El Girona guanya a Almeria i està a un pas de l’ascens a primera

‘Play-off’ d’ascens a 1a. Un gol matiner de Samu Saiz i un altre de Stuani en el tram final permeten als gironins classificar-se per l’eliminatòria final amb unes sensacions excel·lents

El Girona jugarà la final del play-off d’ascens a primera. Els gironins ho havien de tancar i ho han fet. L’1-0 de l’anada els donava avantatge i amb un gran partit a Almeria han segellat la classificació amb una gran victòria (1-2), que dona una dosi més de confiança per jugar-se l’ascens a cara o creu contra l’Elx o el Saragossa –juguen la tornada aquesta nit (22h). Samu, que ha marcat el primer molt aviat i ha assistit a Stuani en el segon en el tram final, ha estat decisiu i s’ha erigit com el gran heroi de l’eliminatòria.

L’inici no podia ser millor, i és que primer ha estat Gumbau qui ho ha provat des de la frontal i només un minut després Samu Saiz, amb un obús des de la frontal després d’un mal rebuig defensiu, ha obert la llauna per encarrilar, i molt, l’eliminatòria. El gol ha semblat que donava ales al Girona, i és que els de Francisco han dominat amb claredat els següents minuts i fins i tot podrien haver fet el segon, però Samu Saiz, després de desfer-se del porter, s’ha embolicat i no ha pogut firmar el seu doblet. Tot semblava molt controlat però l’Almeria, que només havia avisat en un parell de jugades aïllades, ha empatat el partit amb un xut creuat de Lazo des de la frontal.

A partir de l’1-1 el guió ha canviat i el Girona ha hagut de patir, i és que tot i que els andalusos necessitaven dos gols la sensació era que en qualsevol moment en podia arribar un que posés en risc la classificació. D’ocasions, entre el final de la primera part i l’inici de la segona, n’han tingut tots dos però el marcador no s’ha mogut i els gironins han mantingut l’avantatge per afrontar l’última mitja hora de partit. Segurament, tot i ser els més importants, han estat els més tranquils, i és que entre la lesió de Mojica, els canvis constants i la pausa d’hidratació el partit no ha tingut gens de ritme i en cap moment ha semblat que l’Almeria pogués canviar el destí de l’eliminatòria. De fet, en una acció màgica entre Borja, Samu i Stuani, l’uruguaià ha sentenciat l’eliminatòria amb l’1-2 definitiu.