Girona

Preparació cap a l’assalt

El Girona tanca la lliga regular a Alcorcón (21h) en un partit de menys tensió abans de la fase decisiva

La victòria contra un rival sense res en joc no assegura als gironins ser tercers, i Francisco preveu donar descans a homes com ara Stuani, tot i que la lesió de Soriano ho complica

Santo Domingo, la primera parada del play-off d’ascens a primera amb Rubi a la banqueta, és aquest vespre (21h) l’escenari de l’última cita de la lliga regular del Girona. En una temporada amb tanta tensió i exigència, i amb tota la que vindrà a partir de dijous, avui hi ha un petit respir. L’única treva. Perquè l’Alcorcón no s’hi juga ben res i perquè el Girona té el bitllet cap a la fase d’ascens, està pendent només de saber si mantindrà el quart lloc, pujarà fins al tercer o acabarà cinquè, i ni guanyant té assegurat de cap manera avançar l’Almeria. Per tot plegat, i després de tants dies sense parar, és el moment per oxigenar una mica l’equip i donar descans fins i tot a homes que no marxaven del camp ni amb partits encarrilats, començant pel pitxitxi Stuani, tot i que Jonatan Soriano no ha ni viatjat i l’únic davanter és Zeballos.

El Girona té possibilitats d’ascendir fins al tercer lloc si guanya, si empata o fins i tot si perd (en una combinació estranya). Però si l’Almeria fa la feina a casa, contra el Màlaga, l’únic que podran fer els gironins és defensar el quart lloc i evitar caure al cinquè, que els faria jugar dijous l’anada de la primera eliminatòria a casa. Molts supòsits i cap certesa. L’única, que l’accés a la fase d’ascens està garantida i que, per tant, tampoc és qüestió d’assumir gaires riscos tres dies abans de començar-la. Francisco, que ha comptat per victòries els partits de casa i per empats els de fora, vol que l’equip mantingui la competitivitat i no es deixi anar. De canvis, però, n’hi haurà. Dos d’obligats, perquè Mojica està sancionat i Samu Sáiz s’ha quedat a casa per molèsties físiques. Té tot el sentit que també descansi Àlex Granell, no només perquè és el segon futbolista més alineat –només darrere de Stuani– sinó també perquè està amenaçat i una groga li impediria jugar dijous. I és fàcil que Francisco eixampli el ventall i doni més alternatives a futbolistes amb menys titularitats. Jonatan Soriano, amb problemes, no és ni en una convocatòria a la qual sí que entra Rivera, afectat els últims dies per problemes lumbars. Debuta en una llista el jugador del planter Ilyas, que s’afegeix a Ibrahima i Pau Víctor, més habituals.

El rival ho té tot fet

L’Alcorcón tanca la lliga regular instal·lat a mitja taula, sense cap neguit per sota ni esperances per dalt. L’equip madrileny, gràcies a una trajectòria de rècord a camp contrari, va arribar a ambicionar el play-off, sobretot després de guanyar a Saragossa i a Almeria. Fins que es va desinflar en les últimes cinc jornades, amb 3 punts de 15 possibles que l’han descartat de la lluita.

EL CAMÍ

El Girona sabrà quin rival té a partir de dijous i si començarà a fora o a Montilivi

LA CONVOCATÒRIA

Samu Sáiz i Jonatan Soriano es queden a casa, i Ilyas s’afegeix a Pau Víctor i Ibra

L’ALCORCÓN

Va ambicionar el ‘play-off’, però cinc partits sense guanyar l’han descartat del tot

L’última plaça de ‘play-off’ i dos descensos en joc

Amb el Cadis i l’Osca havent celebrat l’ascens a primera divisió i el Racing i l’Extremadura com a equips de segona B, aquest vespre s’acabarà de definir el camí de la fase d’ascens i també dos descensos. Com el Girona, l’Almeria i el Saragossa també tenen l’accés al ‘play-off’ garantit, però els balla en quin lloc acabaran. I per a l’últim bitllet hi ha com a candidats el Fuenlabrada, l’Elx i el Rayo Vallecano. Amb un empat, el Fuenlabrada en farà prou per assegurar el sisè lloc. El problema és que juga a Riazor, i el Deportivo necessita la victòria per sortir del pou en què ha tornat a caure després de tres derrotes seguides. El Dépor i el Numància, en zona de descens, miraran de sortir-ne en detriment de l’Albacete i el Lugo, els únics en zona de permanència amenaçats de perdre la categoria.

Jonatan Soriano desaprofita una altra oportunitat

Tenint Cristhian Stuani, que ha marcat 29 gols –10 més que el seu perseguidor, Luis Suárez–, és difícil per als altres davanters esgarrapar minuts. Els ha passat a tots els que han conviscut amb l’uruguaià a Montilivi, i Jonatan Soriano n’és un altre cas. El futbolista del Pont de Vilomara ha jugat poquíssim, i amb Francisco –excompany de vestidor en l’Almeria– no ha ni debutat. I avui que tenia una oportunitat d’or, perquè el tècnic vol donar descans a Stuani, Soriano ni tan sols és en la convocatòria de 23 futbolistes, per unes molèsties a l’esquena, segons va explicar el tècnic. Soriano, que només ha estat titular en un partit de lliga –a Tenerife, i va haver de demanar el canvi just abans del descans–, ja no va poder aprofitar l’absència de l’uruguaià a Ponferrada perquè tenia molèsties.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)