Girona

El Girona es deixa veure

El Girona es presenta davant l'afició en un acte carregat d'eufòria i ambició

Els de Machín disputaran avui contra l'Olympique de Marsella el primer matx a Montilivi, corresponent al trofeu Costa Brava (20.45 h)

El Girona es va presentar en societat a la plaça Independència davant de centenars d'aficionats que van poder estar ben a prop dels seus jugadors. En un acte amigable, proper i no exempt d'eufòria i ambició, la plantilla gironina va atendre cada una de les peticions dels seus fidels seguidors, que van omplir la plaça en el ja habitual i simbòlic tret de sortida al nou curs –hi van faltar Richy i Javi Álamo, de visita amb el doctor Cugat.

Els màxims representants del club i la plantilla, el president Delfí Geli, l'entrenador Pablo Machín, un dels més aclamats, i el capità del primer equip, Eloi Amagat, van fer els parlaments per encoratjar, encara més, els aficionats. En l'ambient planava la fe i la convicció que el Girona està fent bé la feina als despatxos i que la plantilla està a l'altura de les que poden i han de fer una bona campanya. Per primera vegada des que està a segona A, el conjunt gironí partirà com un dels favorits d'un ampli grup per mirar d'accedir a l'ascens directe a primera o a un hipotètic tercer play-off d'ascens consecutiu. Aquesta convivència amb el plus de pressió serà tota una incògnita.

Un rival de nivell

L'estrena davant l'afició damunt el terreny de joc tindrà com a rival l'Olympique de Marsella (a les 20.45 h), un dels clubs històrics de França, campió de la lliga de campions l'any 1993 amb un equip format per jugadors contrastats com ara Barthez, Desailly, Boksic, Rudi Völler i l'actual seleccionador francès, Deschamps. Ara per ara, l'Olympique no és el dominador del futbol francès, que ha trobat en el París Saint-Germain el pal de paller, sostingut això sí, pels petrodòlars del seu propietari Nasser al-Khelaifi. De fet, el Marsella ve d'una temporada convulsa coincidint amb la dimissió per sorpresa de Marcelo Bielsa fa tot just un any. L'exjugador del Madrid Míchel va agafar les regnes de l'equip, però els mals resultats van obligar la directiva a apartar-lo del càrrec i posteriorment acomiadar-lo. Frank Passi (ex-Compostel·la) ja va acabar el curs passat com a tècnic marsellès i enguany intentarà redreçar el rumb d'un club que va acabar en tretzena posició la campanya passada, lluny de les posicions europees a les quals sempre està acostumat a quedar. Passi es va guanyar a pols continuar després de classificar l'equip per a la final de la copa de França, tot i caure contra el PSG comandat per Ibrahimovic, Cavani i companyia (2-4).

L'Olympique arribarà a Montilivi en plena preparació per al curs vinent i amb alguns fitxatges encara per acoblar. Els francesos han recaptat diners de diverses vendes (més de 60 milions) –la més important, la del belga Michy Batshuayi al Chelsea per 38 milions d'euros, però també han perdut Mendi, Mandanda, Lemina, Barrada i Djédjé–, però tot i això la competitivitat de la plantilla de Passi serà una bona prova de foc per als jugadors de Pablo Machín. Cabella, Sakai, Bafétimbi Gomis, entre d'altres, s'han incorporat a l'Olympique amb els ja coneguts Lass Diarra (Madrid), Abou Diaby (Arsenal) o Rolando (Porto), jugadors internacionals i de renom que apujaran encara més el llistó per a un Girona que afrontarà el tercer partit amistós de la pretemporada –en l'estrena van perdre 3-2 contra el Manchester City B, i en el darrer partit, dissabte passat a l'Ewood Park contra el Blackburn Rovers van empatar a un gol: “Estem jugant amistosos de nivell i hem aconseguit bones sensacions. L'Olympique és un rival molt fort i sabem que tenen jugadors interessants, però ens hem de mirar a nosaltres i fer un bon partit”, comenta Aday Benítez, jugador del Girona, que afegeix: “Volem agradar a la gent i començar a guanyar.”

El trofeu Costa Brava arriba a la 40a edició. Tot un clàssic d'estiu, recentment el torneig ha tingut participants de renom com ara l'Almeria, el Mallorca, el Sevilla i l'Espanyol. El Girona n'és el dominador pel que fa al palmarès amb tretze títols, el del curs passat amb una victòria contra l'Espanyol (3-0), que va deixar bones sensacions a la parròquia gironina, amb ganes de veure les principals novetats de la plantilla.

DELFÍ GELI

“Toquem de peus a terra, però alhora tenim ambició. Estic orgullós de ser el president”

PABLO MACHÍN

“Veniu al camp, no espereu al final del curs. Us prometem treball i molt d'esforç”

ELOI AMAGAT

“Iniciem el curs amb il·lusions renovades. Més aviat que tard jugarem a primera”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)