3a divisió FEF

Vent en popa a tota vela

3a divisió. Després d’un inici de curs complicat, l’Europa encadena tres victòries consecutives que donen aire a l’equip i afermen un projecte que aposta descaradament pel planter i el jovent

Les victòries tranquil·litzen, donen confiança, reafirmen les idees... Que li preguntin sinó a l’Europa, que després de tres victòries consecutives albira ara el futur de manera molt més positiva. I és que les incògnites havien envoltat el conjunt escapulat des del final del curs passat amb el nomenament d’un tècnic desconegut en la categoria –que no pas en el club, ja que en els quatre anys al filial, el va dur de quarta catalana a lluitar per l’ascens a primera– i un canvi de projecte per apostar fermament per una plantilla jove i jugadors de la casa.

Des de la directiva es va negar una i altra vegada que s’hagués perdut potencial econòmic, però el cert és que l’equip va veure com li marxaven els principals referents ofensius del curs anterior –Manuel Raíllo (13 gols) i David Jiménez (11) van fer les maletes– i que en el seu lloc arribaven Eloi Pena i Jordi Martínez, dos davanters procedents de filials de primera catalana. La pretemporada i l’inici de curs, amb tan sols dos punts en les quatre primeres jornades, feien preveure un curs complicat i de consolidació en la categoria, però el discurs optimista i inconformista de Vilajoana ha acabat fent efecte en el conjunt gracienc, que ha donat un salt qualitatiu les últimes setmanes. “Aquest equip ha de sortir en tots els partits a guanyar; jo no ser fer-ho de cap altra manera. Però crec que encara podem jugar molt millor. Quan els jugadors es creguin que realment són molt bons i tinguin la tranquil·litat i la pausa suficient per jugar la pilota, aleshores atacarem encara millor”, va dir el tècnic escapulat, que reconeix que al seu equip encara li falta acabar-se de fer amb els mecanismes que vol implantar.

El punt d’inflexió

Centrada de Soto, que debutava aquell dia, i rematada al fons de la xarxa de Varona. Així es va gestar, entre dos homes formats en el futbol formatiu gracienc, el gol de la victòria contra el Santboià i l’inici de la ratxa del conjunt escapulat. No podia ser de cap altra manera tenint en compte que, des de la seva arribada, a Vilajoana no li ha tremolat el pols a l’hora d’apostar per jugadors de la casa ni per fer debutar futbolistes inexperts en la categoria. Àlex Cano i Alberto continuen sent els puntals de l’equip en la seva desena i novena temporada al club respectivament i, al mig del camp, homes experimentats com ara Gabi López i Alfons Serra han estat clau en aquest inici de curs, però l’equip s’ha beneficiat de l’aire fresc de futbolistes que aspiren a fer-se un nom en la categoria i que han trobat en l’Europa i Vilajoana la plataforma perfecte per fer el salt.

Soto i Camps reafirmen l’aposta pel planter

L’ascens al primer equip de quatre futbolistes del filial va ser una de les primeres decisions que va prendre David Vilajoana en el càrrec i l’aposta pel planter ha resultat ser verdadera. El tècnic ha deixat clar des de l’inici del campionat que aquella no va ser una decisió de cara a la galeria i en el primer tram de campionat ha mostrat la confiança per aquests jugadors tot i la seva inexperiència en la categoria. Xavi Camps, per exemple, està aprofitant a la perfecció l’absència per lesió d’Uri González i s’ha consolidat en l’onze titular, igual que l’extrem Àlex Soto. Format al planter escapulat i amb fitxa del filial, Soto va ser clau en el triomf contra el Santboià sortint de revulsiu i ha estat titular en les darreres dues victòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)