2a divisió A

Futbol

Derbi Reus-Nàstic

Una rivalitat d'alt nivell

El Reus i el Nàstic disputen un derbi històric en què els locals volen retrobar la dinàmica positiva i els visitants, abandonar l'última posició

L'equip roig-i-negre encadena tres derrotes i els grana, dues victòries

El futbol de les comarques tarragonines ha esperat molts anys el duel d'aquest migdia. Els seus dos principals referents, el Reus i el Nàstic, s'enfronten per primera vegada en el futbol professional, a segona A, de manera que el derbi ha aixecat més expectació que mai. L'escenari, l'Estadi Municipal de Reus, viurà un gran ambient, amb totes les entrades exhaurides ràpidament, amb llargues cues incloses, a principis de la setmana. Les 4.500 localitats estaran cobertes, unes 400 de les quals ocupades per aficionats grana, que es voldran fer sentir. Serà un derbi viscut amb passió a la graderia i intensitat al terreny de joc i, pel que s'ha vist durant la setmana, amb bon ambient entre els protagonistes. Així doncs, cal esperar un ambient de respecte i gran esportivitat.

Els dos equips arriben al partit de manera diferent, i inesperada fa tres setmanes. El Reus, després d'un gran inici que el va situar de seguida entre els primers –va ocupar plaça d'ascens directe en l'onzena jornada–, té una mala ratxa de resultats: ha perdut els tres últims partits i ha baixat fins al vuitè lloc. La plantilla roig-i-negra no està preocupada pel sotrac, ja que argumenten que el nivell de joc de l'equip no ha disminuït i que afronten la visita del Nàstic amb garanties, conscients, això sí, que la dinàmica negativa de resultats no es pot allargar per no apropar-se massa a la zona perillosa. Natxo González té les baixes de Máyor i Vítor, lesionats, i els dubtes dels centrals Melli i Olmo, de manera que la parella a l'eix de la defensa la tornaran a formar Atienza i Babic. Per la resta, poques variacions, amb Edgar Hernández com a referència ofensiva en lloc de Máyor.

El Nàstic, per la seva banda, té alguns jugadors tocats, però de baixes segures només Lopo i Reina, i probablement Cordero. Les dues victòries seguides, tot i que el mantenen cuer, l'han deixat a prop de la zona de permanència i amb confiança recuperada després d'un començament de temporada per oblidar, en què no va guanyar cap partit en les tretze primeres jornades. Els grana consideren que una tercera victòria seguida, i a més amb la injecció de moral pròpia d'un derbi, seria l'empenta definitiva. Si fa tres setmanes catorze eren els punts que separen reusencs i tarragonins, ara en són set.

APROPATS

Fa tres setmanes, la distància entre els dos equips era de catorze punts, i ara és de set

MIGDIA D'EMOCIONS

Hi haurà un gran ambient a l'estadi reusenc, que registrarà un ple absolut

La primera fase del partit, clau

Santi Castillejo, extècnic del Reus i el Nàstic

El Reus és un equip defensivament molt ben treballat i amb els mecanismes molt ben assumits, cosa habitual en Natxo González. Treballa molt bé el joc posicional, sap portar els partits al seu terreny, i mantenir el bloc de l'ascens li ha anat bé. Fins ara ha estat la sorpresa, amb un joc amb personalitat, però ara ja se'l té en compte, i serà diferent. El Nàstic, per la seva banda, no està tan segur defensivament com l'any passat, quan era una de les principals virtuts, però s'ha anat assentant un cop consolidada la defensa del curs passat. A segona A, els detalls marquen molt, i un mateix equip ho pot fer molt bé un any i tenir problemes el següent. El Nàstic ha notat la marxa dels seus elements diferencials, Emana i Naranjo, la qual cosa repercuteix en tot l'equip. Saber que tens dos jugadors que en qualsevol moment poden resoldre el partit fa que tot el bloc tingui més confiança.

Els derbis són especials, independentment de com arriben els dos equips al partit, de les plantilles, de la classificació... Sí que es dóna la casualitat que el Reus va començar fort i ara està en tendència negativa i que, per contra, el Nàstic va començar malament i ara s'ha refet. Però tot això importarà poc. El Reus serà el dominador del partit d'entrada, voldrà tenir la pilota i jugar al terreny de joc del Nàstic. Serà clau com de forts defensivament estiguin els grana –sobretot en la primera meitat, que és quan més pressionaran els roig-i-negres– i l'encert dels dos equips quan tinguin el seu moment, el Reus al principi i el Nàstic si pot madurar el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)