Girona

Nous hàbits a La Vinya

Els futbolistes del Girona tornen al centre de treball per sotmetre’s als tests previs a la represa dels entrenaments, efectiva un cop obtinguin els resultats

LaLiga va enviar un equip mèdic a fer les proves i té assignat un inspector que ho supervisa tot

Havien passat 54 dies des de l’última cita a La Vinya, on els jugadors del Girona van tornar ahir al matí. L’últim cop que hi van anar, el divendres 13 de març –la setmana del partit que havien de disputar a Las Palmas–, el cos tècnic els va donar tres dies de descans, però pendent dels esdeveniments. I amb l’estat d’alarma, ja no hi van tornar. Fins ahir, ja en una nova realitat. El primer pas del retorn a l’activitat van ser els tests de la Covid-19 a què es van sotmetre no només els futbolistes, sinó totes les persones que hi tindran contacte quan s’entrenin.

Un per un, els futbolistes tenien cita a La Vinya sense arribar a coincidir. S’anaven sotmetent a les proves –tests PCR i analítiques de sang– en tandes d’uns deu minuts. Durant tot el matí, van anar passant per La Vinya els futbolistes del primer equip i cinc del planter: Ibrahima, Ilyas Chaira, Pau Víctor, Adrián Turmo i el porter Jonathan Morilla. Són futbolistes que el club tindrà presents per als entrenaments i per si fan falta en un moment determinat. No era a la llista, en canvi, el davanter del filial Carlos Martínez, que ja havia debutat amb el primer equip. A les proves, s’hi van afegir tots els membres del cos tècnic, fisioterapeutes, auxiliars i la resta d’empleats que formaran part del grup de treball de La Vinya durant la represa de l’activitat. Seguint els protocols marcats per LaLiga, es van sotmetre a les proves amb mascareta i guants. No feien els tests els serveis mèdics del club, sinó un equip enviat per LaLiga, que també ha assignat al Girona un inspector –ho assumeixen les persones que feien de directors de partit– que supervisa que les instal·lacions i tot el funcionament s’adeqüin als protocols marcats.

Un dels que també van anar fins a La Vinya a sotmetre’s als tests de la Covid-19 és el director esportiu, Quique Cárcel. No ho farà tot el seu equip, però sí el màxim responsable de l’àrea esportiva, que sol estar en contacte diari amb el cos tècnic i la plantilla. “El protocol marca que tots els que estem en contacte amb l’equip ens hem de fer les proves”, va explicar després, en una entrevista radiofònica al programa Esports Cope. Un cop fets tots els tests, el Girona (com els altres clubs) està pendent de rebre el vistiplau de LaLiga per poder-se entrenar. Teòricament, els resultats triguen 48 hores a saber-se, i el Girona té la intenció de posar-s’hi divendres mateix, si hi és a temps. Si no, haurà d’esperar fins dissabte. Si alguna de les persones que es van sotmetre ahir al test donés positiu, se l’aïllaria i, naturalment, no es podria començar a entrenar. Durant el període de confinament, el Girona va informar de dos positius (un en la plantilla i un en l’àrea esportiva), que ja ho han superat i poden treballar amb normalitat.

Les ganes de jugar

Alguns futbolistes professionals s’han mostrat crítics amb el retorn a la competició, però el Girona assegura que aquest no és el cas dels seus. “Tenint clar que el primer és la salut, el futbol intenta buscar la normalitat. Els protocols són forts i tothom està implicat perquè no perjudiqui la salut de ningú”, explica Cárcel, que hi afegeix: “Tothom vol que hi hagi el menor risc possible, però tots tenen moltes ganes de competir. Una lliga s’ha d’acabar, i la nostra idea és aquesta. Sempre, és clar, que no perjudiqui ningú.” En un context fins ara desconegut –“no ha passat mai que els jugadors hagin estat tant temps aturats en aquest punt del campionat”–, Cárcel espera una bona resposta: “Hem estat molt a sobre de tota la feina invisible i els nostres informes són força positius. Estic convençut que amb la prudència que hi ha hagut en cada jugador arribarem a un bon nivell de forma.”

GRUP DE TREBALL

Els tècnics i les persones que són habitualment a La Vinya també s’hi van afegir

UN PER UN

Els jugadors, amb mascareta i guants, van fer-se les proves sense coincidir

DEL PLANTER

També són a la llista Jonathan Morilla, Turmo, Pau Víctor, Ibrahima i Ilyas

REACCIONS

Tots els jugadors tenen moltes ganes de tornar a la normalitat. Amb el menor risc possible, però amb ganes de competir. Una lliga s’ha d’acabar
Hem estat molt a sobre de tota la feina invisible i estic segur que els jugadors assoliran un bon nivell de forma
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Tenint clar que el primer és la salut, el futbol intenta buscar la normalitat. Els protocols són forts i tothom està implicat perquè no perjudiqui la salut de ningú
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)