Girona

Reactivació sense ensurts

2a divisió A. El Girona tanca la primera setmana de treball, suau i centrada a anar recuperant to físic

Els futbolistes del Girona tenen avui el primer dia de descans després d’una setmana llarga d’activitat a la Vinya. La plantilla, que s’havia posat a treballar el dissabte 9 de maig amb tots els jugadors disponibles –un cop confirmat que els tests no havien revelat cap cas positiu de coronavirus–, va completar ahir la vuitena sessió consecutiva i no hi tornarà fins demà, en què inaugurarà una altra fase. Perquè LaLiga ja té el vistiplau perquè tots els clubs –també els de zones que no entraran encara a la fase 1– puguin treballar a partir de dilluns mateix per grups d’un màxim de deu futbolistes.

Superats els dubtes que hi havia en ple confinament, la primera setmana de treball ha estat satisfactòria. No hi ha hagut lesions ni entrebancs destacats en unes primeres sessions suaus, de reactivació després de gairebé dos mesos –57 dies– sense cap entrenament i limitant tot el treball cadascú a casa seva. Emmarcats en el protocol dissenyat per LaLiga, que té destinat a la Vinya un inspector que supervisa l’activitat, el cos tècnic ha repartit els jugadors en diferents franges horàries, d’una hora, que omplien cada matí des de primera hora (8.45 h). Formaven grups de cinc o sis futbolistes, tot i que cadascun té una hora programada d’arribada a les instal·lacions i el treball al camp és de manera individual. Els tècnics, que poden estar al terreny de joc –amb mascareta i guants– per donar ordres als jugadors, han programat en la primera setmana treball físic, amb carrera contínua, exercicis de resistència, velocitat, canvis de ritme i coordinació. També hi ha hagut circuits amb pilota, de control, conducció i punteria, amb el condicionant del treball individual.

Retorn en grups

Els futbolistes del Girona tornen a estar citats dilluns a la Vinya. Les comarques gironines ja estaran immerses en la fase 1 del desconfinament, però el Girona estava pendent de la confirmació de la Lliga de Futbol Professional. I ahir a la nit, LaLiga va enviar una circular als clubs assegurant que dilluns poden reprendre els entrenaments de grup amb fins a un màxim de deu jugadors per franja. Un pas endavant més per acostar-se a la represa de la competició.

PARÈNTESI

La plantilla té avui el primer dia de descans després de vuit sessions seguides

UN ALTRE ESTADI

A partir de demà, podrà començar a fer entrenaments en grups de deu jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)