2a divisió FEF

L’altra cara de la copa

Futbol català. Sis dels vuit equips catalans del futbol modest que tenien partit entre setmana no guanyen en la lliga. El Badalona, contra l’Oriola, que també va jugar copa, i l’Olot se salven

La democratització de la copa, més sensible ara amb el futbol modest, té moltes coses positives: la possibilitat de la visita d’un rival de primera divisió s’incrementa, així com el fet de poder avançar en una competició molt exigent. Però també té la seva part negativa, tal com ho van evidenciar la majoria d’equips catalans que van jugar la primera fase de la competició la setmana passada. Només dos dels vuit equips que van jugar entre setmana van aconseguir el triomf.

L’Hospitalet, el Lleida, el Llagostera, el Nàstic i el Cornellà van perdre el seu partit de lliga posterior a una setmana atípica, amb la inclusió d’un partit de copa entre setmana. L’Andorra el va empatar, mentre que només el Badalona (contra l’Oriola, un equip que va disputar una pròrroga també en la copa) i l’Olot van aconseguir la victòria. La derrota més sonada, però, la va encaixar el Lleida contra el Sabadell (4-0), en un enfrontament disputat tan sols 48 hores després del de copa contra l’Espanyol: “Agraïm que arribi aquesta aturada [de Nadal], perquè tenim molts jugadors lesionats i tocats, i ens agradaria que tornessin”, diu Manuel Casas, Molo. En el partit a la Creu Alta, el porter Pau Torres es va lesionar, així com Joan Oriol, que va haver de demanar el canvi. Una altra derrota inesperada va ser la de l’Hospitalet, sobretot per la reiteració, ja que encadena tres jornades sense guanyar. Contra l’Europa, després d’un partit molt dur contra el Granada, l’equip de la franja va haver de remar, a més, amb un home menys, “L’Hospitalet té prou jugadors de qualitat per afrontar aquests reptes”, va dir el tècnic després del partit. “Però és cert que anem curts d’efectius per culpa de les baixes”, hi afegia.

El cantó positiu

Al Badalona i a l’Olot, en canvi, el partit de copa els va anar de meravella. Els escapulats van aconseguir una victòria importantíssima contra l’Oriola, cuer de la taula, que durant la setmana havia afrontat un partit molt dur contra el Cornellà en què va superar l’eliminatòria en els penals. “L’equip ara transmet molt bones sensacions. Estic content”, va exclamar Manolo González, que ha redreçat el camí del seu equip i l’ha col·locat fora de les posicions de promoció de descens. A més, jugarà contra el Getafe en la segona fase. L’Olot, en canvi, es va poder reivindicar després de l’eliminació contra el Nàstic amb un triomf en la lliga contra el Barcelona B. “El que hem viscut aquesta setmana ha estat molt injust. Finalment, ha tingut un bon final”, va dir el tècnic Raúl Garrido.

L’Hospi té prou jugadors de qualitat, però sí que anem una mica justos per les lesions
Jonathan Risueño
entrenador de l’hospitalet
Agraïm que arribi aquesta aturada [de Nadal], perquè tenim un grapat de jugadors lesionats
Manuel Casas, ‘Molo’
entrenador del lleida
No veig l’equip fresc, però potser més per la càrrega de la pressió que per una altra cosa
Toni Seligrat
entrenador del nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.