Territorial

L’empat, el mal menor

Copa Regions UEFA. El central del Prat Aitor Lario estableix l’empat a dos minuts per acabar en un partit gris de Catalunya superat en molt moments per la contenció navarresa

navarra 1 catalunya 1

NAVARRA:Iñaki Álvarez; Foncillas, Iragui, Arriazu (Armendáriz, 78’), Amezcua; Lizárraga, Ripodas (Pascual, 92’), Ilincheta, Albes; Viana (Abaurrea, 71’) i Azcona.CATALUNYA:Segovia; Cárdenas, Lario, Cano, Eudald; Putxi, Lledó (Velillas, 57)’, Álex Fernández (Sergi Moreno, 82’); Javi Navarro, David Jiménez i Raíllo (Óscar Muñoz, 67’).GOLS:1-0 (80’) Albes. 1-1 (89’) Lario.ÀRBITRE:Sauleda Torrent.T.G.:a Ripodas, Abaurrea de Navarra; a Putxi, Cárdenas, Vergés, Segovia i Óscar Muñoz de Catalunya.T.V.:al navarrès Foncillas (93’) per doble amonestació.PÚBLIC:mig miler d’espectadors al Joan Baptista Milà.

Catalunya se’n va sortir en un partit lleig que no hauria desitjat jugar-lo com el va jugar. Pel que fa al resultat, l’empat va significar una alenada d’oxigen perquè, gràcies al cop de cap del central Aitor Lario, encara depèn d’ell mateix per passar. Però el combinat de Toni Almendros necessitarà millorar de cara al partit de diumenge contra Extremadura perquè Navarra, gràcies a la seva solidesa defensiva, va contrarestar la qualitat al mig del camp del combinat amateur nacional i va ser superior en molts moments del duel.

Almendros va apostar pel dinamisme dels tres atacants de l’Europa en la zona davantera i a Catalunya li va costar trobar la seva velocitat a les bandes durant tot el partit. Navarra, en canvi, se situava molt ordenada al darrere i el combinat quadribarrat no va ser capaç de fer circular la pilota amb prou velocitat per atacar l’àrea d’Iñaki Álvarez. Així, els minuts en el primer temps van anar passant amb dolor, perquè el partit no era gaire vistós; com a molt hi van haver un parell de córners per barba i poca cosa més. El xoc es va animar més en el tram final del primer temps, en què Lledó va estar a prop de la diana en una recuperació en camp contrari i una gran acció d’Álex Fernández que va servir la pilota al contraatac. El jugador de l’Horta es va trobar amb la presència del porter navarrès i no va poder materialitzar l’ocasió més interessant fins llavors.

En la segona meitat, d’entrada, la selecció catalana va millorar força i va tenir dues oportunitats claríssimes: Lledó, amb tot a favor, va disposar d’un xut sol a dins a l’àrea, però el porter es va lluir amb una gran intervenció. Poc després, Javi Navarro no va arribar a temps al segon pal i un defensa se li va avançar amb la porteria buida. Navarra no era capaç d’apropar-se amb perill –només un xut de falta i un servei d’Abaurrea vint minuts abans del final que va sortir molt alt–, però tot i així va aturar les ocasions de Catalunya i el partit va tornar a un punt sense oportunitats i de força avorriment. La monotonia la va trencar Albes, que va recollir una segona jugada des d’un servei de banda per marcar el primer gol (80’) i obligar Catalunya a abocar-se a l’atac. La selecció amateur va tenir problemes, perquè en deu minuts li va costar xutar a porteria. El perill va arribar a pilota aturada en un servei a porta buida –després de l’error del porter– de Cano, que va quedar sense angle i, en el desitjat i molt celebrat gol de l’empat, obra del potablava Lario, que es va alçar més que ningú en un servei de córner quan faltaven dos minuts per acabar.

S’ha vist un partit amb molta intensitat, però nosaltres hauríem d’haver canviat la intensitat per seny, perquè tenim més qualitat
Ens quedem amb gust de victòria, perquè encara depenem de nosaltres mateixos
Toni Almendros
entrenador de la selecció catalana amateur
Aquest equip no es rendeix. Tenim molt d’orgull, i així ho hem fet en les últimes jugades
Álex Cano
central de la selecció catalana amateur

Catalunya encara depèn d’ell mateix

L’empat encara dona moltes oportunitats a Catalunya, que haurà de mirar amb molta atenció el que passi en el partit d’avui entre Navarra i Extremadura. D’entrada, si els dos equips empaten, la selecció amateur s’assegurarà el pas si guanya diumenge a Extremadura. I si una de les seleccions espanyoles guanyen, Catalunya necessitarà guanyar Extremadura amb una diferència de gols superiors a la victòria que es produeixi avui. D’aquesta manera, doncs, ara mateix està tot obert per la classificació. De tota manera, si es produís idèntics resultats (1-1) en els partits d’avui i de demà, Catalunya parteix amb desavantatge perquè ahir va perdre la tanda de penals: Eudald Vergés va errar el setè llançament des dels onze metres.