretemporada, mentre que a alguns encara els queden alguns dies de vacances, entre els quals hi ha el Girona. Qui no s'ha aturat durant aquest estiu i encara té feina pendent abans de poder descansar són els directors esportius i els secretaris tècnics dels diferents equips. Des que es va acabar el curs passat, els responsables tècnics dels equips han treballat sense fre per poder confeccionar les plantilles. Sense la incertesa sobre el repartiment dels drets televisius que va provocar que els primers dies del mercat del curs passat fossin pràcticament una bassa d'oli per la falta de moviments, molts equips ja han aconseguit definir la base de la plantilla del curs que ve, i estan en espera de les oportunitats que ofereixi el mercat per realitzar els últims retocs.

La tendència és l'austeritat, tot i que un pèl menys gràcies a l'increment de drets, que també ha significat que el sou mínim s'hagi enfilat més enllà dels 70.000 euros a la divisió de plata. Tot i això, els límits salarials obliguen la majoria de clubs a anar amb peus de plom i no permeten grans operacions. Tothom va al darrere dels jugadors que estan lliures o de les cessions. De fet, pràcticament cap dels moviments del mercat de la categoria de plata ha comportat un pagament econòmic d'un traspàs. A banda del fitxatge de Scepovic (Celtic) pel Getafe per 1,8 milions d'euros, que era obligat després de jugar cedit el curs passat al conjunt madrileny, només un equip, el Sevilla Atlètic, ha fet servir el talonari. El filial andalús –primer rival del Girona el curs 2016/17– s'ha gastat aproximadament un milió i mig per incorporar els joves Carrascal (Millonarios) i Boutobba (OM).

Deures avançats a Girona

En aquest moment de l'estiu de la temporada passada el Girona pràcticament no havia tocat el mercat. De fet, només havia fet dos moviments destacats: el fitxatge de Rubén Alcaraz –tancat des de feia mesos– i la cessió de Carlos Clerc. Els gironins també havien incorporat Marcelo Djaló, Ayub i Oliveros, però cap dels tres ha arribat a tenir minuts al primer equip. Ara, en canvi, l'equip de Montilivi ja ha aconseguit avançar molta feina. A banda de la renovació d'Eloi Amagat i el retorn de Vivi després de la cessió a l'Hèrcules, el Girona ha incorpora vuit jugadors. Tres d'ells són vells coneguts de Montilivi. Fran Sandaza i Jonas Ramalho han tornat després de quedar lliures i Cifu ho ha fet cedit pel Màlaga davant la falta de minuts a 1a. A banda dels retorns, el Girona ha fitxat cinc cares noves. Ha renovat la porteria amb l'arribada de René Román (Llagostera) i Bounou (Saragossa), ha apuntalat l'eix de la defensa amb l'arribada de Juanpe (Valladolid), i ha endurit la competència al mig del camp amb el fitxatge de Portu (Albacete). Fa dos dies va incorporar, com a cedit per l'Inter, un davanter sorpresa com Samuele Longo, que de moment es jugarà el lloc amb Cristian Herrera, Dejan Lekic i Fran Sandaza, tot i que la nòmina de davanters segur que variarà perquè el Girona persegueix més jugadors a dalt (Ortuño seria el gran objectiu) i es possible que Lekic pugui sortir. L'altra prioritat és reforçar el carril esquerre, orfe llevat que s'hi adaptin dretans com Aday o Coris. Fa pinta que el Girona utilitzarà les 25 fitxes disponibles.

Molts canvis

Aquest estiu també ha estat marcat per les grans revolucions que s'han produït a la gran majoria d'equips. Fins a catorze equips han patit deu o més baixes respecte a la plantilla amb què van acabar el curs passat, de manera que s'han vist obligats a reforçar-se de valent. L'Almeria, que només ha firmat el retorn de Corona, i el Mirandés, a qui li falta fitxar set o vuit jugadors, segons el tècnic Carlos Terrazas, són els equips que encara tenen més feina per fer.

AUSTERITAT

Una vegada més quasi tots els fitxatges arriben lliures o en forma de cessió

CONTRASTOS

Molts equips ja quasi han enllestit la feina, mentre que l'Almeria i el Mirandés van tard

RENOVACIÓ

Catorze equips han hagut de fer front a deu o més baixes respecte al curs passat

El Nàstic ha de reforçar l'atac i el Reus, la defensa

El Nàstic i el Reus han tancat força operacions fins ara, però encara han d'acabar d'apuntalar la plantilla. Els grana han fet quatre fitxatges: el lateral dret georgià Kakabadze (Dinamo de Tbilissi), el central camerunès Djetei (Union Douala), el migcentre Zahibo (València) i l'extrem José Carlos (Llagostera), i ha tornat a aconseguir la cessió del migcampista Madinda, del Celta. Ara, la direcció esportiva del Nàstic afronta una feina complicada i compromesa, ja que ha de reforçar les posicions d'atac. Només té un davanter pur, Àlex López, i necessita fer oblidar els dos màxims golejadors del curs passat, José Naranjo i Achille Emana. El Reus ha fitxat el porter Codina (Pafos), els defenses Atienza (Hèrcules) i Migue (Racing), el mig Albistegui (Lleida) i els atacants Jorge Díaz (Saragossa), Máyor (Alcorcón), Chrisantus (AEK) i Querol (Llagostera). Per tenir totes les posicions doblades, al Reus li falten un lateral dret i un central, però podria fer més retocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)