Girona

Arguments per a l’optimisme

El Girona arriba a l’eliminatòria definitiva per pujar a primera transmetent la millor versió del curs, competitiu, sòlid i amb confiança

El talent de Stuani, Samu Saiz i Borja García il·lumina un conjunt compromès i entregat a la idea de Francisco

El 2015, Montilivi va viure la garrotada del Lugo, que va impedir en el temps afegit de l’última jornada l’ascens d’un Girona amb una puntuació de rècord. Un any més tard, l’Osasuna va esguerrar la festa en un altre partit definitiu. El 4 de juny del 2017, les penes van quedar suturades amb l’històric ascens que va donar el 0-0 contra el Saragossa. Tres anys més tard, l’estadi tornarà a ser diumenge l’escenari d’un partit definitiu per pujar, el quart en sis anys (els altres dos ja era a primera). El Girona sempre hi és. En un context inimaginable, sense públic i la segona quinzena d’agost, també.

Avui fa un any

L’equip blanc-i-vermell viu la setmana definitiva d’una temporada llarguíssima, que va començar avui fa just un any amb un empat contra l’Sporting. Dotze mesos després d’aquella estrena, i havent canviat tres cops d’entrenador i acumulat un grapat de frustracions, el Girona se sent ara en la seva millor versió. Convençuda i fidel al llibre d’estil que ha imposat Francisco Rodríguez des que va arribar, la plantilla ha anat creixent a partir de la solidesa, la competitivitat i el compromís col·lectiu, i ha aprofitat el talent que els jugadors de dalt tenien però que ningú havia estat capaç de cohesionar.

Aïllats a l’hotel Camiral del PGA on s’estan concentrats des de fa una setmana, els blanc-i-vermells compten les hores per a la primera cita contra l’Elx, dijous al Martínez Valero (22 h). Ja el va visitar fa dos mesos, encara amb Pep Lluís Martí, i quan va reaccionar va topar amb Èdgar Badia (1-0). L’Elx ha guanyat els dos duels de lliga –0-2 a Montilivi, amb Unzué–, però el Girona es veu ara un equip diferent.

El conjunt del Baix Vinalopó, com el gironí, ha arribat al moment decisiu ple de confiança, després d’esperar la resolució del cas Fuenlabrada i la derrota a última hora dels madrilenys a Riazor i d’eliminar el Saragossa, tercer. Precisament, la final del play-off tornarà a enfrontar el cinquè i el sisè classificat, com ha passat els dos últims anys, en què s’ha endut el premi el cinquè. A diferència de la primera eliminatòria, el Girona serà el premiat si dijous i diumenge hi ha el mateix resultat i la pròrroga s’acaba sense gols.

UN CLÀSSIC

Montilivi viurà diumenge el quart partit en sis anys definitiu per pujar a primera

DES DE SOTA

És el tercer any consecutiu que el cinquè i el sisè arriben a la final del ‘play-off’

ELS DUELS DE LLIGA

L’Elx, també ple de confiança, ha fet els sis punts, però el Girona es veu ara diferent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)