Girona

El Girona B té tots els números de pujar

1a catalana. Tot i que la federació no ha definit com resoldrà la cancel·lació de les competicions, el filial és candidat ferm a ocupar un buit generat a tercera

Amb uns números espectaculars, el camí del Girona B cap a tercera divisió no tenia aturador fins que la crisi provocada pel coronavirus ho va trastocar tot. La federació catalana va aprovar dijous la proposta de donar per acabades totes les competicions que organitza, des de primera catalana en avall, a més del futbol de base i el femení. La federació no ha decidit si la cancel·lació es resoldrà amb temporada nul·la o si hi haurà ascensos i descensos. Preveu fer una consulta als clubs, tot i que es reserva el dret a prendre una decisió pel seu compte que no serà imminent. Fins i tot en l’escenari que declari la temporada nul·la, la federació preveu alguns moviments per cobrir buits. I el Girona B és el que ho té més ben encarrilat.

El club blanc-i-vermell pot ser optimista respecte a la presència del seu filial a tercera divisió la temporada 2020/21. D’entrada, a tercera hi ha un lloc lliure, que deixa el Reus –la seva exclusió va deixar la categoria amb 19 equips aquest últim curs–, que afavoreix directament el conjunt amb millor puntuació de primera catalana, que és el Girona B (amb 62 punts, 2 més que la Muntanyesa, líder del grup segon). El futur del conjunt reusenc –també va deixar el buit del filial a primera catalana– és una altra incògnita.

És probable, a més, que s’acabi generant un altre lloc a tercera divisió –encara que es declarés la temporada nul·la– des de primera catalana. Passarà si, com tot indica, la federació espanyola decideix que el play-off d’ascens a segona B es disputi per grups, cadascú al seu. Això provocaria que hi hagués segur un ascens d’un equip català de tercera, que generaria un espai, en aquest cas per a la Muntanyesa, si el Girona B ja s’ha fet lloc a tercera. També és previsible que hi hagi algun moviment més, tot i que primer s’haurà d’esperar com resol la federació, sense pressa, la cancel·lació de les competicions.

ELS ESCENARIS

Encara que es declari nul·la la temporada, hi haurà algunes places per cobrir

A TERCERA DIVISIÓ

Hi ha un lloc lliure que deixa el Reus, i el Girona B és el que té més punts de 1a catalana

LA MUNTANYESA

Si es confirma el ‘play-off’ cap a 2a B entre catalans, hi haurà un altre ascens a tercera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)