Els primers brots verds

El Girona empata a Ewood Park contra el Blackburn Rovers, un equip molt més rodat que, tot i avançar-se, no pot superar el conjunt de Pablo Machín

Els blanc-i-vermells van saber reaccionar bé al gol encaixat en el 27' i només dos minuts més tard Sandaza, després d'un córner, va empatar el matx

El Girona va empatar a un gol en la seva visita a Ewood Park. El conjunt dirigit per Pablo Machín va obtenir un meritori empat en un dels camps històrics d'Anglaterra, contra un equip molt més rodat i que es troba a escassos dies de començar la seva lliga. Els anglesos es van avançar en el minut 27 gràcies a un gol de Marshall, però, només dos minuts després, un servei des de la cantonada va propiciar la reacció gironina quan Sandaza, lliure de marca al segon pal, va aprofitar una pentinada per marcar el seu segon gol de la pretemporada –ja en va fer un, des del punt de penal, contra el Manchester City B–. Els gironins van aguantar les tímides però insistents embranzides locals amb un bon joc de posició i molta seguretat defensiva, un aspecte que va mancar en el primer test, afrontat amb les cames molt carregades coincidint amb els primers dies de l'estada a les instal·lacions citizens, una estada que acabava avui mateix. Durant els primers minuts de l'enfrontament, els dos equips, davant la desconeixença mútua tàctica i individual, van optar pel tempteig. Si bé el Blackburn mantenia la possessió a favor seu, el Girona no s'empetitia davant del rival. De fet, en el minut 8, els gironins van disposar de la primera, encara que tímida, ocasió de gol quan Portu va cedir a Pere Pons i aquest va intentar un xut, que no va comportar gaire perill. Els rovers van prémer l'accelerador en els minuts posteriors i van fer treballar René. En el 10' l'andalús va estar bé en la sortida als peus de Graham, després d'una bona jugada entre Marshall i Lowe, però en el 14' no tant, quan un mal rebuig seu gairebé el pot aprofitar Marshall, que va controlar la pilota i va intentar una vaselina. Els jugadors de Pablo Machín anaven de bòlit i passaven els minuts més crítics, fins que en el 27' Marshall, l'home més incisiu de l'atac anglès, va fer l'1-0. Bennett li va fer arribar una passada perfecta i l'extrem va estar prou llest per superar René, que tot i la sortida no va poder fer res per evitar la diana local.
Bona reacció gironina
El gol del Blackburn havia caigut pel seu propi pes, després de la insistència atacant dels locals. Tot i el contratemps, el Girona va reaccionar de meravella a través d'una jugada d'estratègia en un córner. Àlex Granell va executar el servei des de la cantonada i la pilota, després que algú la pentinés, va acabar a les botes del davanter Fran Sandaza, que des del segon pal va introduir l'esfèrica dins la porteria defensada per Steele, només dos minuts després de la patacada rebuda dels anglesos. Els blanc-i-vermells, de retruc, van capgirar la truita pel que fa a les sensacions i van començar a gaudir d'alguna arribada més. En el 32', Javi Álamo per la dreta va cedir la pilota a Longo, però l'italià va xutar desviat; com també Portu (33'), que no va poder aprofitar una recuperació i la posterior passada a l'espai de Pere Pons. El Blackburn Rovers va disposar d'una ocasió, de les més clares, abans d'acabar la primera meitat, després que Henley centrés des de l'esquerra cap a Graham al segon pal. L'atacant no va rematar bé i l'esfèrica es va perdre, per poc, en un lateral de la porteria de René (35'). La segona meitat va començar amb molta menys intensitat, un fet normal en els partits amistosos de pretemporada. En els primers minuts, només dos xuts llunyans de Hendrie i Graham van inquietar mínimament René, que va haver de treballar novament de valent en dues jugades consecutives. La primera, després d'un córner executat per Akpan que Duffy va acabar rematant (56'); i l'altra, a través d'un gran xut de rosca amb l'esquerra de Lenihan. Sobretot en la darrera, René es va estirar brillantment per evitar el segon gol local (57'). Els canvis, un altre fet habitual en els partits d'aquests moments del curs, van acabar de trencar el ritme. Pablo Machín, que va tardar a moure fitxa, va donar entrada a homes de refresc. De fet, aquests van ser els que van generar alguna arribada a l'àrea rival –Alcaraz a través d'una falta directa ho va intentar (70'), i Eloi, després d'una volea bloquejada per un defensa, també va crear una mínima sensació de perill (75'). Sense idees amb la pilota, ni oxigen suficient per trobar solucions, en els últims minuts va baixar de nou la intensitat, fet que va confirmar l'empat a un. El Girona segueix sense vèncer però, a poc a poc, comença a convèncer.

BLACKBURN1
GIRONA1

BLACKBURN ROVERS: Steele, Henley, Lowe (Hendrie, 45'), Feeney (Stokes, 45'), Byrne (Lenihan, 45'), Marshall, Graham, Ward (Gordon Greer, 62'), Akpan (Guthrie, 70'), Duffy i Bennett (Mahoney, 76'). GIRONA: René Román, Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe, Álamo, Pere Pons, Àlex Granell, Portu, Aday, Longo i Fran Sandaza. També van jugar Alcaraz, Christian Herrera, Manel, Eloi, Ramalho, Cifu, Coris, Vivi, Felipe, Lekic i Sergi Álamo. GOLS: 1-0 (27') Marshall. 1-1 (29') Fran Sandaza. ÀRBITRE: Ben Toner. T.G.: cap. T.V.: cap. PÚBLIC: Uns 2.131 espectadors a l'estadi Ewood Park.

EVOLUCIÓ

Respecte al primer matx contra el filial del City, l'equip va treballar millor en tasques defensives

DE NOU SANDAZA

El davanter va tornar a estar fi de cara a la porteria rival i ja suma dos gols en dos partits

RENÉ ROMÁN

En la segona part, l'andalús va ser clau per mantenir l'empat amb dues bones aturades