1a femenina

Un dissabte que podria ser determinant

1a divisió femenina. El Barça rep avui el València just després del partit de l’Atlético al camp del Llevant, tercer classificat

El Barça necessita que l’Atlético perdi tres punts en les sis jornades que falten per, sempre i quan faci els deures, aconseguir el títol de lliga. En aquesta cursa avui podria ser un dia determinant, ja que l’equip madrileny té aquesta tarda el partit, a priori, més complicat dels que ha de disputar: visita el terreny de joc del tercer classificat, el Llevant. El partit comença a les 4, just dues hores abans de l’inici del compromís del Barça, que rep el València al Miniestadi, amb l’entrada gratuïta (a les 6).

L’equip blaugrana arriba en un gran moment al partit d’avui. Dimecres va deixar encarrilat l’accés a les semifinals de la Champions League, un 3-0 que afegit a la impactant victòria del cap de setmana passat al Wanda Metropolitano en la lliga ha enfilat el nivell de confiança de les blaugrana. L’alta mèdica que en les últimes hores han rebut Barbara Latorre i Gemma Gili augmenta el potencial de l’equip de Lluís Cortés.

Pel que fa a l’Atlético, caldrà veure si ha paït la derrota contra el seu gran rival a la lliga i si aguanta la pressió d’un Barça que arriba en forma al tram decisiu de la temporada. El seu rival d’avui, el Llevant, encadena dues victòries, però pot patir el relaxament de tenir la tercera posició pràcticament assegurada. De moment, l’Atlético té tres punts de coixí –amb el goal average favorable a les blaugrana–, però sap que no té marge d’error.

DUEL COMPROMÈS

La visita al Llevant és, a priori, el partit més difícil que li falta a l’Atlético

L’Espanyol visita demà l’Athletic

Lezama serà demà diumenge al migdia l’escenari d’un dels clàssics del futbol femení estatal, el duel entre l’Athletic i l’Espanyol (a les 12). L’equip blanc-i-blau ha aconseguit set punts en els tres últims partits que li han permès encarrilar una permanència que ara només ha de segellar. Són set els punts que abans d’aquesta jornada separen l’Espanyol de la zona de descens. L’Athletic, per la seva banda, és quart, però només ha guanyat un dels últims cinc partits.