Girona

Iago López

Jugador del Logroñés cedit pel Girona

Iago López busca el salt definitiu amb un ascens a 2a A

El lateral del Girona, cedit al Logroñés, s’ha consolidat com a titular en el millor equip de la temporada a 2a B i avui busca un ascens contra el Castelló que posaria el colofó abans d’un possible retorn a Montilivi

Iago López: “L’objectiu és quedar-me al primer equip però primer he de tancar aquesta etapa aconseguint l’ascens”
“Passar d’un filial a un equip com el Logroñés m’ha permès créixer molt futbolísticament. Ara sóc molt millor jugador”

Ahir al vespre a Montilivi el Girona va haver de jugar amb Ramalho de lateral dret, i és que les lesions de Maffeo i Calavera han deixat la plantilla sense cap lateral dret. Una desgraciada coincidència, que permet recordar que els gironins tenen dos laterals drets joves cedits: Maxi Villa i Iago López. El primer ha tastat aquesta temporada el futbol professional amb la Ponferradina, però ha tingut molt poc protagonisme i només ha jugat cinc partits en tot el curs. El segon, en canvi, no va picar l’ham de la categoria de plata a l’estiu i va acabar al Logroñés. Un pas més enrere que l’uruguaià però que li ha permès fer un salt endavant molt més gran, i és que el lateral gallec, de 21 anys, s’ha convertit en una peça clau d’un club històric, sent titular indiscutible durant 18 jornades, gairebé totes les que no ha hagut de viure des de la grada per una lesió al turmell. No només això, sinó que ha ajudat els seus a convertir-se en el millor equip de la temporada entre els 80 equips de 2a divisió B, i és que el Logroñés es va proclamar campió del grup 2 amb 62 punts, 13 més que la Cultural, i només havent perdut dos partits en les 28 jornades disputades. Uns números bestials, que confien fer bons avui contra el Castelló, en un duel d’històrics on qui guanyi tindrà el premi de tornar al futbol professional.

Aconseguir avui l’ascens a 2a divisió A seria posar la cirereta a una projecció gairebé immillorable del lateral de Lugo. I és que Iago López va arribar al Girona l’estiu passat procedent del Deportivo, on va tancar la seva etapa de formació tenint també l’oportunitat de debutar amb el filial, el Fabril. El Girona el va incorporar amb la idea clara de jugar amb el Peralada, filial en aquell moment, a 2a B. Era una de les apostes de l’estiu i va sortir bé, i és que tot i que la temporada va acabar amb el descens que va conduir al trencament de la filiació el lateral gallec va ser un dels més destacats del curs, is no el que més. I és que des del primer dia se li van veure detalls de jugador amb una enorme projecció i això que es va haver d’adaptar a canvis de posicions per la necessitat de l’equip, jugant en posicions més avançades o a cama canviada. El seu bon paper li van valdre fer la pretemporada amb el Girona a les ordres d’Unzué i el dubte de si es quedava o no va durar gairebé fins al final, quan va aparèixer el Logroñés, que li ha brindat una experiència per seguir creixent a passes de gegant. “El projecte em va motivar des del primer dia perquè tothom em parlava molt bé del club i l’objectiu, després de no pujar per poc el curs passat, era molt i molt ambiciós. El canvi va ser immens perquè jo venia d’un filial i aquí et trobes un vestidor amb molta més experiència on per guanyar-te el lloc has de treballar de valent perquè el ritme i la tensió en els entrenaments és més gran, però tothom està disposat a ajudar-te i això m’ha servit per aprendre moltíssimes coses noves i convertir-me en millor jugador”, explica Iago López, que té un any més de contracte amb el Girona i sap que el curs que ve té opcions de jugar a Montilivi: “L’he anat seguint i he vist tots els partits. En general el camí és bo però ha faltat un punt de regularitat que sembla que ara tenen i espero que serveixi per aconseguir l’ascens. A mi em queda un any més de contracte i lògicament el meu objectiu es quedar-me al primer equip, però de moment he de tancar aquesta etapa i a veure si ho podem fer amb un ascens.”

Amb aquesta evolució a l’esquena avui, després de més de quatre mesos sense jugar, Iago López i el Logroñés es juguen la primera carta contra el Castelló, sabent que si perden tindran l’opció de la repesca i que és molt difícil fer previsions per les condicions en les que arriba el play-off. “És molt estrany perquè fa setmanes que ens preparem per estar al cent per cent físicament i potser serà només per un partit, però la nostra mentalitat és claríssima perquè des del primer dia del curs l’ascens està entre cella i cella”, sentència Iago López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)