3a divisió FEF

3a divisió

Un guia als 25 anys

Forgas comanda, amb els seus nou gols, l’atac d’un Reus B que s’ha situat en zona de ‘play-off’

Ja havia jugat als filials del Nàstic, el Sabadell i el Girona i, ara, exerceix un nou rol: “Soc el més veterà i intento ajudar els més joves”

Referent en atac de filials. Si Ernest Forgas hagués de definir-se d’alguna manera, aquesta seria segurament una de les més encertades. El davanter vilafranquí és ja una d’aquelles figures reconegudes en el futbol català. Després d’iniciar la seva trajectòria a la Pobla i de destacar amb un curs majúscul al Rubí (2013/14), la seva trajectòria ha estat marcada pel seu pas per filials: Sabadell B, Peralada i Reus B, amb mitja temporada al Prat. Ara, al segon equip roig-i-negre, Forgas està retrobant-se amb la seva versió més encertada: encadena tres partits marcant i és el pitxitxi de l’equip amb nou gols. Les seves dianes, a més, han tingut un valor directe alt (7 punts) i han estat clau perquè el Reus B sigui la gran revelació de tercera: l’equip enllaça dotze jornades sense perdre i s’ha situat en zona de play-off.

“Estic molt content, tinc una estabilitat molt bona, he trobat el meu rol a l’equip i està sent un bon any”, explica el futbolista de 25 anys, que està en un d’aquells moments de plenitud: “Em sento físicament molt bé, tinc una confiança màxima i m’entenc perfectament amb els companys. Estar aquí des de fa un any i mig fa que tot sigui molt més fàcil.” Ernest Forgas, de fet, viu la seva etapa a Reus des d’una perspectiva nova per a ell. Després de molts anys en filials, creixent a l’ombra de futbolistes més experimentats, ara és ell el veterà de l’equip. “Ara em toca més estirar el carro, que soc el jugador amb més experiència i ho intento plasmar sobre la gespa”, detalla el penedesenc, que relata com es viu el canvi de rol: “He estat en diferents filials i he après molt de totes les situacions que hi he viscut, ja fossin bones o dolentes. Això m’ha donat un bagatge que ara m’està servint per ajudar a resoldre situacions amb els companys, una tasca que m’agrada.”

Més enllà de fer de guia al vestidor, Forgas és també el referent en atac de l’equip, un rol que espera potenciar d’aquí a final de curs. Ell ho té molt clar. Acumula nou dianes i en vol fer moltes més. De fet, va fer una promesa a l’entrenador i espera complir-la: “A principi de temporada vaig dir al mister que la meva intenció era fer entre 25 i 30 gols. Li ho vaig prometre i li vaig dir que treballaria i em centraria per assolir aquesta xifra, ja que em veig preparat per fer-ho.”

Acabar la temporada amb entre 25 i 30 gols a l’esquena no és una tasca gens fàcil, però Ernest Forgas té amb un grup de companys que està creixent i s’ha consolidat com un dels blocs a tenir en compte en la segona volta. “Hem fet un pas endavant en els últims mesos i entre tots estem sumant molt, independentment de qui jugui”, diu el davanter roig-i-negre, que també és ambiciós en clau col·lectiva: “Cal pensar en gran i espero que puguem acabar la temporada jugant el play-off.”

7
punts
és l’impacte directe dels nou gols que ha marcat.
21
dianes
va fer en el seu millor curs a tercera (2013/14), amb el Rubí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)