Girona

Més val posar-s’hi avui

El Girona reprèn la competició després de tres mesos amb el repte d’accelerar per fer bones les expectatives d’ascens a primera (19.30h)

Las Palmas, amb la voluntat frustrada de tenir públic, és més a prop del descens que del ‘play-off’

La represa del campionat més estrany, llarg i interromput serà efectiva per al Girona aquesta tarda a Las Palmas (19.30 h). Superada una llarga etapa de confinament i diverses fases de retorn a l’activitat diària, els blanc-i-vermells tornen a competir després de més de tres mesos sense fer-ho, en un Girona-Albacete (1-1) que provocava un altre punt de frustració en una temporada difícil i irregular. L’objectiu és de màxims des del primer dia, però entre una cosa i l’altra el Girona no ha fet bones fins ara les expectatives que el situaven com a favorit número u a l’ascens a primera. Hi és a temps –hi ha encara 33 punts en joc– i no renuncia ni a l’ascens directe tot i tenir el segon a vuit punts, però per alimentar l’esperança només val una resposta contundent al camp. I ara que li venen tres partits en set dies, l’equip assumeix que recomençar amb bon peu és més necessari que mai per gestionar l’esforç físic i també el mental, tant o més important.

Les dinàmiques valen?

El Girona va arribar a l’aturada forçosa després de dos empats amb mal regust, contra el Mirandés i l’Albacete, en què marcar primer no li va ser suficient (1-1). L’equip de Pep Lluís Martí, això sí, allargava a set la sèrie de jornades invicte. No perdre és un primer pas, però no és prou per atrapar el ritme dels millors, sobretot quan has de recuperar-los terreny. Molt més contundent, per dolenta, és la dinàmica amb què es va aturar Las Palmas, incapaç de guanyar cap partit de lliga en tot el 2020. Els canaris no guanyen des del 15 de desembre i enllacen onze jornades empatant (set) o perdent (quatre), en una sèrie tancada amb un dolorós 4-0 a El Molinón. Amb 7 punts de 33 possibles, un dels equips de més renom de la categoria –tot i que afeblit ja per les retallades l’estiu passat– veu de lluny els llocs de privilegi i, de fet, té més a prop la zona de descens que la de play-off d’ascens. Els de Pepe Mel esperen que el parèntesi els hagi ajudat a fer net i revifar.

El retorn de la competició enxampa el Girona amb el viatge més llarg, tot i que tampoc ha de ser excusa, perquè ja va arribar ahir a les Canàries. Saber-se adaptar a les peculiaritats d’aquesta recta final, marcada pels protocols per evitar el contagi del coronavirus, serà fonamental. No hi haurà públic, de moment, tot i que el president de Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, va lluitar per aconseguir tenir el suport de 10.000 aficionats avui contra el Girona, que després del partit ja se’n tornarà en avió cap a casa. Dimarts hi ha partit a Montilivi, contra el Racing. Un no parar. Més val posar-s’hi avui mateix i tornar de Las Palmas amb tres punts i una bona dosi d’autoestima, que sempre ajuda a superar el desgast.

DE CAMES I DE CAP

Amb un calendari tan carregat, arrencar amb mal peu seria molt contraproduent

MOLT ENCALLATS

Els canaris no han guanyat cap partit el 2020 i han fet 7 punts dels últims 33
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)