Girona

Pilota, 57 dies després

Gairebé dos mesos després, el Girona va tornar a la feina a La Vinya amb els entrenaments individuals

En cinc grups diferents, la plantilla va treballar al llarg del matí

Gairebé dos mesos després, la pilota va tornar a rodar a La Vinya. Ahir, el Girona va iniciar la seva particular desescalada futbolística tornant-se a entrenar 57 dies després de l’última vegada, un ja llunyà 13 de març en què l’equip orientat per Pep Lluís Martí es posava a punt per visitar Las Palmas el cap de setmana. La irrupció del coronavirus va canviar-ho tot, tothom va haver d’anar-se’n cap a casa, a confinar-se, fins ahir, que els futbolistes del conjunt blanc-i-vermell van tornar a la feina.

La sessió duta a terme, doncs, va ser el colofó a una setmana d’activitat a la ciutat esportiva de l’equip gironí després de tants dies aturada. Sota la supervisió de LaLiga, que amb la presència d’un inspector assignat s’assegura que es compleix amb garanties el protocol marcat, dilluns es va procedir a la revisió de les instal·lacions, dimarts s’hi va realitzar una desinfecció, i dimecres, dia en què la plantilla va retrobar-s’hi, es van dur a terme els testos de la Covid-19. Obtinguts els resultats sense cap positiu entre la cinquantena de persones, entre jugadors, tècnics, fisioterapeutes, encarregats del material, el delegat, membres de l’àrea esportiva i de comunicació, que es van sotmetre a les proves, el pas següent era exercitar-se al camp de futbol. “Els jugadors han vingut amb la il·lusió i la passió que demana un esport com aquest”, va explicar Martí al final de l’entrenament en declaracions als mitjans oficials de LaLiga, que en aquest curós i escrupolós control que està tenint en aquest procés, també és l’encarregada de distribuir el contingut audiovisual i fotogràfic als mitjans de comunicació.

Un treball diferent

La feina efectuada ahir pels integrants del conjunt gironí va ser, evidentment, diferent. En aquesta primera fase del protocol, LaLiga assenyala que els entrenaments han de ser individuals, havent-hi un màxim de sis jugadors en el terreny de joc, separats i guardant entre ells el doble de la distància de seguretat. Així es va fer a La Vinya, en què la plantilla es va dividir en cinc grups que, en torns, van anar treballant al llarg del matí. Els jugadors, de fet, van ser citats a diferents hores per no coincidir a l’entrada a les instal·lacions. Un cop al terreny de joc, la sessió va servir als futbolistes per començar a agafar sensacions i forma, amb domini de circuits físico-tècnics. “Limita el fet de no poder treballar en grup, de no poder connectar entre els jugadors, no poder fer treball per línies, no poder fer treball tàctic, no poder fer una tasca que tinguis disputes..., però sí que podem fer coses individuals que poden donar pautes per aprofitar dins del terreny de joc”, va expressar Martí, que va haver de dirigir la sessió abillat amb mascareta i guants i sense poder entrar al camp.

Dins de les restriccions, doncs, els futbolistes van poder tornar a experimentar una cosa tan simple com és trepitjar el terreny amb les botes calçades, estirar les cames i tocar pilota, quelcom molt diferent del que els ha tocat fer als seus domicilis durant el període d’isolació. “És com una pretemporada sabent que els jugadors venen segurament pitjor, ja que quan arriben d’un estiu no fa tants dies que no s’entrenen bé. Tot i que han fet una feina extraordinària a casa seva, no han pogut fer el que realment demana el futbol”, va indicar Martí, que no vol córrer riscos en aquests primers dies, ja que tantes setmanes d’aturada poden afectar el futbolista si es va més ràpid del compte. “Veurem com van evolucionant els dies perquè evidentment ens preocupa el tema de les possibles lesions després de tants dies, però ho anirem treballant amb calma perquè estiguin en les millors condicions possibles”, va manifestar el preparador.

A l’entrenament hi va anar la primera plantilla al complet, amb l’excepció de Brandon Thomas, lesionat, que va ser operat del trencament al lligament encreuat anterior del genoll esquerre aquest dimarts. Tampoc van ser-hi els joves –Jonathan Morilla i Ibrahima (del filial) i Turmo, Pau Víctor i Ilyas (del juvenil)–, que també van fer-se els testos de la Covid-19 i passaran a estar sota les ordres de Martí probablement demà. El moviment ha tornat a La Vinya i amb ell, el futbol.

LES FRASES

Els jugadors han vingut amb il·lusió. Veurem com van evolucionant els dies, perquè evidentment ens preocupa el tema de les lesions

ELS PRIMERS DIES

És com una pretemporada. Tot i que han fet una feina extraordinària a casa, no han pogut fer el que realment demana el futbol
Limita el fet de no poder treballar en grup,però podem fer coses individuals aprofitables
Pep Lluís Martí
TÈCNIC DEL GIRONA
El cos tècnic anirà amb cura, conscient que tant temps d’aturada pot fer augmentar el risc de lesió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)