3a divisió FEF

Acatament amb matisos

3a divisió. Els clubs catalans de la categoria accepten la proposta de la RFEF però la majoria acorden impulsar que l’anomenat ‘play-off’ exprés sigui de vuit equips en comptes de quatre

Els clubs de tercera divisió van poder mostrar la seva opinió ahir a la tarda durant una reunió telemàtica que van fer en grup amb la Federació Catalana de Futbol. L’ens del futbol català va presentar amb tot detall la proposta que li havia fet arribar la RFEF de no acabar la competició, que cap equip descendeixi i que els quatre primers disputin un play-off d’ascens exprés entre si per determinar quin equip del grup ascendirà a segona B. Com va passar 24 hores abans amb els clubs catalans de segona B, la premissa que el futbol no es reprendrà en breu i que la finalització de la campanya 2019/20 serà precipitada va ser assumida per unanimitat i sense posar gaires arguments en contra per part dels equips; ara bé, la majoria van acabar acordant impulsar un play-off exprés de fins a vuit equips en comptes de la proposta inicial dels quatre primers de la taula.

Inviable jugar-ho tot

La possibilitat de jugar les dotze jornades que resten i allargar la competició en el temps, a l’estiu o després, no va ser una opció que es posés damunt la taula, tot i que alguns dels representants creien que era la posició que esportivament podria perjudicar menys els equips. El sobrecost, però, que això suposa, l’adulteració ja iniciada de la competició i la inviabilitat d’infraestructures i recursos per afrontar la seguretat sanitària estipulada reconduïa la posició de tots cap a una finalització immediata del campionat. Les inclemències sanitàries i la incertesa del futur immediat i el desenvolupament de la pandèmia acabaven de tancar el cercle de decisió.

Sense descensos

Sabedors que l’acabament de la competició és un fet, una de les premisses principals que també es van estipular, igual que la proposta de la RFEF, és que no hi haurà descensos a primera catalana. Baixar algun club que s’ha guanyat el dret a jugar en una competició per decret, fora de les bases de la competició, encara que la causa sigui de força major, aporta inseguretat judicial.

I és que, en l’esforç de salvaguardar els propis interessos, els clubs podrien presentar recursos per mantenir la posició, ja que és complicat defensar com s’ha pogut perdre el dret adquirit –la nul·litat de la lliga seria l’única via de força major viable amb suport als jutjats.

Els mèrits per pujar

La proposta del format de play-off d’ascens exprés per ascendir va ser la que va generar un corrent d’opinions dispars. El Peralada, a través del seu president, Miquel Llobet, va obrir la porta a ampliar el format a vuit equips per recompensar el màxim d’equips de l’aturada forçada de la competició. “Si s’alteren les bases de la competició, que sigui amb el màxim consens possible”, deia el president del conjunt empordanès, cinquè en la taula a quatre punts del quart classificat.

Aquesta opció, finalment acordada per la majoria, anirà lligada a la que es pugui aplicar a segona B després de ser ja proposada per algun club del bronze.

Pel que fa als representants de la part noble, tots acceptaven que no hi hagués descensos i el format proposat per la RFEF per tenir dret a pujar i esquivar una nul·litat total de la lliga que posaria els comptadors a zero i deixaria en blanc el curs 2019/20 per a tots.

En tot cas, la reunió va ser plàcida i de consens general, si bé molts dels equips no se sentien part implicada o perjudicada i en van ser espectadors.

És difícil acontentar tothom. El club, evidentment, no se sent perjudicat i accepta la proposta
Manuel Camino
President del sant andreu
No es pot fer baixar cap equip que tingui el dret adquirit de competir en una categoria
Francesc Jorba
president de l’igualada
Si juguen vuit equips el ‘play-off’ el novè es queixarà. Sempre hi haurà clubs descontents
Víctor Martínez
president de l’europa
Quan s’opta per canviar les bases de la competició s’ha de fer amb un consens ampli de tothom
Miquel Llobet
president del peralada
El club veu bé la proposta que se’ns ha formulat i el fet de no haver-hi descensos és clar jurídicament
Adolfo Borgoñó
PRESIDENT DEL castelldefels
Acatem la decisió de no fer baixar ningú per solidaritat i de premiar els primers classificats
Narcís Bardalet
president del figueres
Hi pot haver queixes, però podria dur més problemes fer baixar equips que es podien salvar
Alberto Prieto
PRESIDENT DEL SANTFELIUENC
Si es pogués fer, l’ideal seria acabar la competició. Entenc que la 3a serà el reflex de la 2a B
Joan Soler
PRESIDENT DEL VILAFRANCA
S’hauria de declarar nul·la la lliga, en altres països ja ho han fet i ningú s’ha escandalitzat
Pau Teixidor
president del banyoles
És just no fer baixar cap equip, però també s’hauria de ‘premiar’ qui ha fet bé la feina
Xevi Ramon
President del vilassar

El Lleida (2a B) es reserva el dret a exercir accions legals

El conjunt de la Terra Ferma, cinquè a les portes del play-off a segona A, és l’equip que s’ha mostrat més crític amb la proposta de la RFEF de premiar només els quatre primers equips. Si bé el club lleidatà entén que la crisi sanitària obliga a prendre decisions complicades a la federació, defensa que el fet que alguns equips puguin jugar i d’altres no perjudica el dret del treball dels seus jugadors, com així ho va exposar en un comunicat: “La decisió de la RFEF de no acabar les competicions no professionals suposa un canvi substancial de format en plena competició, a més d’un perjudici econòmic i esportiu, de present i de futur”, diu el comunicat, que assenyala: “Els jugadors del Lleida ens sentim perjudicats pel nou sistema de play-off exprés. No podem veure’ns privats del nostre dret al treball i això suposa un greuge comparatiu amb els companys que sí que l’exerciran”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)