3a divisió FEF

Un guió que ja coneixen

Fase d’ascens a 2a B. Igual que el 2011 contra el Cerceda, el Llagostera afronta la tornada a fora de casa amb un 2-0 a favor. Aleshores van pujar

El Llagostera està disputant la segona fase d’ascens a segona divisió B de la seva història i la situació després del partit d’anada és exactament igual que la del 2011: en aquella ocasió els del Gironès van guanyar per 2-0 a casa contra el Cerceda i havien d’afrontar la tornada a terres gallegues. David Costa, integrant destacat de la plantilla que va assolir l’ascens a la categoria de bronze del futbol estatal, recorda bé com es va viure aquella setmana al vestidor llagosterenc: “Recordo que vam analitzar bé el que feia el rival al seu camp. Hi havia una calma tensa. Vam mantenir les rutines de la temporada, activats però sense forçar per no carregar més del compte les cames. A dos dies del partit decisiu, sí que pensàvem només a jugar el partit.” Tot i viatjar cap a Cerceda amb un bon resultat a sota el braç (2-0), David Costa reconeix que ho van passar malament a O Roxo, un escenari que de ben segur es repetirà a Portugalete: “Ens van pressionar fort en diverses fases del partit. Amb empat a zero, ells van enviar una pilota al pal i nosaltres vam salvar un gol en contra a sobre de la línia. Amb el 0-1, ja a les acaballes, vam poder respirar.” En aquest sentit, el de saber patir a la gespa de La Florida, David Costa assenyala dos factors que al seu entendre seran clau. El primer és Oriol Alsina: “Una de les seves virtuts és saber mantenir endollat el futbolista en tot moment. Segur que els farà sortir amb la mateixa actitud que si el resultat fos 0-0 o fins i tot en contra. No crec que surti a perdre temps des del minut 1, perquè sap que si la situació es torça després encara costa més reaccionar.” La segona variable serà l’experiència a la plantilla llagosterenca: “El 2011 la majoria de nosaltres no havia jugat mai una fase d’ascens a segona B. Crec que ara hi ha més futbolistes experimentats en escenaris com aquest, i això també s’ha de notar.”

Un rival molt viu

David Costa va ser present en l’anada contra el Portugalete i, com a bon seguidor del Llagostera i del futbol en general, té clar que l’eliminatòria està encarrilada però ni de bon tros sentenciada. “El Portugalete és molt fort a casa. No només no hi ha perdut sinó que sempre hi ha guanyat bé. Saben que tindran possibilitats si mantenen el que han fet tot el curs. Al davant, però, s’hi trobaran un Llagostera que és molt Llagostera, i que si marca gairebé sí que podrà lligar l’ascens a segona divisió B”, analitza.

Recordo que el 2011 vam analitzar bé el rival. Entre l’anada i la tornada hi havia calma tensa
David Costa
exjugador del llagostera
L’Oriol Alsina sabrà mentalitzar bé que no hi ha res fet, i crec que la plantilla actual té experiència en situacions com la que es trobaran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)