Territorial

futbol

Divisió d’honor juvenil

Contra la temptació

Divisió d’honor juvenil. La Damm fa quatre temporades que es classifica entre els cinc primers, amb una filosofia molt particular que limita l’equip a l’hora de fitxar

Per gran pressupost que manegui, la Damm es manté en l’elit del futbol juvenil estatal amb un gran hàndicap: no pot oferir una sortida directa a un equip sènior. El conjunt cerveser fa quatre temporades que es classifica entre els cinc millors del grup 3 de la divisió d’honor juvenil i es manté a gran nivell tot i tenir transatlàntics al costat: no només el Barça i l’Espanyol, sinó també equips professionals com el Nàstic, el Mallorca, el Saragossa o el Girona, o entitats de segona B com ara el Cornellà o l’Atlètic Balears. En un moment en què el futbol en categories inferiors agafa dinàmiques del mercat més cru, la Damm manté la voluntat formativa i obtenint bons resultats.

“El que nosaltres intentem és protegir el jugador”, explica Roger Garcia, entrenador i director esportiu de la Damm: “Lluitem contra equips amb filials aquí i també de fora perquè ara els representants ofereixen als jugadors marxar on sigui. En partits de futbol de base pots veure molts representants, observadors del Màlaga, del Còrdova, del Vila-real, de l’Atlético, i és clar, la temptació és molt gran.” La protecció que ofereix la Damm davant aquest mercadeig es basa en alguns casos en un blindatge econòmic i també a aconsellar els jugadors sobre la millor possibilitat per a les seves carreres. “Nosaltres no volem que marxin jugadors perquè després els deixin tirats. Aquí els bequem, els donem una formació i els expliquem quines són les millors opcions que poden prendre un cop acabin el seu periple a juvenil”, diu Roger Garcia. En aquest sentit, el paper de Roger Garcia, novell com a primer entrenador en una banqueta, és interessant ja que ha estat un jugador amb una trajectòria dilatada. “El més important és no enganyar el jugador perquè una cosa és la divisió d’honor juvenil i l’altra el futbol d’elit, on no tothom té cabuda”, admet Roger, que, a banda del projecte iniciat a la Damm, celebrarà la tercera edició del Campus Garcia Junyent al costat dels seus germans Òscar i Genís. “En aquest ambient formatiu, on ni el resultat ni la classificació són l’important, em sento molt còmode. És un gran aprenentatge per començar com a entrenador”, afirma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)