2a divisió FEF

L’impuls qatarià en el penúltim obstacle del Sabadell

El rival del Sabadell. Els arlequinats s’enfronten a un dels principals candidats a l’ascens, la Cultural Lleonesa, segon classificat del grup 2, que va superar en la primera eliminatòria el Ieclà (4-1)

El Sabadell s’enfrontarà en la segona i penúltima eliminatòria d’ascens a segona A a la Cultural Lleonesa, el segon classificat del grup 2 (dijous a les 22 h). Els lleonesos van superar el Ieclà amb solvència i autoritat en la primera eliminatòria (4-1) i arriben al duel contra els arlequinats amb la moral intacta i la confiança a l’alça. L’equip català també afronta el matx envoltat de positivisme després de superar l’Atlético B en la tanda dels penals, però al davant hi tindrà un dels principals candidats a l’ascens, impulsat pel capital qatarià procedent de l’acadèmia Aspire (és el màxim accionista del club, amb el 99,7% de les accions), un projecte faraònic amb l’objectiu d’identificar talent i potenciar el futbol al país de l’Orient Mitjà. De fet, el president de l’entitat lleonesa és Mohammed Khalifa al-Suwaidi, CEO de la fundació Aspire Zone.

La Cultural Lleonesa va acabar la lliga de 28 jornades –les que va deixar jugar la Covid-19– en segona posició. I és que els futbolistes dirigits per José Manuel Aira van pispar la posició al Bilbao Athletic en la darrera jornada disputada després que el filial empatés a casa contra el Real Unión (3-3) i els lleonesos guanyessin el Leioa (2-4).

El pròxim rival del Sabadell s’ha situat des de l’arrencada de la competició en la zona capdavantera, i una bona ratxa entre l’octubre i el novembre (set victòries i dos empats) el va catapultar definitivament, però el Logroñés, el campió del grup 2, es va acabar escapant. Els d’Aira han aconseguit 14 victòries, set empats i set derrotes, a més d’un balanç de 45 gols a favor i 28 en contra (49 punts). El seu màxim golejador ha estat un clàssic de la segona B com Dioni Villalba, autor d’11 gols. De 30 anys, el davanter de la Cultural, que va fer dues dianes contra el Ieclà, ha militat en equips com el Fuenlabrada, el Racing, l’Oviedo, el Cadis o el Leganés, amb temporades excel·lents de 24 i 21 gols amb els madrilenys.

En la plantilla castellana hi ha jugadors com Èric Montes, format al Barça i amb passat al Girona i el Peralada, una de les revelacions de l’equip gràcies a la seva dedicació i treball en cada acció. I és que, més enllà de la joventut de jugadors com Montes, Kawaya, Benito o Galván, la Cultural disposa de futbolistes de molta experiència en situacions com les que es viuran demà en l’eliminatòria contra el Sabadell, com per exemple Aitor Fernández, Héctor Rodas –amb experiència a primera–, Antonio Martínez o Julen Castañeda.

Per al Sabadell, aquest penúltim obstacle serà d’allò més complicat, davant una plantilla compensada, ben treballada i amb alternatives per generar perill i fer treballar la defensa vallesana. Només mostrant la millor versió, els d’Antonio Hidalgo tindran possibilitats d’accedir a la tercera i última eliminatòria per tornar a segona A.

SOLVÈNCIA

En la primera eliminatòria, la Cultural va golejar el Ieclà (4-1), quart del grup 4

‘IN EXTREMIS’

En l’última jornada que es va disputar van pispar la segona plaça al Bilbao Athletic

LA CAMPANADA

La Cultural va superar en la copa l’Atlético (2-1) i es va plantar fins als quarts de final

PROJECTE DE QUIRATS

L’entrada de capital qatarià procedent de l’acadèmia Aspire ha apujat el nivell

CULTURAL D.L.

Població:
Lleó
Any de fundació:
2015
Historial:
28 temporades a 3a divisió 34 temporades a 2a divisió B 15 temporades a 2a divisió 1 temporada a 1a divisió
Socis:
4.000
Estadi:
Reino de León (13.451 espectadors)
Web:
cydleonesa.com
Twitter:
@CyDLeonesa
President:
Mohammed Khalifa al-Suwaidi
Dades 2019/20:
49 punts 14 victòries 7 empats 7 derrotes 45 gols a favor i 28 en contra
Pitxitxi:
Dioni (11 gols)

LA PLANTILLA

Porters
Leandro Montagud 31 anys
Lucas Giffard 22
Defenses
Héctor Rodas 32
Samu Araújo 24
Iván González 30
Èric Montes 22
Julen Castañeda 29
Ángel Moreno 22
Virgil Theresin 21
Aitor Fernández 33
Migcampistes
Alfonso Martín 26
Juan Carlos Menudo 29
Antonio Martínez 30
Sergio Marcos 28
Augusto Galván 21
Gudiño 28
Julián Luque 28
Davanters
Héctor Hernández 24
Andy Kawaya 23
Dioni Villalba 30
Sergio Benito 21
Dani Pichín 28
Entrenador
José Manuel Aira 44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)