Girona

Álex Menéndez cobreix un buit al carril esquerre

Girona. El club incorpora el lateral, de 25 anys, que va deixar l'Sporting de Gijón després d'haver-hi fet tota la trajectòria i haver-hi jugat el curs passat a primera

El Girona ja no té tan buit el carril esquerre, l'única demarcació que no havia reforçat. Tres hores abans de començar el partit a Blackburn, i amb tota la comitiva a terres angleses, el club va anunciar la incorporació d'Álex Menéndez, un lateral esquerre asturià que ha tancat a 25 anys l'etapa a l'Sporting de Gijón, el club de la seva terra i l'únic en el qual havia estat fins ara. Álex Menéndez, que el curs passat va superar la vintena de partits a primera divisió, ha firmat un contracte de dues temporades amb el club de Montilivi i serà presentat demà al migdia, un cop l'equip haurà tornat ja de l'estada a Anglaterra.

Nascut a Gijón, Álex Menéndez havia passat tota la vida a l'Sporting. Va arribar a Mareo amb 11 anys, després de tres temporades a l'Astur, i ja no se'n va moure. Va anar pujant graons, va acumular experiència a segona B amb el filial i va debutar amb el primer equip el desembre del 2011, amb 20 anys, en un partit de copa amb Manolo Preciado a la banqueta. En la recta final d'aquella mateixa temporada (2011/12), Menéndez va jugar dos partits de lliga amb el primer equip. El lloc definitiu a El Molinón, però, no el va aconseguir fins a la temporada 2014/15, en què l'equip asturià va acabar prenent en l'última jornada l'ascens directe al Girona. La temporada passada, ja a primera, Menéndez va jugar 1.037 minuts de lliga, repartits en 21 partits (i dos més de copa). Era la seva última temporada de contracte i, amb competència a la seva zona, el club no li feia cap proposta de renovació. Davant la indefinició de l'entitat, ell mateix va anunciar, a finals de maig, que tancava l'etapa a l'Sporting i va explicar que no s'havia sentit prou valorat.

Amb la carta de llibertat i 25 anys, diversos clubs s'han interessat aquest estiu per Álex Menéndez. I el Girona, amb un contracte per dues temporades i un projecte ambiciós, se l'ha acabat enduent.

D'extrem a lateral

Com molts jugadors que s'han acabat fent un lloc en el futbol professional com a laterals, Álex Menéndez jugava d'extrem esquerre en la seva etapa de formació. Un cop al filial, però, ja va endarrerir la seva posició, des de la qual va fer el salt al primer equip. La temporada passada, amb Isma López i Roberto Canella com a laterals esquerrans, Abelardo va apostar sovint per situar Menéndez en una posició més avançada, com a extrem. Menéndez va tancar la lliga a primera amb dos gols –al camp de l'Espanyol i al del Deportivo–, la mateixa xifra que havia acumulat en les cinc temporades anteriors entre segona A i segona B.

Com a exjugador de vocació ofensiva que s'havia consolidat al lateral, i amb una bona capacitat física, Álex Menéndez s'hauria d'adaptar bé a l'exigència del carril de Pablo Machín. El club manté oberta la possibilitat de trobar en el mercat una altra peça per al carril esquerre. De moment, hi ha Aday Benítez i Sebas Coris, que poden actuar en qualsevol dels dos costats. De tota manera, el club ja ha plantejat a Coris la possibilitat de marxar cedit a un altre club per tenir més protagonisme, després que la temporada passada jugués menys de la meitat dels minuts (555) que en el curs anterior (1.198).

13 ANYS A GIJÓN

Fa dos mesos va decidir marxar per la indefinició del club i per no sentir-se valorat

LA XIFRA

1.037
minuts
va jugar Álex Menéndez la temporada passada a primera, repartits en 21 partits.
El Girona i el jugador asturià han pactat un contracte per dues temporades
Álex Menéndez Díez
Gijón (Astúries), 15-07-1991 (25 anys) Lateral esquerre
Alçada:
1,81 m
Pes:
72 kg
FORMACIÓ:
Astur i Sporting de Gijón (des d'infantil)
TRAJECTÒRIA
10/11
Sporting B (2a B)
21 p. 0 g.
11/12
Sporting B (2a B)
34 p., 1 g.
11/12
Sporting (1a)
2 p.,0 g.
12/13
Sporting B (2a B)
24 p. 0 g.
12/13
Sporting (2a A)
4 p. 0 g.
13/14
Sporting B (2a B)
27 p., 1 g.
13/14
Sporting (2a A)
5 p., 0 g.
14/15
Sporting (2a A)
24 p.,0 g.
15/16
Sporting (1a)
21 p., 2 g.
Debut a primera:
1/5/12, en un Sporting-Vila-real
Partits a primera:
23
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)