Girona

El rival

Juan Francisco Martínez Modesto ‘Nino’

L’eterna joventut amb el gol

Nino és el màxim golejador històric de la segona A, amb 195 dianes repartides en quinze temporades a la categoria

El veterà jugador de l’Elx ha aconseguit dos ascensos a Girona; amb el Tenerife i l’Osasuna

Han passat 22 anys del debut de Juan Francisco Martínez Modesto, conegut com a Nino (Vera, 10/06/1980), en el futbol d’alt nivell. La temporada 1998/1999, després de passar per l’equip filial, Nino va debutar al primer equip de l’Elx en un partit contra el Saragossa, la seva última víctima en el play-off d’ascens, aleshores a segona B. D’ençà d’aquell partit, la carrera del jugador andalús no ha parat de créixer en nombre de gols i partits, fins a complir quaranta anys el mes de juny passat.

En la primera temporada a l’Elx Nino va assolir el seu primer ascens de categoria a la segona divisió, on va jugar durant set temporades en la seva primera experiència en el futbol professional amb l’equip il·licità (1999-2006). Al Martínez Valero ja es va començar a percebre la seva gran relació amb el gol; la temporada 2001/2002 va anotar disset dianes amb tan sols 21 anys. Després d’uns anys de disputar molts partits amb la samarreta de l’Elx a segona, Nino va fer el pas a la màxima categoria del futbol espanyol; el Llevant va ser el seu nou destí. La temporada 2006/2007 va ser un any discret i va tenir poca participació amb l’equip granota; va anotar només un gol al camp de l’Osasuna, El Sadar.

Estabilitat golejadora a Tenerife

La seva carrera s’havia estancat en l’estada a València i va decidir impulsar-la de nou marxant cedit al Tenerife, a segona A. El seu primer any al club va anar tot rodat, va jugar 40 partits i va anotar divuit gols, fet que el va portar a fitxar pel club de Tenerife. De València a Tenerife per liderar l’atac d’un equip que feia un futbol molt vistós i que la temporada 2008/2009 va assolir un ascens esperat a la primera. El davanter de Vera va registrar la seva millor marca personal, amb 29 gols en 3.772 minuts (42 partits), va ser el pitxitxi de la categoria i va rebre el guardó que el distingia com el millor jugador de la temporada en la categoria de plata. Les dues temporades següents (2009-2011) Nino va viure dos descensos consecutius que van portar l’equip a la segona B i que el van portar a ell, amb la carta de llibertat, a fitxar per l’Osasuna, de primera, juntament amb el seu company d’equip Marc Bertrán, que el va acompanyar.

Una etapa complicada a El Sadar

La trajectòria a l’Osasuna no va començar de la millor manera. Després de disputar els dos primers cursos amb uns registres golejadors molt discrets, Nino l’estiu del 2013 es va fer una lesió de llarga durada que li va fer perdre bona part de la temporada 2013/2014 (va jugar quatre partits i no va anotar cap gol). L’equip navarrès va perdre la categoria i fins l’any 2016 l’atacant no va fer les maletes per tornar al Martínez Valero, la seva casa futbolística.

El retorn del ‘Cañonero de Vera’

Va aterrar al club il·licità en una temporada complicada després del descens administratiu del club a segona divisió. La temporada 2015/2016, l’Elx va tornar a perdre la categoria i va baixar a segona B, però el veterà jugador de Vera va renovar amb el club i va acceptar el repte de tornar l’Elx a la categoria de plata. Dit i fet. Va ser una temporada notable del Cañonero de Vera (12 gols en 37 partits), que va liderar l’equip amb 37 anys. El Martínez Valero tornava a tenir futbol professional després de veure la caiguda en picat de l’entitat, amb greus problemes institucionals.

A la recerca d’un nou ascens

El veterà davanter busca aconseguir el seu cinquè ascens de categoria i fer tornar l’Elx a primera després de cinc anys. Nino és un jugador decisiu a l’àrea rival, amb una capacitat privilegiada per definir de cara a gol. El jugador, de baixa estatura i hàbil de cames, sempre ha reunit unes condicions físiques idònies per al joc de combinació en atac; defensa molt bé la pilota i sempre té facilitat per associar-se amb els seus companys de segona línia. L’estadística anotadora l’avala i la seva experiència als terrenys de joc l’ha portat a disputar, un any més, una final de play-off d’ascens contra el Girona.

783
partits
ha disputat Nino en el futbol estatal (576 a segona A).
242
gols
ha marcat en la seva carrera, 195 a la divisió de plata.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)