Girona

Poc botí per a un premi

El Girona ha aconseguit la puntuació més baixa per classificar-se per quarta vegada per a un ‘play-off’

En les dues primeres ocasions, els gironins van estar només una jornada fora dels sis primers i van sumar 8 i 19 punts més que enguany

El Girona va classificar-se per disputar el seu quart play-off d’ascens en el format actual –la cinquena ocasió en la història pel que fa a eliminatòries d’ascens a la màxima categoria– amb una jornada de marge i després de sumar 63 punts, la seva puntuació més baixa en les quatre participacions. L’escàs botí pot donar igualment un ascens als gironins si superen primer l’Almeria i en l’eliminatòria definitiva es desfan del Saragossa o l’Elx i el Fuenlabrada. I és que els gironins havien sumat 66 punts el curs 2015/16, 82 el 2014/15 i 71 en la seva primera participació, dirigits per Rubi des de la banqueta.

Vorejant l’ascens directe

En cada una de les temporades que han acabat amb el Girona jugant el play-off d’ascens a primera, la trajectòria de l’equip ha estat diferent tot i tenir alguns paral·lelismes. En les dues primeres, els blanc-i-vermells van arribar a assaborir durant diverses jornades posicions d’ascens directe, una zona que la campanya 2015/16 i l’actual no han pogut aconseguir en cap de les 42 jornades. El curs 2012/13, els gironins van arribar a estar nou jornades en posicions d’ascens directe, l’última en la jornada 38 després de perdre a Montilivi contra el Xerez (2-4) i just abans del partit a Vila-real (4-1). Pel que fa a la temporada 2014/15, encara recordada pels aficionats blanc-i-vermells, l’equip va caure de l’ascens directe en l’última jornada de lliga amb un gol en l’últim minut del Lugo que va establir l’empat a un gol a Montilivi. Aquell curs, amb Pablo Machín a la banqueta, el Girona va estar 20 jornades en ascens directe i 20 més en play-off, fins que el gol de Pablo Caballero va desempatar per enviar l’equip a les eliminatòries d’ascens, en l’única participació recent que acabarien sucumbint en la primera eliminatòria contra el Saragossa (0-3 a La Romareda i 1-4 a l’estadi de Montilivi).

De baix a dalt

La temporada 2015/16 va ser la que els aficionats del Girona van celebrar més la participació en un play-off, i és que el premi era gros després de passar-se 39 jornades de les 42 fora dels sis primers de la taula. De fet, el mes de desembre, després d’una derrota a casa contra l’Elx (0-1), el Girona es va situar en divuitena posició amb els mateixos punts que el dinovè, el primer equip que baixa directe a segona B. Una gran segona volta, va permetre als gironins acabar en quarta posició jugant amb el factor camp a favor en la primera eliminatòria contra el Còrdova i en la segona contra l’Osasuna, al qual no van poder superar (2-1 a El Sadar i 0-1 a Montilivi). Aquella campanya va ser l’única que el Girona va acabar lluitant per pujar que va estar més jornades fora dels sis primers que no pas en les posicions preferencials, tot i que en la present temporada, els gironins s’han passat divuit jornades fora del play-off, la majoria de les quals en la primera volta. Amb Martí primer i Francisco després, consolidant l’equip entre els sis primers, el Girona ha pogut classificar-se de nou per lluitar per l’ascens en la via més llarga de retorn a primera, l’objectiu principal de l’entitat. El club ja té l’experiència de tres play-off frustrants i les incerteses generades per la Covid, a més del fet que no hi hagi data confirmada per a l’inici de les eliminatòries, fa que els dubtes de tots els equips i les dificultats per preparar el tram més decisiu siguin molt alts.

CURS 2012/13

Els gironins només van estar fora del ‘play-off’ al final de la primera jornada

CURS 2014/15

Els de Machín van estar 20 jornades en ascens directe, d’on van caure en l’últim partit

CURS 2015/16

És l’única ocasió en què el Girona ha estat més fora que dins de les sis primeres posicions

CURS 2019/20

Juntament amb el curs 2015/16, és l’únic any que no han trepitjat mai la zona d’ascens

EL GIRONA PER ARRIBAR A CADA ‘PLAY-OFF’

Curs 2012/13
4t 71 punts
Jornades en ascens directe 9
Jornades en ‘play-off’ 32
Jornades fora de ‘play-off’ 1
Curs 2014/15
3r 82 punts
Jornades en ascens directe 20
Jornades en ‘play-off’ 21
Jornades fora de ‘play-off’ 1
Curs 2015/16
4t 66 punts
Jornades en ascens directe 0
Jornades en ‘play-off’ 3
Jornades fora de ‘play-off’ 39
Curs 2019/20
5è 63 punts
Jornades en ascens directe 0
Jornades en ‘play-off’ 24
Jornades fora de ‘play-off’ 18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)