Girona

Retorn a l’altre extrem

El Girona, que ambicionava una arrencada forta per intimidar els rivals, presenta el quart pitjor balanç des de la represa

Es manté en zona de ‘play-off’ però li convé molt no ajornar més la reacció

El Cadis, líder, ha cedit quatre dels nou punts en joc des del retorn a la competició. El Saragossa, segon classificat, encara s’ha encallat més i ha perdut dos dels tres partits que ha disputat. Que els de dalt de tot fallessin i comencessin a notar la pressió dels perseguidors era una de les aspiracions del Girona, que es prenia la represa de la competició amb l’ambició de recuperar terreny perdut i l’esperança que tenir una plantilla llarga l’ajudés en una recta final tan condensada. A l’hora de la veritat, però, el problema del Girona no ha estat la fiabilitat dels rivals sinó la seva pròpia improductivitat. Lluny d’una arrencada positiva que li fes alimentar les expectatives, el conjunt blanc-i-vermell ha tancat les tres primeres jornades posteriors al confinament amb el quart pitjor balanç de tota la categoria. Els dos punts de nou possibles, amb cap gol a favor –l’únic dels 22 equips que no ha vist porteria– i un en contra són números de descens, justament l’altre extrem del que buscava l’equip de Pep Lluís Martí. Des de sota, encara en zona de play-off d’ascens però ja sense marge, els gironins hauran de reaccionar de manera imminent si no volen veure compromesa fins i tot la lluita per la via indirecta.

Cap ple de punts

El primer rival del Girona després del parèntesi, el Las Palmas, havia acumulat la pitjor sèrie de la categoria i ara és un dels que presenten millor balanç (7 punts de 9, després d’haver marcat només dos gols però de no haver-ne rebut cap). No hi ha cap equip que hagi guanyat els tres partits i, dels de la zona alta, el més engrescat és l’Almeria, que va guanyar a Saragossa i se situa a dos punts de la zona d’ascens directe. El balanç de dos punts del Girona només l’empitjoren el Racing –amb l’afegit que el cuer de la categoria va fer l’únic punt des del retorn dimarts passat a Montilivi, i amb tot el mèrit– i el Numància, que precisament visitarà demà els gironins instal·lat en una crisi sense aturador després d’haver encadenat sis derrotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)