Girona

El protagonista

Samu Saiz

El millor Samu, en el moment oportú

El Girona ha trobat la seva millor versió en el moment oportú, en el tram de la competició en què no val a badar, en què els errors es paguen car i en què els futbolistes diferencials han de fer un pas endavant per ajudar el col·lectiu a aconseguir els resultats i els objectius fixats. Un dels jugadors que està evidenciant un estat de forma i de gràcia especial és Samu Saiz, ja decisiu en el partit d’anada a Montilivi amb una assistència a Stuani per fer l’1-0 definitiu que va permetre fer el primer pas cap a la final. Un pas que a l’estadi Jocs del Mediterrani va ser definitiu gràcies a una diana inicial del mitjapunta madrileny que va alleugerir tot el Girona. Samu va engaltar de meravella un rebuig defensiu després d’una centrada de Jairo per fer un xut sec que va sorprendre Sivera, tot i l’estirada del porter. Marcar a domicili era vida per als gironins, que, això sí, van veure com Lazo posava la igualada de seguida. Tot i això, feia massa pujada i els andalusos van haver d’avançar cada vegada més les línies, fet que va generar espais entre aquestes. I és aquí quan Samu Saiz, així com Borja García, es troben com peixos a l’aigua i interpreten de meravella les desmarcades de Stuani a l’esquena dels rivals.

Francisco va donar més llibertat a Samu i Borja, que es van intercanviar la posició, però sabien que, segurament a canvi d’això, havien d’ajudar els companys en facetes defensives, en la pressió i en les ajudes. Els dos van córrer més, però també amb més sentit. I en l’1-2 van poder matar i sentenciar l’eliminatòria, gairebé calcant la jugada que va donar el triomf a Montilivi. Samu va acabar de quallar una actuació molt destacada rebent una passada de Borja García a la dreta i assistint al segon pal Stuani, que no va perdonar. La diana de l’uruguaià culminava un bon partit a domicili del Girona, de Samu Saiz i de tots els jugadors, que van interpretar de meravella què calia fer en cada moment, independentment que la diana inicial del madrileny ho posés tot coll avall.

La sensació és que la millor versió del Girona coincideix amb la millor versió de Samu Saiz, esperada per tothom després d’aixecar molta expectació des de la seva arribada, l’estiu passat. Tothom sabia que la clau era que es compenetrés amb Borja García i Stuani, i és que, parlen el mateix llenguatge.

89
minuts
1
gol
1
assistència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)