2a divisió A

Feina avançada i moltes alternatives ofensives

Reus. L'equip roig-i-negre, al qual només falten un lateral dret i un central per tancar la plantilla, disposa de variants al mig del camp i, sobretot, a la mitja punta i a la davantera

A un mes de l'inici del campionat de lliga, el Reus té la plantilla gairebé enllestida. És un dels equips de segona A que més fitxatges han fet fins ara –nou–, que li serveixen per complementar la columna vertebral de l'ascens, en la qual el club roig-i-negre confia en el debut en la categoria de plata. Per tancar la plantilla, al Reus li falten un lateral dret i un central, que no es descarta que sigui Dinis Almeida, que el club roig-i-negre voldria tornar a tenir cedit. Fa uns mesos el va vendre al Mònaco, tot i que va continuar vestint la samarreta roig-i-negra fins a final de curs.

Al mig del camp, i sobretot en atac, el Reus té moltes alternatives. La secretaria tècnica roig-i-negra, encapçalada per Sergi Parés, ha buscat sobretot atacants amb polivalència, molta mobilitat i facilitat per jugar a l'espai, ja que aquestes hauran de ser, segons Parés, les armes principals de l'equip de Natxo González. Són característiques que tenen fitxatges com ara Jorge Díaz, Querol i Máyor, però també futbolistes que continuen de la temporada passada, sobretot Fran Carbia, Ricardo Vaz i David Haro. De Máyor, per exemple, Parés diu que “aportarà ritme, joc a l'espai i intensitat”, mentre que, en el cas de Querol, assegura que “va a l'espai, fa molt bé la diagonal i pot jugar en punta i a la banda”. Molts d'ells poden jugar a les bandes –excepte, segurament, Máyor– i tots poden entrar des de la mitja punta o buscant diagonals. De fet, també es poden situar a la punta d'atac, com a segons davanters o, en el cas de Máyor i Querol, com a primer punta. En qualsevol cas, els dos davanters de referència, els 9 purs de la plantilla, són Edgar Hernández i el nouvingut Macky Chrisantus, per bé que també tenen mobilitat. Exceptuant Haro i Carbia, tots aquests futbolistes tenen recorregut en categories superiors. La idea de la secretaria tècnica és tenir una plantilla en què hi hagi equilibri entre experiència i ambició per progressar. També en tenen Vítor i Miramón, migcampistes ofensius amb menys arribada però més visió de joc, de manera que també s'entreveuen clau per buscar espais en les defenses rivals. Per darrere, López Garai, Rafa García, Albístegui i Ramon Folch han de dotar el mig del camp d'equilibri. Són mig centres de contenció, de posició, tot i que Folch, per exemple, té recorregut i arribada.

DAVANTERS CENTRES

Chrisantus i Edgar són els 9 purs, però més futbolistes poden jugar en punta
El Reus ha buscat que els jugadors ofensius tinguin polivalència i mobilitat

La plantilla intensifica el treball a Rialp

La plantilla del Reus sencera, incloent-hi els futbolistes del planter Jordi Oribe, Marcel Meseguer i Adri Arjona, aprofita aquesta setmana el clima temperat del Pallars Sobirà per intensificar la càrrega de treball, amb dobles sessions preparatòries, excepte demà i divendres, que serà quan l'equip roig-i-negre tornarà al Baix Camp. L'endemà es desplaçarà a la Ribera d'Ebre per jugar el primer amistós de l'estiu contra l'Ascó. De moment, els entrenaments de pretemporada dels reusencs s'estan desenvolupant sense problemes, més enllà de les típiques sobrecàrregues musculars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)