Girona

La victòria es fa pregar

El Girona acumula dues derrotes i un empat en els tres primers duels, contra rivals de més entitat i rodatge del que era habitual en estius anteriors

La plantilla valora l'evolució del treball i treu transcendència als resultats

“Ara sí que el que necessitem és afrontar aquests tres pròxims amistosos i acabar amb victòria per tenir l'hàbit de guanyar.” La reflexió és d'Àlex Granell, convençut que el Girona havia ofert un paper més que digne contra l'Olympique de Marsella –“és molt positiu competir amb equips de molt nivell”–, tot i la derrota. Pablo Machín també ha defensat sempre la idoneïtat de treure bons resultats, encara que siguin intranscendents, en la fase de preparació. De moment, però, la victòria s'està resistint als gironins, que van perdre contra el filial del Manchester City (3-2) i van empatar al camp del Blackburn (1-1) abans de veure com l'Olympique s'enduia el Costa Brava (1-2).

La pretemporada és atípica per al Girona, tant per l'estada que va fer d'una setmana a Anglaterra, en unes instal·lacions de luxe del Manchester City, com pels primers rivals que s'ha trobat. Acostumat a començar a agafar ritme contra equips de menys entitat, els blanc-i-vermells van debutar al cap de cinc dies d'haver començat contra un filial del City amb molt més rodatge, van visitar després el Blackburn Rovers (Championship, la segona divisió anglesa), també amb un ritme de preparació força superior, i dimecres van rebre la visita de l'Olympique, de la primera francesa. Els gironins han ofert pinzellades de les virtuts que vol explotar Machín, tot i que ha faltat continuïtat, tant pel grau de preparació com pels nombrosos canvis fets. “Aquests partits serveixen per anar agafant ritme. La pretemporada està sent molt positiva”, defensa Eloi Amagat. Hi coincideix un company al mig del camp, Rubén Alcaraz: “Ens sentim bé. Creiem que estem en una bona línia i creiem que s'està aconseguint que els nous s'adaptin a les idees de l'entrenador i del club. Es tracta d'arribar a la primera jornada en les millors condicions possibles.”

Més referències

Després de tres rivals que competeixen en altres països, el Girona en tindrà tres a partir dels quals pot prendre referències més fiables. Començant pel Nàstic, rival a segona A, que visitarà demà Montilivi. “Aquest duel ens donarà un barem d'equip amb el qual competirem”, apuntava el tècnic Pablo Machín. Els jugadors fan la mateixa lectura, però no els desagrada haver-se enfrontat a un rival de renom com és l'Olympique. “Un equip de nivell superior t'exigeix més, i a tothom el motiva”, apunta Alcaraz. “Contra equips com el Nàstic, el resultat pot tenir més importància. Però el partit contra l'Olympique ha estat un bon test, i el que vam fer és més que vàlid”, defensa Granell.

Després de l'amistós de demà contra els tarragonins –l'últim de preparació a Montilivi–, en quedaran dos, concentrats el mateix cap de setmana, l'anterior al començament de lliga. El divendres 12, l'equip visitarà el Llagostera. I l'endemà, un altre equip de segona B, el Sabadell. Seran les últimes proves abans de l'estrena en la lliga, el dia 21 al Sánchez Pizjuán, contra el Sevilla Atlético.

LES REACCIONS

De preocupació, cap. Estem acabant d'arribar al nostre punt físic òptim per afrontar la lliga. El més important és l'aspecte físic

PABLO MACHÍN

Ens aniria bé en els tres partits vinents acabar amb victòria per tenir l'hàbit de guanyar
Àlex Granell
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

ELS QUE QUEDEN

Sempre que competim, els que ens dediquem a això volem guanyar qualsevol cosa. Però les sensacions han estat força bones
Segur que el triomf arribarà els pròxims partits i, si no, en la lliga, el més important
Eloi Amagat
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
S'ha d'estar tranquil. Són partits per treballar, per anar agafant ritme i arribar bé a la lliga
Pedro Alcalá
DEFENSA DEL GIRONA
A tothom li agrada guanyar, però són partits de preparació. Podrem corregir els errors que hem fet
Rubén Alcaraz
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
“El duel contra el Nàstic ens donarà un barem d'equip amb el qual competirem”
Després de rebre el Nàstic, demà, el Girona visitarà el Llagostera i el Sabadell

El ple de triomfs de fa dos anys

Aquesta és la tercera pretemporada del Girona amb Pablo Machín a la banqueta i, tot i que els resultats són anecdòtics, el tècnic sempre ha valorat l'interès de progressar a partir de les victòries, que ajuden a guanyar confiança en el treball que es fa. El millor exemple va ser fa dos anys. L'equip, que s'acabava de salvar pels pèls, va arrencar amb molta força la pretemporada, malgrat que la plantilla encara no estava completada perquè Quique Cárcel va tenir pocs dies per acabar-la de confeccionar. Els gironins van fer un ple de victòries en els sis amistosos que van jugar, contra el Peralada, l'Espanyol B, l'Espanyol, el Llagostera, el València B i el Palamós. I, casualitat o no, el Girona va allargar el bon moment en la lliga (9 punts de 9) i va acabar completant la millor temporada de la història, la dels 82 punts. L'estiu passat, no hi va haver tants partits ni tampoc tantes alegries. El Girona va jugar quatre amistosos, amb un balanç de dues victòries –a Peralada i contra l'Espanyol–, un empat –a Olot– i una derrota, al camp del Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)