Girona

Amb la mirada al 2 d’agost

El Girona se centra en el ‘play-off’, l’última opció de tornar a l’elit aquest curs

Les victòries contra el Saragossa i l’Almeria, possibles rivals, inspiren confiança

Onze mesos després que arrenqués la lliga el Girona ja té el dia marcat amb vermell en el calendari. La victòria contra el Cadis i l’ascens de l’Osca han confirmat que si els gironins volen tornar a primera ho hauran de fer el 2 d’agost a través del play-off, el cinquè de la història del club –cap dels quatre anteriors ha acabat amb ascens–. Tot un any resumit en quatre partits que marcaran el destí dels de Montilivi, que abans hauran d’afrontar demà el tràmit de l’última jornada a Alcorcón. Un tràmit que no deixa de tenir la seva importància, i és que els de Francisco, quarts després de la penúltima jornada, encara tenen possibilitats d’assaltar la tercera posició o de caure a la cinquena. Una diferència menor un cop assegurada la presència en la lluita per l’ascens, però que determinarà si els gironins han d’afrontar les eliminatòries amb l’anada o la tornada a casa.

Si el Girona vol ser tercer haurà de millorar el resultat de l’Almeria i, en cas d’empat, que el Saragossa no guanyi. Però hi ha una excepció, i és que amb una derrota a Alcorcón seria tercer si es produís un quàdruple empat a 63 punts amb els andalusos, els aragonesos i el Fuenlabrada, que afavoriria el Girona. En canvi, els gironins acabaran cinquens si no guanyen, no milloren el resultat de l’Almeria i el Saragossa suma els tres punts. En tot cas, sobre el factor camp, hi ha opinions per a tots els gustos. I és que veient com li està costant al Girona guanyar a domicili segur que hi ha qui prefereix afrontar la tornada a fora després d’obtenir un bon resultat a Montilivi. I més ara, que jugar a casa sense públic té menys importància. Per al que sí que serà rellevant la posició final és per possibles empats en les eliminatòries, i és que en aquest cas no hi hauria penals i el millor classificat en la lliga seria el beneficiat.

Els rivals, controlats

Sigui quina sigui la posició final el Girona afrontarà el play-off amb optimisme ja que a més de no haver perdut des de l’arribada de Francisco els resultats amb els possibles rivals han estat bons. Amb els dos equips que també tenen la plaça assegurada per la lluita per l’ascens, l’Almeria i el Saragossa, el Girona hi ha jugat fa ben poc i els dos partits els va resoldre amb una victòria per la mínima a Montilivi (1-0). Amb els aragonesos, a més, els gironins van treure un empat de La Romareda en la primera volta –a Almeria hi va perdre amb claredat (3-1).

L’altre equip de play-off sortirà entre el Fuenlabrada, l’Elx i el Rayo. El primer és el més ben situat i per al Girona no seria mal negoci, ja que li ha guanyat els dos partits amb certa facilitat. Amb l’Elx, en canvi, els gironins hi van perdre els dos partits –un fa poques setmanes–, mentre que contra el Rayo va guanyar a Montilivi i va perdre a Vallecas.

Els partits:
Almeria - Màlaga Alcorcón - Girona Saragossa - Ponferradina
Serà 3r si:
- Guanya i l’Almeria no ho fa - Empata, l’Almeria perd i el Saragossa no guanya - Perd, l’Almeria perd, el Saragossa empata i el Fuenlabrada guanya
Serà 4t si:
- L’Almeria guanya - Empata, l’Almeria empata i el Saragossa no guanya - Empata, l’Almeria perd i el Saragossa guanya - Perd i el Saragossa no guanya
Serà 5è si:
- Empata, l’Almeria no perd i el Saragossa guanya - Perd i el Saragossa guanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)