El Girona diu adeu a la mala ratxa amb una victòria imprescindible (2-0)

2a divisió A. Un gol matiner de Samu (3’) i un de Stuani en l’afegit de la primera part han deixat el partit gairebé resolt en el descans per als de Pep Lluís Martí, que respira

El Girona ha trencat la mala sèrie de resultats que acumulava en la represa de la lliga i ha tornat al camí de la victòria. Un gol només de començar de Samu Saiz (3’) ha encarrilat el partit i també ha tallat una sequera de 340 minuts sense marcar. I un altre de Stuani quan es jugava l’afegit de la primera meitat (47’) ha servit per donar la tranquil·litat gairebé definitiva contra un Numància que no ha reaccionat i continua en plena caiguda lliure (2 punts dels últims 33 i en zona de descens). El triomf permet respirar Pep Lluís Martí i també que l’equip blanc-i-vermell avanci l’Elx i se situï cinquè a la taula.

En l’onze, Martí ha renovat els laterals i ha deixat a la grada Maffeo i Mojica (el barceloní amb molèsties, no pas el colombià). La resta ha estat l’habitual, però la situació requeria afrontar el partit amb el gas a fons i el Girona, per fi, ha començat l’enfrontament amb el peu dret i Samu Saiz ha endreçat a les xarxes de la porteria de Dani Barrio la primera pilota que ha tingut, després d’una assistència de Stuani.

Al Numància, en una situació límit, li ha caigut el món a sobre i ha hagut de fer un pas endavant a pesar dels riscos que suposava deixar espais al seu rival. Els de Soria han tingut dues bones oportunitats per fer l’1-1, però el cop de cap d’Adri Castellano ha anat al pal (15’) i el xut d’Álex Sola no ha agafat porteria (20’). El Girona ha corregit els desajustos defensius i no ha passat més angúnies a darrere. Amb metres per endavant, les arribades locals han estat selectives però perilloses. Borja ha activat el GPS i ha assistit Stuani, que no ha marcat el 2-0 gràcies a la providencial sortida de Dani Barrio (30’). La mateixa parella s’ha tornat a associar al límit del descans i aquesta vegada el pitxitxi no ha perdonat i ha deixat el partit pràcticament resolt en el descans.

La segona meitat pràcticament ha sobrat sencera. El partit no ha tingut ritme (la roda de canvis i la pausa d’hidratació hi ajuden molt) i el Girona s’ha limitat a controlar la situació (un gol encaixat en els quatre últims partits). Martí també ha aprofitat els canvis per donar descans a futbolistes clau com Borja García i Samu Saiz, alhora que ha donat minuts a jugadors com Ramalho i Soriano.