2a divisió A

El Reus cau a Vilafranca en un dia marcat pels penals

Copa Catalunya. L'equip penedesenc va protagonitzar la sorpresa eliminant l'únic de segona A. Dels sis partits d'ahir, només dos, guanyats pel Sant Andreu i el Prat, no van necessitar desempat

El Vilafranca va ser ahir el gran protagonista dels partits del dia de la primera eliminatòria de la copa Catalunya, ja que va vèncer l'únic equip de segona A que hi prenia part, el Reus. L'equip penedesenc, que la temporada passada també va deixar fora un equip de la categoria de plata, el Nàstic, va forçar la tanda de penals gràcies a un gol de Santi Triguero en el minut 87, que va igualar el de López Garai en l'inici de la segona meitat, i es va mostrar més encertat que el Reus en el desempat, amb el mateix Triguero com a transformador del llançament definitiu. El visitant Albistegui va errar el seu xut.

De les sis eliminatòries que es van disputar ahir –són a partit únic–, quatre es van resoldre en la tanda de penals. A més del Vilafranca, el Cornellà, el Lleida i la Muntanyesa, van aconseguir l'accés a la segona eliminatòria gràcies al desempat. El Cornellà, de segona B, va haver de suar de valent per deixar fora el Vilassar de Mar, ja que va haver d'igualar dues vegades, gràcies a Enric i Ahmed, en l'últim minut, els gols dels locals, obres d'Àlex i Viale. En el desempat es va imposar per 5 a 6. També es va resoldre en els penals el partit entre l'Ascó i el Lleida, que va acabar sense gols, i també va guanyar l'equip de superior categoria. Els blaus no van fallar cap xut (4-5) i van deixar sense premi un Ascó que en la pretemporada ja ha plantat cara al Nàstic i ha derrotat el Reus. A Nou Barris, el Granollers es va avançar en la primera part gràcies a Cano, i la Muntanyesa va empatar tot seguit, mitjançant Alberto. Els locals van tenir més encert en els penals (5-4).

Els dos equips que no van necessitar el desempat per classificar-se per a la segona eliminatòria van ser el Sant Andreu, que es va desfer d'un equip de superior categoria, l'Hospi, gràcies al gol de Carroza en la primera meitat (1-0), i el Prat, que va imposar la lògica al camp del Júpiter amb el gol de Rosillo en el quart minut de joc (0-1).

De moment només hi ha un enfrontament definit en la segona eliminatòria, que es disputarà el cap el 6 i el 7 d'agost, la que enfrontarà la Muntanyesa i el Sant Andreu. Com que són de la mateixa categoria, l'escenari del duel es decidirà per sorteig. La resta d'eliminatòries es definiran després dels partits d'aquest vespre.