Territorial

La història continua

Futbol de base. El MIC 2017 celebra des d'avui –i fins diumenge– la seva dissetena edició, que torna a batre rècords d'equips, partits i països participants i augura un torneig de gran qualitat

El Mediterranean International Cup (MIC) dona avui el tret de sortida a la seva dissetena edició, la setzena de consecutiva que es disputa a les comarques gironines –la primera es va celebrar a les Canàries–. El torneig, consolidat com un dels millors del món pel que fa a futbol de base, torna a batre gairebé tots els registres amb rècord d'equips (284), partits (693) i països participants (41 dels cinc continents). L'esdeveniment, que s'espera que tingui un impacte econòmic d'uns 4 milions d'euros i un seguiment multitudinari tant pel que fa a espectadors com a mitjans de comunicació, tornarà a tenir una gran representació dels millors clubs de formació d'arreu del món, que entre avui i diumenge demostraran les seves habilitats als 34 camps de futbol gironins (de 24 municipis diferents) preparats per a l'ocasió.

El MIC 2017 tornarà a tenir sis categories diferents (juvenils, cadets, infantils, alevins de futbol 7 i futbol 11 i femení), en les quals hi ha representats clubs de primer nivell, tant nacionals com estatals i internacionals. D'altra banda, el MIC Integra, torneig dirigit als equips formats per persones amb discapacitat física, arriba a la seva cinquena edició amb més participació que mai i amb l'exseleccionador espanyol Vicente del Bosque com a padrí (agafa el relleu de Bojan Krkic, Kiko Casilla, Andrés Iniesta i Gerard Piqué). La competició es disputarà íntegrament a Vidreres divendres, 14 d'abril.

A més a més, aquest any s'estrena el MICBasketball com a principal novetat, un torneig internacional que se celebrarà també a les comarques gironines entre el 13 i el 16 d'abril. En aquesta primera edició, el MICBasketball tindrà 60 equips de set països diferents, que competiran en les categories U16 (cadet) i U14 (infantil).

Avui, l'estrena

La inauguració del MIC 2017 tindrà lloc avui a l'estadi de Montilivi, seu principal del torneig per segon any consecutiu (abans ho havia estat Palamós). La diada d'avui començarà amb la cerimònia d'inauguració (a partir de les 17.15 h), que estarà presidida per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya. Després dels actes de presentació del torneig i dels parlaments, es disputarà el partit inaugural del torneig entre el Manchester United i el KAS Eupen de la categoria cadet.

Els responsables de l'organització del MIC esperen que s'ompli Montilivi, que diumenge tornarà a vestir-se de gala per a la disputa de tres de les finals del torneig, ja tot un clàssic de la Setmana Santa.

CONSOLIDAT

5a
edició
del MIC Integra, torneig dirigit als equips formats per persones amb discapacitat física.

FUTBOL A DOJO

Cinc dies de bon futbol tornaran a omplir els camps de les comarques gironines

TOT UN CLÀSSIC

16è
any
consecutiu que el MIC es disputa a les comarques gironines. La primera edició va ser a les Canàries.

CARLES PUIGDEMONT

El president de la Generalitat avui presidirà l'acte d'inauguració a Montilivi (17.15 h)

LA NOVETAT

L'organització del torneig estrena demà la primera edició del MICBasketball

UNA REFERÈNCIA

El MIC ja està del tot consolidat com un dels tornejos de referència del futbol formatiu

Cap equip del Girona FC en el torneig

Una de les sorpreses del MIC 2017 és que el Girona FC no tindrà representació. El club, que no havia faltat mai a la cita des que el torneig es fa a les comarques gironines, ha declinat inscriure cap dels seus equips perquè no es va entendre amb l'organització del torneig. El Girona FC entén que en aquesta edició no se li ha donat el tracte convenient en relació amb altres equips –els termes econòmics d'inscripció ha estat el detonant– i també tenint en compte que l'estadi de Montilivi torna a tenir una gran importància en la cita (seu de la inauguració i de tres finals).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)