2a divisió FEF

Això és l’orgull garrotxí

2a divisió B. L’Olot supera el Barça B a còpia de joc, coratge i efectivitat en un duel frenètic que acaba amb els de Raúl Garrido extenuats després de jugar feia hores una pròrroga a Tarragona

olot 1 barça b 0

OLOT:Ballesté; Aspar, Alan Baró, Carles Mas (Eloi Amagat, 73’); Soler (Vivi, 70’), Masó, Pedro, Chavarría; Hèctor Simón; Peque i Kilian (Joel, 84’).BARÇA:Iñaki Peña; Morer (Mingueza, 83’), Araujo, Chumi, Akieme; Reis (Jandro, 76’), Monchu, Riqui Puig; Guillem (Abel Ruiz, 87’), Collado i Hiroki.GOLS:1-0 (27’) Hèctor Simón.ÀRBITRE:Fernández Vidal.T.G.:A Soler (66’), de l’Olot i a Monchu, del Barça (82’).T.V.:Cap.PÚBLIC:1.429 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va treure l’orgull per quedar-se amb els tres punts del duel contra el Barça B (1-0). Una diana d’Hèctor Simón en el primer acte i un gran treball col·lectiu i solidari en defensa en la segona part van permetre als de Raúl Garrido superar els entrebancs físics que arrossegaven després d’una setmana carregada de partits, amb pròrroga inclosa contra el Nàstic en copa. Ara, a agafar aire amb la zona noble de nou a l’abast.

En els primers compassos del partit, els riscos per part dels dos equips van ser mínims. Aclimatar-se al vent va ser el primer objectiu dels 22 futbolistes, que tocaven i intentaven tenir possessions de pilota llargues sense trobar l’última passada adient ni la profunditat per fer mal a les defenses. L’Olot va decidir-se per la valentia i per discutir la possessió al filial blaugrana amb més qualitat tècnica i molts futbolistes capacitats per fer ballar a qualsevol. En el 8, Soler va aprofitar una bona obertura a la dreta per fer la centrada, però ni Kilian ni Peque van poder impactar amb l’esfèrica. Les possessions estèrils van ser cada vegada més freqüents i la pressió culer menys intensa, fet que va acabar d’acomodar els de Garrido, que creixien en confiança, tot i que mancaven en energia i físic després d’una setmana carregada de partits entre lliga i copa. En una de les poques arribades en profunditat de Chavarría per l’esquerra, el figuerenc va posar una pilota a l’olla i Araujo va rebutjar al primer pal, però Soler va caçar l’esfèrica per cedir-la a Hèctor Simón, que, en un xut marca de la casa, va superar Iñaki Peña (27’). La resposta del filial no va tardar gaire. I és que, un minut després, Guillem va conduir la pilota fins a la frontal, va fer l’assistència a Collado, que va retallar i superar Ballesté. El pal, però, va evitar l’empat exprés blaugrana per a alegria dels aficionats volcànics.

En la segona part, els olotins sabien que patirien l’assetjament per part del Barça B, que va decidir pressionar i buscar la igualada. La sensació de perill en cada possessió blaugrana es palpava en l’ambient, però la realitat és que als de Pimienta els va costar inquietar Pol Ballesté, que només es va haver d’estirar a terra en un xut de Collado. L’Olot, tímidament, ho va provar amb un xut de falta d’Hèctor Simón, que gairebé sorprèn Iñaki Peña (52’), i Kilian Grant amb un xut massa centrat (56’) i una rematada de cap a fora després d’una centrada de Peque (68’).

Al final, els olotins, extenuats, van patir amb dues arribades consecutives del Barça B. La primera amb una rematada de cap d’Araujo que es va perdre per poc (90’) i un xutàs de Collado que va picar al travesser (92’). Abans, Hèctor gairebé sentencia amb una rematada amb la punta de la bota que va sortir fora massa creuada (87’).

Més que la victòria és el com l’hem aconseguida. Sempre mirem que l’afició estigui orgullosa de nosaltres i que gaudeixi del futbol
Ens diuen que arrisquem massa, però hem encaixat 11 gols allunyant el rival de la nostra àrea