Territorial

Tot lligat i ben lligat

FCF. L’equip de govern de Subies, encapçalat per Joan Soteras, es presentarà en bloc a unes noves eleccions a la federació en les quals hi ha poc marge per a una altra candidatura

Amb molta habilitat política, Andreu Subies ha deixat lligat el futur de la Federació Catalana de Futbol a les mans del seu equip. La decisió de marxar cap a Madrid ja estava presa des del moment en què Luis Rubiales va sortir guanyador de les eleccions de la federació espanyola, però el lleidatà ha fet una maniobra que pot resultar definitiva per al futur de la FCF: renunciar a principis d’agost, posar el seu vicepresident Joan Soteras en el càrrec i convocar eleccions ràpidament. D’aquesta manera, no hi haurà temps per articular cap mena d’oposició, i a més, en els set anys i mig de mandat del president de la federació catalana, ni en l’entorn ni en l’àmbit federatiu ha existit una oposició ferma a la gestió del president. Subies ha encadenat aprovacions unànimes o per majoria absoluta en pràcticament cada assemblea que s’ha fet i, a més, no hi ha hagut cap candidat alternatiu en la darrera reelecció l’any 2016.

“Seria una bogeria reunir un equip de garanties i començar ara a fer quilòmetres per intentar convèncer uns clubs que majoritàriament han donat suport a Subies”, manifestava a aquest diari el president d’un club atent als moviments federatius: “Literalment no hi ha temps.” L’1 de setembre hi haurà l’assemblea extraordinària per convocar eleccions, el 12 s’hauran de presentar els avals necessaris (aproximadament uns 120 avals, com a mínim, atenent al 10% dels vots potencials de l’assemblea) i posteriorment les eleccions es faran l’1 d’octubre. En les darreres eleccions, el 2011, l’actual vicepresident econòmic de la federació espanyola va necessitar 419 vots per guanyar Llauradó (419 a 348).

Andreu Subies va tornar a fer una gran demostració de força ja que ha sabut conduir el seu equip, sense fissures internes, a una candidatura unificada i continuista a l’aixopluc del lideratge de Joan Soteras, vicepresident des de l’arribada del lleidatà al càrrec l’any 2011.

“El més ètic i el més transparent era convocar eleccions”, manifesta l’expresident del Sabadell (2006-2013). “És millor que siguin els clubs i el futbol català que decideixin qui ha de ser el president en aquests moments”, hi afegeix.

Soteras espera guanyar aquestes eleccions i engegar un projecte que ha de continuar amb les bases que va posar Subies. “No podem evitar el que ens ha funcionat. Podem estar tots orgullosos que la federació estigui en un dels millors moments de la seva existència. Això sí, es poden fer innovacions i quatre anys donen per a molt”, admet.

LES REACCIONS

És millor que sigui el futbol català qui decideixi qui ha de ser el president en aquests moments. El més ètic és convocar eleccions
No podem girar l’esquena al que ens ha funcionat. Podem estar tots orgullosos que la FCF està en un dels millors moments de la seva història
Hem estat una pinya amb els companys de junta. Esperem guanyar les eleccions
Joan Soteras
president de la fCF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)