2a divisió FEF

L’eliminació més dolorosa

Copa. El Llagostera perd contra l’Haro (0-1) en un partit dur que es decideix en la pròrroga després d’un gol anul·lat a Yeray de falta i una diana afortunada de Duro en una centrada enverinada

llagostera 0 haro 1

LLAGOSTERA:Marcos; Aimar, Lucas (Pol Gómez, 106’), Diego, Maynau; David García, Magallán (Yeray, 94’); Cortés (kuku, 74’), Gil (Dalmau, 86’), Nahuel; i Sascha.HARO:Sobrón; Corbalán, Pirri, Duro; Calle, Josua, Loza (Arana, 101’); Ballardo, Monterde; Pan (Ibra, 67’) i Mikel Bueno (Ejea, 114’).GOLS:0-1 (117’) Duro.ÀRBITRE:Marcos Latorre.T.G.:als locals David García, Magallán, Kuku, Nahuel i Dalmau; i al visitant Duro.T.V.:directa al local Viale (114’) quan era a la banqueta.PÚBLIC:uns 600 espectadors.

L’aventura del Llagostera en la copa ha estat molt més curta del que els d’Oriol Alsina haurien desitjat, i és que van caure en la primera eliminatòria contra un Haro que va merèixer més durant tot el partit i que va trobar el premi després de cent vint minuts. I és que si la derrota no va ser prou dura per als llagosterencs, el que encara ho fa pitjor és el fet d’haver jugat una pròrroga pocs dies abans de jugar un partit important de lliga contra l’Espanyol B, l’equip més en forma de la lliga. I si faltava alguna cosa que fes el cop més dur, també va arribar, i és que el final va ser molt polèmic perquè just abans d’encaixar el 0-1 el Llagostera havia marcat l’1-0 amb un gran xut de falta de Yeray, però l’àrbitre el va anul·lar per una falta de Kuku en la barrera –el davanter pràcticament no es va ni moure–. Tot plegat, un cop dur que caldrà veure com afecta l’equip en la lliga.

Un partit pla

El guió dels noranta minuts es preveia molt intens per les ganes de superar una eliminatòria important en tots els aspectes, però no ha estat així. I és que tot i que d’arribades n’hi ha hagut moltes a les dues àrees, les ocasions no han estat gens clares, sobretot en la primera part. Sobretot perquè el que més s’ha notat en uns i altres ha estat la por a encaixar un gol que hauria complicat de valent el partit, veient les poques concessions de tots dos equips en defensa.

En els primers compassos ha semblat que el Llagostera podria fer molt mal en accions d’estratègia perquè Sascha n’ha rematat dues de seguides, però l’Haro ràpidament ha trobat la fórmula per evitar un mal major. Els visitants, de fet, han estat els qui més sensació de perill han donat tot i que en la primera part Marcos no ha tingut excessiva feina. El domini del conjunt de La Rioja ha continuat en la segona part, quan el partit s’ha descontrolat. Bueno ha tingut les dues ocasions més clares, però Aimar li ha tret de sota els pals una rematada de cap i després el punta visitant ha vist com una volea li anava al pal i fora. Sascha, Gil i Maynau també han tingut alguna bona arribada pels llagosterencs, però ni de bon tros tan perillosa.

Pròrroga tensa

Després de noranta minuts, la pròrroga hi va afegir tensió i cansament, tot i que el guió va ser molt similar. Sascha va tenir la primera ocasió i l’Haro va respondre amb dues rematades de cap de Pirri en dos córners que a punt van estar d’acabar amb gol abans que, ja en els instants finals, el municipal embogís amb el gol anul·lat de Yeray i el gol de Duro en una centrada que ningú va tocar i es va colar al fons de la porteria.

És un gol mal anul·lat que hauria canviat el signe de l’eliminatòria, però tothom s’equivoca i hem de disculpar l’àrbitre
Ha estat un partit molt llarg en què tots dos hem tingut els nostres moments. La igualtat ha estat màxima tot el partit
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

Només un canvi en l’onze respecte de dissabte

El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, tenia molt clar el que hi havia en joc en el partit d’ahir, per això no es va voler deixar res a la banqueta i va apostar per l’onze que millors resultats li ha donat aquesta temporada. De fet, entre els onze titulars en el partit d’ahir n’hi havia deu dels que van sortir d’inici en el duel de dissabte contra l’Olot (0-1). L’únic que no va ser titular va ser el lateral David Crespo, que dissabte va jugar d’extrem, i és que Alsina va fer entrar en el seu lloc Gil, indiscutible en tots els onzes de la temporada però que no va poder jugar contra l’Olot per sanció després de ser expulsat amb vermella directa a la Nucia. Exactament el mateix va fer l’Haro Deportivo, i és que el seu tècnic, Aitor Calle, tampoc va donar gaires oportunitats als menys habitual i va apostar per un onze de jugadors que són habituals en l’alineació inicial. A més, els de La Rioja estaven condicionats per les baixes, ja que només van viatjar setze jugadors. El moviment d’Oriol Alsina de posar l’onze que es podria considerar de gala tindrà conseqüències diumenge en el partit de lliga contra l’Espanyol B, i és que el tècnic ja ha advertit més d’una vegada que aquesta setmana tothom tindria oportunitats, així que els menys habituals segur que tindran protagonisme contra l’Espanyol B.