Girona

La llei dels onze metres

El Girona va encarrilar des del punt fatídic el que hauria estat una victòria fonamental a Miranda abans que una altra pena màxima, però aquest cop en contra, li costés dos punts que eren d’or

Aquest curs, als gironins els han xiulat el doble de penals a favor (8) que en contra (4)

Diu­menge pas­sat a Anduva, un penal trans­for­mat per Stu­ani va encar­ri­lar el que hau­ria estat un tri­omf capi­tal de la mateixa manera que un altre penal, òbvi­a­ment en con­tra, va aca­bar cos­tant dos punts que el Girona ja assa­bo­ria i que tant de bo no hagi de tro­bar a fal­tar a final de curs. El desen­llaç de les dues penes màximes al camp del Mirandés va ser l’espe­rat, perquè Stu­ani és gai­rebé infal·lible (18 penals trans­for­mats de 19 llançaments des que juga en l’equip de Mon­ti­livi) i perquè Riesgo –tot i que va ende­vi­nar la direcció i es va esti­rar bé– no va poder tren­car la malas­tru­gança dels por­ters del Girona, que ja fa més de cinc anys que no atu­ren cap penal (l’últim va ser Isaac Becerra a Valla­do­lid el novem­bre del 2014, i no va ser­vir per pun­tuar, 2-1).

A Miranda, el mar­ca­dor es va moure a ritme de penals després de dues inter­cep­ci­ons del tot evi­ta­bles amb les mans, d’Odei i de Gra­nell, amb menys de deu minuts de diferència. El pas enrere dels visi­tants amb el 0-1 va aca­bar essent oxi­gen per a un Mirandés que estava pràcti­ca­ment entre­gat però que va tro­bar una manera recur­rent a Anduva: pilo­tes a l’àrea i sego­nes juga­des. De fet, poc abans del penal de Gra­nell, els locals també van dema­nar el màxim càstig en una altra acció embo­li­cada a dins l’àrea. I després de l’1-1, el Girona ja no va ser a temps de res.

Dels vuit penals a favor que ha tin­gut el Girona aquest curs, només un no ha aca­bat a dins les xar­xes de la por­te­ria rival. Va ser l’únic error de Stu­ani, que era el fut­bo­lista en actiu a la LFP amb més penals sense errada: 20 entre l’Alba­cete, el Racing, l’Espa­nyol i el Girona. En el duel con­tra l’Alcorcón –únic de Juan Car­los Moreno a la ban­queta–, l’uru­guaià va enviar la pilota al pal i va frus­trar Mon­ti­livi, que es fre­gava les mans amb el pos­si­ble 1-0, que no va ser. Els altres set penals que ha exe­cu­tat el pit­xitxi aquest curs han aca­bat en gol: Rayo (3-1, el 2-0), Las Pal­mas (1-0), Tene­rife (1-0), Sara­gossa (3-3, el 3-3), Lugo (3-1, el 2-0), Depor­tivo (2-2, el 2-2) i Mirandés (1-1, el 0-1).

Pel que fa als penals en con­tra, Asier Riesgo no va acon­se­guir atu­rar el precís xut de Mat­heus a Miranda ni tren­car la mala ratxa de gols encai­xats des dels onze metres. Juan Car­los també va reco­llir de les xar­xes els tres llançaments ante­ri­ors amb què el Girona havia estat pena­lit­zat: Alme­ria (3-1, el 3-1), Sara­gossa (3-3, el 3-2) i Numància (2-0, el 2-0). De fet, els tretze últims penals amb què ha estat cas­ti­gat el Girona han aca­bat en gol: els qua­tre d’aquesta tem­po­rada, els vuit de la pas­sada i l’últim del curs 2017/18. Per tro­bar un error del rival –no pas una atu­rada del por­ter del Girona– cal remun­tar-se a la tem­po­rada 2017/18 al camp del Getafe (jor­nada 35), on Jorge Molina, amb Bou­nou a la por­te­ria, va enviar la pilota al pal.

Els penals del curs

El Sara­gossa no només és l’equip amb més penals a favor (12) de la cate­go­ria, sinó també el con­junt més bene­fi­ciat en la diferència de favor i en con­tra (+8). Hi ha set equips més amb posi­tiu: Fuen­la­brada (+7), Alme­ria (+6), Elx i Màlaga (+5), Girona i Pon­fer­ra­dina (+4) i Alba­cete (+2). Hi ha dos equips amb el balanç equi­li­brat (Rayo i Cadis) i la resta el tenen en con­tra: Las Pal­mas (-6), Osca i Mirandés (-5), Spor­ting i Depor­tivo (-4), Tene­rife, Extre­ma­dura i Numància (-3), Lugo i Ovi­edo (-2) i Alcorcón (-1)

Balanç molt favo­ra­ble

El +4 d’aquest curs només fa que ampli­fi­car el balanç ter­ri­ble­ment a favor del Girona en dotze anys en la Lliga de Fut­bol Pro­fes­si­o­nal. La diferència és abis­mal (31 penals més a favor que en con­tra). La tem­po­rada en què el dese­qui­li­bri va ser més cri­da­ner va ser la 2012/13, amb onze penals a favor i només un en con­tra que Camacho (Osca) va fallar després de 29 llançaments seguits sense errada. El Girona també va arri­bar als onze penals a favor el curs 2013/14 i la pri­mera tem­po­rada amb balanç nega­tiu va ser la de l’ascens a pri­mera (-3).

PENALS A FAVOR

Els vuit els ha executat Cristhian Stuani, amb set gols i una errada (Alcorcón, 0-0)

PENALS EN CONTRA

Els quatre han acabat amb gol, un amb Riesgo sota els pals i tres amb Juan Carlos

PER MILLORAR

L’últim porter del Girona que va aturar un penal va ser Becerra, ja fa més de cinc anys

A LA LFP

En dotze cursos, al Girona li han xiulat 31 penals més a favor (92) que en contra (61)
A favor
Saragossa 12 (7 gols)
Almeria 10 (9)
Fuenlabrada 9 (8)
Alcorcón 8 (8)
Màlaga 8 (8)
Girona 8 (7)
Elx 8 (6)
Ponferradina 8 (6)
Rayo Vallecano 7 (5)
Albacete 7 (4)
Cadis 6 (6)
Extremadura 6 (4)
Tenerife 5 (5)
Las Palmas 5 (5)
Numància 5 (4)
Oviedo 5 (4)
Mirandés 5 (4)
Lugo 4 (4)
Deportivo 3 (2)
Racing 3 (1)
Sporting 1 (1)
Osca 1 (0)
En contra
Las Palmas 11 (9 gols)
Mirandés 10 (10)
Extremadura 9 (8)
Alcorcón 9 (7)
Tenerife 8 (7)
Numància 8 (7)
Rayo Vallecano 7 (6)
Oviedo 7 (6)
Deportivo 7 (5)
Cadis 6 (5)
Lugo 6 (4)
Racing 6 (4)
Osca 6 (3)
Sporting 5 (5)
Albacete 5 (3)
Saragossa 4 (4)
Girona 4 (4)
Ponferradina 4 (3)
Almeria 4 (2)
Elx 3 (3)
Màlaga 3 (2)
Fuenlabrada 2 (1)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)