Girona

El creixement vol regularitat

El Girona té contra el Las Palmas (21 h) la primera de dues cites consecutives a casa per consolidar el rendiment esperançador

Francisco recupera peces per oxigenar l’equip

Feta l’autocrítica per la badada al final, que va impedir sortir de Saragossa amb una victòria que semblava feta (2-2), el Girona s’agafa al pas endavant que ha fet les últimes jornades en competitivitat, malgrat les adversitats que ha anat acumulant. En un calendari sense treva, l’equip blanc-i-vermell tanca aquest vespre (21 h) l’onzena jornada, contra el Las Palmas. És la primera cita de dues seguides la mateixa setmana a Montilivi –dissabte hi arribarà el Mallorca–, que els gironins afronten amb la intenció de consolidar la progressió i anar escalant posicions en la classificació, ja menys condicionada per la falta de matxos, perquè només els en queda un de pendent.

Els gironins, que busquen encadenar el cinquè partit sense perdre, tornen a Montilivi després de dues sortides a Almeria i Saragossa, resolts amb sensacions finals contradictòries. A casa, després de la relliscada en l’estrena contra el Fuenlabrada –amb l’error clamorós de Muric la vigília d’un tancament de mercat en què encara s’havien de resoldre molts moviments–, l’equip ha assegurat els sis últims punts en joc, contra l’Oviedo (1-0) i el Cartagena (2-1). L’objectiu és clar: anar-se fent fort com a local ara que a camp contrari se sent molt més convençut de fer mal que la temporada passada. Las Palmas, en canvi, no ha guanyat lluny del Gran Canària, amb tres empats i dues derrotes. El conjunt de Pepe Mel arriba, avui, a Montilivi amb la necessitat de refer-se de les males sensacions que li va deixar l’últim partit, a casa contra l’Oviedo (1-2), que s’afegia a un empat a Albacete i una derrota clara a Cartagena (1 punt dels últims 9 en joc). Amb la baixa segura de Pejiño, Las Palmas té en l’argentí Sergio Araujo el futbolista més inspirat, autor de quatre gols.

Més peces per jugar

Cinc dies després de presentar-se a la Romareda amb vuit baixes i una presència nombrosa de futbolistes del filial –amb l’estrena de Ramon Terrats (titular), Èric Monjonell i Jandro–, Francisco tindrà, aquest vespre, força més marge de maniobra. Bàsicament, perquè recupera de cop els tres futbolistes que van ser baixa dimecres passat per sanció, Jonas Ramalho, Monchu i Sebas Cristóforo. Amb el balear i l’uruguaià, el tècnic tindrà l’oportunitat de tornar a jugar amb tres futbolistes a la línia de mitjos, per dins, com solia fer. S’haurà de veure, però, si fa entrar directament en l’onze Monchu o el castiga amb la suplència per la pèrdua de papers a Almeria, que va deixar l’equip amb vuit futbolistes al camp. Samu Saiz, ja recuperat del cop al peu que no li va permetre jugar ni contra l’Almeria ni el Saragossa, també torna.

Stuani, encara no

Francisco tindrà més peces, però no totes. Ibra Kébé, absent també els dos últims partits després de donar positiu per coronavirus, encara no s’ha pogut reintegrar al grup. I tampoc està a punt Cristhian Stuani, que només ha jugat dos partits, contra el Fuenlabrada (titular) i el Castelló (l’última mitja hora), i no ha entrat tampoc en la llista de l’Uruguai aquesta setmana. Aro Muric i Yoel Bárcenas, convocats amb Kosova i el Panamà respectivament, també seran baixa ja concentrats amb la selecció.

DINÀMIQUES

El Girona enllaça dues victòries a Montilivi i Las Palmas no ha guanyat a fora

LAS PALMAS

Una mala sèrie (1 punt de 9) ha frenat de cop la progressió del conjunt canari

Mel: “Hem de recuperar la nostra essència”

L’ensopegada contra l’Oviedo (1-2) allargava la mala sèrie del Las Palmas. “L’equip està desitjant jugar. Quan un ve d’una derrota, vol revenja”, comentava Pepe Mel abans de viatjar cap a Girona. El tècnic vol veure un equip “intens” a Montilivi. “És el que solem fer. Si fem això, estic tranquil, perquè sé que els nois competiran. Hem de tornar a ser el que vam ser abans de l’Oviedo i recuperar la nostra essència. Ser un equip intens, que guanya pilotes dividides i hi posa la cama.” L’exentrenador del Betis va valorar la progressió del Girona en la competició: “Van començar de manera regular i ara estan millor. Gestionen bé la pilota i els temps, i són un dels favorits per pujar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)