El gol, la millor medecina

Sis, el sostre. El Figueres va confirmar la seva reacció a còpia de gols al camp de l’Igualada (3-6), establint un nou rècord golejador des que és a tercera després de la refundació

Dissabte el Figueres va aconseguir la segona victòria consecutiva –la tercera tenint en compte la que va sumar sense jugar contra el Reus– al camp de l’Igualada en un partit que quedarà guardat en la memòria de molts, i és que poques vegades es veuen nou gols en un partit (3-6). Pepu Soler, Genís Balaguer, Ousman, Enzo i Ivan Vidal en dues ocasions van firmar el compte golejador de la Unió, confirmant que l’equip va a l’alça després d’un inici de curs molt irregular que va motivar el canvi a la banqueta amb l’arribada de Salamero per substituir Xavi Agustí. I és que gràcies al triomf a Igualada els figuerencs han arribat al final del 2019 amb 24 punts en una còmoda onzena posició i, per primera vegada en tota la temporada, tenen més a prop les posicions de promoció d’ascens –7 punts el separen de l’Europa, el quart– que el descens –el Sants, 18è, suma 15 punts.

Vuit anys després

Els sis gols del Figueres al camp de l’Igualada suposen també un rècord en la història recent del club, i és que des que va arribar a tercera, la temporada 2012/13, mai havia marcat cinc o més gols. En les set temporades i mitja en la categoria, el millor registre golejador dels figuerencs en un partit era de quatre gols, una fita que havia aconseguit en 10 partits –tots van acabar amb victòria. De fet, ho havia aconseguit com a mínim una vegada en tots els cursos excepte el 2014/15. Els sis gols a Igualada, però, superen de molt aquests registres i suposen una alegria afegida per tancar un any 2019 marcat per una irregularitat gairebé constant. Per trobar l’últim partit del Figueres amb sis gols a favor cal anar a la temporada 2010/11, amb l’equip a preferent, en el triomf contra el Turó de la Peira a Vilatenim (6-1). En els anys anteriors, just després de la refundació, les golejades sonades en les categories territorials eren constants.

Després del 3-6 a Igualada, el Figueres tanca l’any com el sisè màxim golejador de la lliga amb 28 gols en 17 jornades –el pitxitxi és Ivan Vidal, amb sis dianes–, unes xifres més que correctes tenint en compte com ha transcorregut aquest primer tram de temporada. Per contra, la Unió també continua encaixant massa gols, i és que els de Javi Salamero són el setè equip de la lliga que més encaixa amb 26 gols rebuts.

Enzo Daniel Sarmiento; arribar, debutar i marcar

En el descans del partit contra l’Igualada el Figueres va anunciar un nou fitxatge, el del davanter de 21 anys Enzo Daniel Sarmiento, que ha d’afegir competència a la línia ofensiva després de la marxa de fa unes setmanes del veneçolà Sergio Álvarez al Peralada. A més, el punta ja va poder disfrutar dels primers minuts amb la samarreta del Figueres contra l’Igualada i ho va celebrar marcant el sisè gol del partit.

El nou jugador figuerenc arriba procedent de l’Almudévar, del grup aragonès de tercera divisió en què ha jugat el primer tram de temporada. Amb l’equip aragonès Enzo havia disputat 15 partits –974 minuts–, en què no havia aconseguit marcar cap gol. La temporada passada el davanter va jugar amb el Yagüe, en el grup de La Rioja de tercera en què va marcar cinc gols en els 15 partits que va jugar, tots de titular.