Girona

Un dilema a Montilivi

En un context ple d’incertesa, el Girona ha de decidir si aprofita l’autorització temporal de la LFP arran de la lesió greu de Brandon i incorpora un altre futbolista

Ha de ser un jugador de primera o segona A

El Girona té en exclusiva una finestra oberta per reforçar la plantilla. El club ha rebut l’autorització de la Lliga de Futbol Professional, un cop validada per part del seu equip mèdic que la lesió que Brandon Thomas es va fer al genoll és de llarga durada. Un cop obtingut el vistiplau, s’obria un termini de quinze dies (el compte enrere s’activava dilluns). És el marge que té el club, que ni tan sols té decidit si farà valer l’oportunitat que se li ha obert. És tot un dilema, perquè arriba en un context de plena incertesa. Hi ha diversos punts que reforcen la idoneïtat de fer un fitxatge, però també n’hi ha en contra.

En condicions normals, tindria tot el sentit del món que, un cop digerit el cop que representa perdre per lesió un futbolista que s’havia convertit en un dels actius ofensius principals de l’equip, el Girona li busqués substitut tant sí com no. Aspirant a l’ascens des del primer dia, necessita retallar molt de desavantatge si encara vol ambicionar l’ascens directe i un esforç més seria benvingut fins i tot en un hipotètic play-off. El límit salarial tampoc és un entrebanc insalvable, perquè la Lliga és més permissiva amb els clubs que han de recórrer al mercat per culpa d’una lesió de gravetat, un cop tancats els períodes de fitxatges (i els comptes salarials).

El problema és que el context actual és radicalment oposat a una situació de normalitat. L’escenari és de màxima incertesa i complexitat, cosa que dificulta l’operació. Ha de ser un jugador de primera o segona A, ja sigui a partir d’un acord amb el club d’origen o pagant la clàusula de rescissió. Si ja és difícil en plena competició, aventurar-s’hi ara encara ho complica més, tenint en compte que no se sap si es podrà reprendre la lliga, quan i en quines condicions. Si es condensen molts partits, possiblement no interessarà tant un club perdre un jugador menys utilitzat. Amb l’afegit de l’embolic que hi ha amb els contractes que expiren el 30 de juny. Tampoc s’ha de perdre gens de vista el context econòmic, perquè el Girona, com la resta de clubs, s’ha vist afectat de ple per la crisi del coronavirus. El club no ha anunciat encara cap mesura, però és probable que n’acabi prenent alguna perquè haurà perdut una part important dels ingressos. Amb aquest panorama, haver de fer un esforç econòmic genera dubtes.

Més alternatives

En l’aspecte purament esportiu, la baixa de Brandon Thomas és sensible, perquè havia anat accelerant des de la seva arribada al gener i era ja una peça fixa per a Pep Lluís Martí al perfil esquerre de l’atac, amb unes característiques de profunditat i amenaça a l’espai que el tècnic no trobava en cap altre jugador de la plantilla. Si s’acaba reprenent la competició –queden onze jornades de lliga i el play-off–, el Girona haurà d’afrontar el desenllaç sense el de Santanyí. En canvi, el club s’ha assegurat la presència de Cristhian Stuani, el seu gran referent. El club corria el risc seriós de perdre l’uruguaià en el play-off per la coincidència amb la copa Amèrica, una de les primeres competicions anul·lades per la crisi del coronavirus.

A més de la tranquil·litat de retenir el pitxitxi, la suspensió de la competició ha permès guanyar temps a Valery Fernández, una alternativa més per a l’extrem esquerre, on solia jugar Brandon. I com a recurs ofensiu, també hi ha l’últim fitxatge, l’uruguaià Joaquín Zeballos.

MOLTS DE FACTORS

La pandèmia ho condiciona tot i té diversos efectes que matisen la necessitat de fitxar
L’absència en el desenllaç de Brandon contrasta amb la seguretat de tenir Stuani

El club va deixar passar el termini després de la lesió de Mojica

El Girona té marge per decidir si fitxa aprofitant la baixa de llarga durada de Brandon. Es va trobar en una situació similar el novembre del 2018, després de la greu lesió de Johan Mojica al genoll. Aleshores, el club també va fer el primer pas de presentar l’informe mèdic de la lesió del colombià per rebre l’autorització a la Lliga de Futbol Professional. Un cop va obtenir el permís, però, i sis dies abans que s’esgotés el termini, el Girona va decidir esperar fins al mercat d’hivern –quedava un mes i mig, cinc partits de lliga i un de copa– per fitxar, tot i que ja tenia lesionat també Aday i un altre carriler, Carles Planas, queia cada dos per tres. Al gener, el club va incorporar Raúl García Carnero (Leganés). El gallec va oferir un rendiment molt pobre abans de fitxar pel Getafe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)