1a femenina

Només falta lligar-ho

Champions League femenina. El Barça haurà de fer bo el 3-0 aconseguit al Miniestadi (18.30 h, Barça TV) per classificar-se per a les semifinals per segon cop en la seva història

A 90 minuts de tornar a fer història i classificar-se, per segona vegada en tres anys, entre els quatre millors equips del continent. Aquest és l’il·lusionant repte que té al davant el Barça en el seu viatge a Noruega, on haurà de defensar el 3-0 aconseguit en l’anada al Miniestadi.

El partit arriba tot just set dies després que les blaugrana passessin per sobre el LSK Kvinner en una primera part gairebé perfecta, que va deixar el conjunt visitant pràcticament rendit. “Esperem que hi hagi molta neu al camp en el partit de tornada”, va bromejar l’entrenadora de les noruegues, Hege Riise, en acabar el duel al Miniestadi i després de reconèixer la superioritat catalana. Tot i això, el seu homòleg a l’altra banqueta, Lluís Cortés, no vol sentir ni a parlar d’eliminatòries sentenciades i va deixar clar que el seu equip aniria a totes en el duel d’aquesta tarda (18.30 h). “Hem d’anar a guanyar el partit; l’equip ha d’oblidar el resultat de l’anada. El 3-0 és un coixí que tenim i que hem de saber gestionar, però hem d’anar a Noruega a guanyar i tant de bo puguem marcar un gol aviat”, va dir Cortés, abans de partir cap al nord d’Europa.

A pesar de les paraules del preparador balaguerí, un missatge que va calcar Mariona Caldentey, una de les golejadores en l’anada, Cortés també va mencionar la seva preocupació per la càrrega de minuts en les darreres setmanes, motiu pel qual es podrien veure algunes rotacions, sobretot després de recuperar Gemma Gili i Bárbara, lesionades les últimes setmanes. “Hem d’anar a treure l’equip més competitiu possible. Som conscients que tenim jugadores amb molts minuts acumulats, però també és cert que estem davant una oportunitat única que el club no vol desaprofitar”, va dir el tècnic d’un equip que en les últimes setmanes ha hagut d’afrontar un calendari infernal: després de l’aturada internacional, en què gairebé tota la plantilla blaugrana va estar amb les seves respectives seleccions, el Barça afrontarà aquesta tarda el cinquè partit en setze dies, tots enfrontaments de màxima transcendència i en els quals Cortés ha pogut fer molt poques rotacions.

Munic, de reüll

No van viatjar ahir a Oslo Patri Guijarro, Oshoala i Van der Gragt, totes tres lesionades, ni tampoc les joves Clàudia Pina i Candela, convocades amb la sub-19, però el tècnic espera recuperar-les totes per als últims dos mesos de competició i per –si tot va com està previst– jugar les semifinals de la Champions League. I és que tot i que el Barça encara ha de lligar la classificació i el tòpic parla del partit a partit, les catalanes saben que si fan la feina el seu rival en la pròxima fase sortirà del Bayern-Slavia de Praga, una eliminatòria molt més igualada (1-1) i que es resoldrà també avui a Munic (19.30 h).

LA PRÈVIA

Hem d’anar a guanyar el partit; l’equip ha d’oblidar el resultat de l’anada. El 3-0 és un bon coixí, que hem de saber gestionar
Lluís Cortés
ENTRENADOR DEL BARÇA
El resultat del Mini és boníssim, però si pensem que ja està fet ens equivoquem. Enguany hi ha partits en què hem encaixat tres gols
Mariona Caldentey
davantera del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)