2a divisió FEF

L’Olot cau contra el Nàstic en la seva estrena en la lliga (2-0)

2a divisió B. Els garrotxins, mitjançant Xumetra, han estavellat una pilota al travesser en la primera part (20’), però els tarragonins han imposat la qualitat individual amb dues dianes de Bonilla i Pedro Martín en cinc minuts (65’ i 70’)

Després de gairebé vuit mesos, l’Olot ha tornat a competir i ha perdut al Nou Estadi de Tarragona contra el Nàstic (2-0). L’equip de la Garrotxa ha fet una bona primera part i, fins i tot, Xumetra ha estavellat una pilota al travesser. Després d’un inici prometedor del segon temps, els de Raúl Garrido no han pogut fer res per evitar que la qualitat de l’atac tarragoní decantés la balança. Dues dianes grana en cinc minuts, una de Bonilla i una altra de Pedro Martín, han sentenciat el partit, i és que, el cansament s’ha apoderat dels olotins, sense capacitat de reacció.

En l’inici del partit, el Nàstic ha intentat portar el ritme del joc amb molta possessió i amb un Olot ben col·locat pressionant i vasculant bé. En el 6, els grana han disposat de la primera ocasió de gol amb un xut de Gerard Oliva que ha refusat a corner Pol Ballesté. El davanter havia rebut l’esfèrica de Roger Brugué a la frontal i després d’avançar algun metre no s’ho ha pensat dues vegades. El conjunt garrotxí no s’ha immutat i ha mantingut el guió fixat pressionant la sortida de la pilota local i aprofitant l’error per fer mal. En el 9, Ballesté ha servit de porteria amb velocitat i Moha gairebé sorprèn Gonzi amb una rematada picada que ha quedat curta.

Deu minuts després, l’Olot ha gaudit de la millor ocasió de la primera part. Barnils ha pentinat un canvi de joc que ha deixat sol Xumetra. El de l’Estartit ha encarat Gonzi i ha fet un xutàs que s’ha estavellat amb el travesser.

La gran arribada olotina ha fet créixer als de Garrido, molt més recognoscible i intentant apoderar-se de la pilota, però el Nàstic ha generat més joc ofensiu mitjançant un xut des de la llarga distància de Bonilla i una centrada del mateix protagonista que Oliva ha rematat a les mans de Ballesté (40’).

En la segona part, la posada en escena de l’Olot ha mantingut la tònica del final del primer temps. Els olotins han dominat i han mantingut la possessió. Fins i tot Moha ha disposat d’una arribada, quan ha guanyat la partida a Quintanilla, però el seu xut l’ha refusat Gonzi (49’).

El Nàstic no ha acceptat la situació i l’entrada de Pedro Martín ha fet fer un pas endavant als tarragonins, amb més presència en camp garrotxí, però sense generar opcions molt perilloses tret d’un xut des de la frontal de Fullana (61’). Els grana han confirmat la millora amb l’1-0 de Bonilla. El lateral reconvertit a interior ha aprofitat una excel·lent passada de Fullana al punt de penal per afusellar Ballesté. De fet, la pilota ha rebotat en Alan Baró, impossibilitant qualsevol intervenció del porter barceloní (65’).

L’equip dirigit per Toni Seligrat ha olorat la sang de l’Olot i en una contra de llibre dirigida per Brugué ha fet el segon. El de Bàscara ha entrat a l’àrea olotina i ha cedit els honors a Pedro Martín, que només ha hagut d’empènyer l’esfèrica a l’interior de la porteria (70’). El segon gol grana ha desfet qualsevol opció dels de la Garrotxa per inquietar o retallar distàncies, al contrari, el Nàstic ha continuat pressionant i combinant generant joc ofensiu i fent treballar a la defensa visitant.