Sempre amb un somriure

Els precedents. El Girona no ha perdut mai contra la Ponferradina a casa. En sis de les set vegades que els lleonesos han visitat els gironins en la lliga, la victòria ha estat local

De la visita de la Ponferradina a casa, el Girona, històricament, sempre n’ha acabat content. I és que l’equip lleonès mai ha guanyat a domicili el gironí i les set vegades que ha jugat en el feu blanc-i-vermell es resolen en sis victòries locals i un empat. És tradicionalment, doncs, un bon rival per als gironins, que fins i tot van anar-se’n amb un somriure l’únic dia que no van guanyar, perquè aquell empat (1-1) la temporada 2013/14, va arribar en un partit que tenien perdut al minut 94, moment en què Felipe Sanchón, de penal, va establir l’empat. Aquell enfrontament és un dels cinc de lliga en què Girona i Ponferradina s’han vist les cares a Montilivi, sempre a segona divisió A, i sempre, llevat de l’esmentat, amb triomf blanc-i-vermell i, tot sovint, amb golejada. El primer cop a la plata en què els gironins van rebre els lleonesos, Peragón, amb un hat-trick, va liderar la victòria (3-0) en el curs 2010/11, en què els visitants van acabar descendint. Van recuperar la categoria aviat i ja al 2012/13 van tornar a Montilivi, on van perdre de nou (1-0), per un any després sí rascar un puntet. Les dues temporades següents, la 2014/15 i la 2015/16, els duels van acabar amb sengles festivals blanc-i-vermells (3-0 i 4-0, respectivament).

Promoció i copa

A feu gironí, tots dos equips també s’han enfrontat en d’altres competicions. De fet, el primer cop que la Ponfe va anar a Girona, el matx es va disputar al camp de Vista Alegre, i va ser corresponent a la promoció de permanència a segona divisió, que es decidia mitjançant una lligueta de cinc equips. Aleshores, els blanc-i-vermells, que acabaven de ser subcampions al seu grup de tercera i aspiraven a un ascens que no van assolir, van golejar (5-1). Mig segle després, els camins d’ambdós es van creuar a la copa, en la temporada 2013/14. En un partit de la segona eliminatòria, els gironins van classificar-se per a la següent fase després de guanyar la Ponfe per 2-1.

UNA ENSOPEGADA

L’únic dia en què el Girona no va guanyar, Montilivi va acabar satisfet perquè l’empat va ser al minut 94
4
vegades
de les 7 que el Girona ha rebut la Ponfe el partit ha acabat en golejada blanc-i-vermella