Girona

Rebaixa per parar el cop

El Girona descarta l’ERTO com a mesura per fer front a la crisi i pacta una retallada de sous

Per als futbolistes, el cos tècnic i la direcció executiva, la reducció del sou anual serà d’un 3% si la competició s’acaba a porta tancada i d’un 15% si no es pot reprendre

No ha estat un procés ràpid ni senzill, perquè hi havia molts escenaris, plantejaments i punts de vista per analitzar i tenir en compte, però el Girona ha acabat trobant la fórmula per fer front a l’impacte de la crisi provocada pel coronavirus sense recórrer a l’expedient de regulació temporal d’ocupació, com sí que han fet altres clubs. El club ha tancat un acord amb la plantilla, que s’ha fet extensiu també al cos tècnic del primer equip i a la direcció executiva, per aplicar una rebaixa del sou anual que agafarà un camí o un altre, en funció de si s’acaba reprenent la competició. Si es pot completar la temporada, a porta tancada, la rebaixa del sou anual serà d’un 3%. I si no es pogués reprendre la competició –escenari que els clubs esperen esquivar per les pèrdues d’ingressos en drets televisius, el seu gran flotador, que representaria–, la rebaixa seria d’un 15% del sou anual. Un cop assolit l’acord, i per tant sense ERTO, el club ha demanat a la resta d’empleats i als entrenadors de la base que s’afegeixin a la mesura i que, de manera voluntària, acceptin una rebaixa d’un 3% de la seva contraprestació anual.

El salari anual

Els contactes entre els representants de la plantilla i el club han estat periòdics des que la crisi va obligar a aturar la competició sense data de retorn prevista. Els jugadors estaven també en contacte amb el sindicat de futbolistes i atents a les mesures d’altres clubs. N’hi ha que han aplicat mesures de rebaixa salarial només en el període d’aturada de la competició. A Montilivi, el percentatge de l’acord (d’un 3%, que s’enfilaria fins a un 15% si no es pogués reprendre la competició) afecta el salari anual. És una rebaixa lineal a tota la plantilla, sense cap diferència en funció d’escales salarials ni de cap altre criteri. El pes de les negociacions ha estat amb la plantilla, que representa la part més significativa de la massa salarial, però el cos tècnic i la direcció executiva s’ha afegit al mateix marc de l’acord.

El club va anunciar l’entesa en un comunicat en què agraïa el “gest de responsabilitat i compromís” de la plantilla. “El Girona vol agrair la comprensió i la col·laboració que han mantingut els jugadors en tot moment, com estan fent aquests dies amb altres accions del club.” L’agraïment s’ha estès a la resta d’empleats, als quals ha proposat afegir-se a aquesta acció amb una rebaixa voluntària d’un 3%: “El Girona es mostra orgullós de la resposta de les persones que formen aquesta gran família en uns moments tan difícils.”

Com traslladar a la massa salarial l’impacte causat per la pandèmia era el maldecap principal que tenia el Girona. Un cop assolida l’entesa amb la plantilla, té encara altres reptes per anar resolent, en funció de com es desenvolupi la crisi i les expectatives de retorn a la competició. Damunt la taula hi ha no només les mesures de compensació als abonats per als partits als quals no podran assistir, sinó també l’adequació als protocols que La Liga vol aplicar en el retorn a l’activitat. Tot plegat, lligat amb les accions que ha impulsat arran del coronavirus, com ara la campanya per recaptar fons per a l’hospital Trueta.

El Girona agraeix “el compromís, la comprensió i la responsabilitat” de la plantilla
El club ha negociat amb els jugadors, i el cos tècnic i els executius s’han afegit a l’entesa
“La paralització de la lliga i el tancament de totes les instal·lacions esportives provocades per la pandèmia de la Covid-19 està impossibilitant el desenvolupament de les activitats laborals i esportives de bona part dels treballadors del Girona, inclòs el primer equip i el cos tècnic. El Girona fa molts dies que treballa en els diferents escenaris que ha provocat aquesta crisi per intentar mitigar al màxim l’impacte en les diferents àrees del club, algunes de les quals han quedat totalment paralitzades de la mateixa manera que en gairebé tots els àmbits de la societat. Després d’analitzar totes les possibilitats, el Girona ha descartat presentar un ERTO malgrat que les circumstàncies ho permetien. Des del primer moment tant els jugadors com tots els empleats han fet un pas al davant per minimitzar els danys, mantenint el seu compromís amb el club i reforçant l’esperit col·lectiu que ens ha fet forts. En un gest de responsabilitat i compromís, la plantilla del primer equip ha acordat una reducció del seu salari anual en funció de les circumstàncies que puguin afectar el tancament de l’actual temporada. L’acord, al qual s’afegeixen el cos tècnic i la direcció del club, preveu una rebaixa d’un 15% en el cas que no es pugui reprendre la competició i d’un 3% si es fa a porta tancada. Aquestes mesures ajudaran a pal·liar l’impacte causat per la situació excepcional que estem vivint aquesta temporada 19/20. El Girona vol agrair la comprensió i la col·laboració que han mantingut els jugadors en tot moment, com estan fent aquests dies amb altres accions del club. De la mateixa manera, el Girona ha proposat a tots els treballadors de sumar-se a aquesta acció amb una rebaixa voluntària d’un 3% del seu salari anual. El Girona es mostra orgullós de la resposta de les persones que formen aquesta gran família en uns moments tan difícils i que refermen els valors que intenta transmetre mes enllà del terreny de joc. Malgrat les dificultats, el club manté la seva voluntat de continuar treballant en accions de caire social i, en aquesta línia i gràcies a aquest sacrifici, doblarà la seva aportació econòmica a la campanya destinada a recaptar fons per a l’hospital Universitari Doctor Josep Trueta. El Girona també vol fer arribar el seu més profund condol a les famílies de les persones que han perdut la vida com a conseqüència de la Covid-19 i reconèixer la gran tasca de tots els professionals, tant sanitaris com de la resta de treballadors de feines essencials, que estan a primera línia en aquests moments tan complicats. Tots estem en deute amb ells. Com a club hem viscut moments molt durs i aquest n’és un. Però mai ens hem rendit, mai hem abaixat els braços i tampoc ho farem ara. Amb coratge i esperança ho superarem plegats.
3%
Jugadors, tècnics i direcció executiva,
si la competició s’acaba a porta tancada.
Resta d’empleats i tècnics de la base,
afegits de manera voluntària a la proposta.
15%
Jugadors, tècnics i direcció executiva,
si no es pot reprendre la competició.
Amb l’acord fet, el club ha demanat a tots els empleats que s’afegeixin a la rebaixa del 3%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)