Girona

El camí marca tres punts

Una victòria del Girona aquesta nit contra el Cadis certificaria la classificació dels blanc-i-vermells per al ‘play-off’, i qui sap si li permetria tenir possibilitats d’ascens directe l’última jornada

El conjunt groc, ja de primera, visita Montilivi amb ressaca per la celebració i amb baixes importants

Jugar-se entrar al play-off en la penúltima jornada no era l’escenari esperat per ningú a Girona a principi de temporada. Els esdeveniments, però, succeïts d’una manera, no pas per casualitat –la planificació, les decisions, el rendiment en són la causa–, han acabat per marcar un camí sense pèrdua al conjunt blanc-i-vermell; queden dos partits i n’ha de guanyar un per ser a la promoció d’ascens, un mínim. I el primer és aquesta nit a Montilivi contra el Cadis, equip que ja és de primera divisió.

Tot i que el rival arriba a territori gironí amb ressaca, després d’haver celebrat un ascens que es va materialitzar diumenge, l’enfrontament representa una arma de doble tall per al Girona. D’una banda, l’equip groc no tindrà la tensió competitiva que sí que tindria amb alguna cosa en joc i, a més, té baixes de jugadors importants i titulars com Iza Carcelén, Juan Cala, Marcos Mauro, Pacha Espino i Choco Lozano. De l’altra, però, això mateix pot fer-lo un rival perillós, alliberat, i amb futbolistes a la gespa que durant la temporada han tingut menys participació i que tindran ganes de demostrar que poden tenir lloc a l’elit.

Francisco, conscient de tot plegat, confiarà en la base que ha alineat en la majoria de duels en què ha dirigit els gironins i, per tant, en aquest sentit, no s’esperen novetats. Tornarà Borja García a la mitjapunta, baixa a Lugo per un procés digestiu lleu, i també Juanpe, que tampoc va ser-hi per sanció, a l’eix de la defensa. El lateral dret, orfe per les lesions de Pablo Maffeo i Jordi Calavera, l’ocuparà Jonas Ramalho, que ja va participar a l’Anxo Carro en un matx que va acabar de la pitjor manera per als interessos blanc-i-vermells, amb la diana de Cristian Herrera en el minut 96 que va establir l’empat i va allunyar-los de l’ascens directe. Recuperar el grup del cop anímic que va significar l’ensopegada també ha estat una de les feines de Francisco durant aquesta setmana, llarga, tenint en compte la tralla que porta a sobre.

Per a la plantilla gironina, els dos punts perduts a Galícia van ser un revés definitiu en la lluita per la segona plaça, que donen per impossible, malgrat que matemàticament encara hi hagi possibilitats. I és que, tot i que són remotes, hi ha possibilitats que el conjunt blanc-i-vermell pugui acabar el campionat, dilluns, en l’última jornada, lluitant per pujar directament. Perquè es produeixi això, el Girona ha de guanyar avui i que l’Osca i l’Almeria, que s’enfronten al Numància i el Ponferradina, respectivament, rivals que es juguen la vida, punxin. Sigui com sigui, però, el camí dels gironins no marca res més avui que els tres punts.

EL CADIS

Sense tensió i amb jugadors poc habituals, és un rival desconegut

EL SEGON LLOC

El Girona encara tindria possibilitats si guanya i l’Osca i l’Almeria punxen

L’ALINEACIÓ

Borja García i Juanpe tornaran a un onze en què no s’entreveuen novetats

Jonas Ramalho, al lateral dret

Ni Pablo Maffeo ni Jordi Calavera jugaran el que queda de competició regular. Els dos laterals drets de l’equip estan de baixa per lesions musculars i han deixat òrfena la banda dreta defensiva. Diversos futbolistes de la plantilla de l’equip blanc-i-vermell ja tenen experiència en aquesta posició i podrien jugar-hi. Els candidats són Ramalho, Aday i Valery, que, tot i que aquest curs només ha actuat d’extrem, també va ocupar aquesta demarcació i amb molta solvència el curs passat a primera divisió. De fet, Francisco va dir ahir que per al lloc tenen “Ramalho i Aday”, i entre tots dos, tot indica que l’escollit serà el defensa de Barakaldo, que ja va ser el substitut de Calavera quan el de Cabra del Camp es va lesionar a Lugo diumenge passat. Aday l’acompanyarà al davant.

Tres vies de compensació per als abonats

El Girona va informar ahir que fins al diumenge 2 d’agost queda obert el període perquè els abonats escullin una de les tres alternatives de compensació per haver-se perdut els últims cinc partits de lliga a l’estadi de Montilivi a causa de les mesures imposades per prevenir la Covid-19.

A través de l’espai habilitat a l’àrea dels socis del web del club, els abonats podran triar, doncs, la compensació que millor s’adapti als seus desitjos: o bé una aportació a projectes socials, un descompte en el preu de l’abonament de la temporada 2020/21 o el reintegrament de l’import proporcional.

En cas que l’abonat no opti per cap de les alternatives que li proposa el Girona, s’activarà automàticament i per defecte l’opció del descompte en l’abonament de la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)