Girona

DELFÍ GELI

PRESIDENT DEL GIRONA

“Montilivi és un camp amb un encant especial”

“És molt difícil anar a un estadi i veure els jugadors tan de prop”

“La gent pensa que ja es podia haver millorat, però això és una inversió molt gran per a un club com el Girona, que primer s’ha d’assentar”

Hi ha un ambient molt bonic de futbol. Hem d’intentar que no es perdi i que sigui la base d’un creixement important de l’entitat

Delfí Geli (Salt, 1969) ha res­pi­rat Mon­ti­livi des de gai­rebé el bres­sol. El sal­tenc, que ha vis­cut a l’estadi com a afi­ci­o­nat, com a juga­dor i, ara, com a pre­si­dent, parla del feu blanc-i-ver­mell i les seves experiències en ell.

A Mon­ti­livi hi va des de petit...
Mon­ti­livi és el pri­mer estadi que vaig conèixer i, és clar, en tinc molts records. Era un estadi dife­rent, amb la gra­de­ria de ciment, la de pre­fe­rent tenia com dos nivells, amb molts anun­cis d’abans, de fusta..., un estadi molt dife­rent. Sí que recordo que quan era petit a l’estadi hi anava molta gent, ara –abans de la pandèmia– torna a haver-n’hi molta. Però amb l’equip a ter­cera i a segona B hi anava molta gent.
Quants anys tenia el pri­mer cop que hi va anar?
Ara m’engan­xes... Devia tenir sis o set anys. Cap al 1975 o 1976... Des de petit que anava al fut­bol a Girona.
L’ambi­ent que s’hi res­pi­rava, quin era?
Hi havia ambi­ent de fut­bol d’abans, amb molta gent gran. Era molt dife­rent d’ara, que hi ha famílies, cana­lla... Recordo bé aque­lla olor de puro només d’entrar a la tri­buna. Eren unes altres sen­sa­ci­ons.
Després va tre­pit­jar-lo com a juga­dor. També hi va jugar.
Quan vaig fit­xar d’infan­til pel Girona. Era un estadi molt gran i poder jugar en un camp d’herba que era el més gran de la província de Girona, era un pri­vi­legi i feia res­pecte.
I de gran va ser també el seu camp durant dues eta­pes com a juga­dor del pri­mer equip (1987-1989 i 2003-2005). Què sig­ni­fica jugar amb la teva gent?
Girona és una ciu­tat petita, i abans ho era més i conei­xies i tenies pre­sent a tot­hom. Era molt dife­rent d’altres equips en què vaig jugar i no conei­xia a ningú i tot era par­tir de zero. A Girona hi havia els teus amics a la gra­de­ria i els teus cone­guts.
Com a rival també hi va estar. Com s’hi va tro­bar?
Vaig jugar-hi amb el Barça B, dues vega­des. La pri­mera vegada que vaig venir, va ser força estrany. Vaig tor­nar-hi quan feia molt poc que havia mar­xat i les sen­sa­ci­ons eren rares. Jugues con­tra els teus com­panys, els teus amics, i tot can­via.
Ara, de pre­si­dent, s’ho mira des d’un altre lloc.
Quan soc a Mon­ti­livi sento que és un estadi de fut­bol pro­fes­si­o­nal. És antic i n’hi ha de més moderns, però és un estadi on s’hi han pas­sat mol­tes difi­cul­tats, sobre­tot als anys noranta, que el club va pas­sar moments molt com­pli­cats. Pre­ci­sa­ment a l’estadi hi ha hagut gent tan­cada i dor­mint, plan­ti­lles que per pro­tes­tar pel que pas­sava al club s’hi tan­ca­ven. També sento que, tot i les difi­cul­tats que hi ha, perquè res no és fàcil, l’estadi s’ha moder­nit­zat, tot­hom pot estar-hi asse­gut i hi estan pas­sant els millors equips i els millors fut­bo­lis­tes, tant a segona com els dos anys a pri­mera.
S’hi veu un altre fut­bol, ara.
S’hi està veient un bon fut­bol. Espe­rem que això con­tinuï i que aquest estadi vagi millo­rant. Inclús a pri­mera jo crec que aquest camp tenia un encant espe­cial, tot era molt pròxim. És molt difícil anar a un camp de pri­mera divisió i veure els juga­dors tan de prop. L’afi­ci­o­nat gai­rebé els sen­tia i gai­rebé els podia tocar. Allò era una experiència que no es viu en qual­se­vol altre camp de pri­mera divisió.
Té poc a veure el Mon­ti­livi que havia vist de petit amb el d’ara.
És molt dife­rent. A l’estadi, estant a pri­mera, hi ha hagut 11.000, 12.000 per­so­nes; ara, a segona, 9.000 per­so­nes... Hi ha un gran ambi­ent. No només es dis­fruta amb el fut­bol, també es dis­fruta amb el que hi ha als vol­tants. Ha can­viat força. Hi ha un ambi­ent molt bonic de fut­bol i hem d’inten­tar que no es perdi i que sigui la base d’un crei­xe­ment impor­tant per a l’enti­tat.
Ara farà dos anys de la con­cessió per 50 anys de l’estadi ator­gada per l’ajun­ta­ment. Què els aporta?
Tot es basa en el prin­cipi que la pro­pi­e­tat i els que estem en l’enti­tat volem tre­ba­llar per un Girona del futur. I un Girona del futur, entre altres coses, suposa tenir un estadi molt més modern, on l’afició pugui estar molt més còmoda, pugui tenir millors ser­veis, més garan­ties, i que l’estadi ens pugui donar més al club. Això reque­reix un esforç molt impor­tant. La gent pensa que es podia haver fet, però això és una inversió molt gran per a un club com el Girona, que pri­mer s’ha d’assen­tar i que per fer-ho hau­ria d’estar con­so­li­dat a pri­mera divisió. Si som aquí, al Girona, és perquè pen­sem que hi ha mol­tes coses per fer, i una és arre­glar l’estadi. I no només això: també la ciu­tat espor­tiva que no s’acaba de fer, però això és un pro­jecte que s’ha de con­so­li­dar, i si en el futur les coses ens acom­pa­nyen, s’ha d’anar cap aquí.
Això que diu va en la línia també de l’ampli­ació de la capa­ci­tat amb les gra­des retràctils...
Cre­iem que les gra­des retràctils pro­vi­si­o­nals són una solució bona de pre­sent, però no hau­ria de ser el futur. Espe­rem que en un futur puguem fer millors inver­si­ons i que l’estadi es pugui millo­rar molt. Hem d’anar fent pas­ses, con­so­li­dant mol­tes coses i que el club tin­gui un múscul fort perquè tot això sigui pos­si­ble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)